Şimdi Ara

İLAN SAHİBİ BANA NEDEN BU KADAR TERS ATTI? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
4.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıda bir kaç kişi aracın linkine sormuş, görülmemiş herhalde.Aracın linkini gördükten sonra konuşmak daha mantıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEDDI

quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

Bazen bize danışan arkadaşlar oluyor.

Şu aracı alalım mı diye.

Ben de diyorum ki ;

Cebinizde 20.000 TL nakitiniz varsa,

İKİNCİ EL ARAÇ ALMAYIN

ÜZERİNE BİRAZ DAHA BORÇLANIN

SIFIR ARAÇ ALIN.

Buradan arkdaşlara tavsiyem.

Ceplerinde 20.000 TL NAKİTLERİ varsa

Gitsinler, SIFIR ARAÇ ALSINLAR

Hem aracın ilk sahibi siz olursunuz, hem de geçmişinin ne olduğunu bildiğiniz bir araca binersiniz.

Bi kaç yıl önce 20 bin naktim vardı. Babam sıfır hyundai era alalım diye tutturmuştu. Dediğiniz gibi üzerine biraz borçlandım ve sıfır era alcağıma kat kat kat daha donanımlı ve güvenlikli (10 airbag, abs+ebd+asr....) ve kaliteli ve estetik 2 yaşında 18600 km de Golf V i 28 bin e almıştım. İyi ki de sıfır almamışım. 65 bin km kullanıp 3 yıl sonra ağır bakımları geldiğinde 25 bin e sattım. Adam akıllı zararım da olmadı. Çok çok param olursa ya da bu arabaya 10 yıl binerim dersem sıfır alabilirim, ki yarına çıkacağımız garanti değil

Sizin bulduğunuz gibi temiz araç bulunabilirse ikinci el araçta alınabilir.

Ben ikinci el araç alınmasın demiyorum, belki kullandığım cümleler böyle bir anlam vermiş olabilir.

Ben sadece PİYASA ÇOK KÖTÜ DİYORUM.

Ve ARZ ÇOK FAZLA DİYORUM.

NEREDEN BİLİYORUM.

İki yıl içinde hem araç aldım, hem de araç sattım, oradan biliyorum.

Bugün bir araba pazarına gittiğinizde pazardakilerin çoğu ya galericidir ya da al-sat yapıyordur.

Bizim vatandaşımızda bazen şu da oluyor.

Arabayı arıza çıkaracağı zaman aracı satalım.

Bu mantıkta çok insan var ve malının arızasını satarken alıcıya söylemiyor.

O yüzden diyorum ki İkinci El araç alacaksanız

İnce eleyip sık dokuyun

Ve tanıdığınız, bildiğiniz ve güvendiğiniz insanların arabasını alın.

Çoğu zamanda burada forumda aracını satan arkadaşların arabasını tavsiye etmişimdir,

Yine ediyorum.

Bu forumda aracını satan üyeler var.

Onların aracı tercih sebebiniz olsun.

Ama bunu yaparken de ESKİ ÜYELERİN VE KİŞİLİK ANALİZİ YAPABİLDİĞİNİZ ÜYELERİN ARABASINI ALIN.

Yani burada yazan herkesin aracını da almayın.

İkinci El araba alınmaz değil, alınır.

Ama her ikinci el araba alınmaz.

Piyasa gerçekten ÇOK KÖTÜ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Ocak 2011; 23:50:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nogretse
    Nette BMW ilanı var 35 bin istiyor, içi dışı güzel foto çekilmiş aradım 29 Bin nakit param var olursa pazartesi aracı serviste baktıralım notere gidelim dedim.

Adam dellendi, bende baktım olmuyor kibarlığı koydum cebime...

Satıcı bu kadar kızmakta laf sokmakta haklı mı?

İlanın linkini koyabilirmisin bir arkasın da aynı fiyata BMW sinı satıyordu
  • Bu yaz bir arkadaşım yeni bir araç aldı. Üste bir miktar daha koyması gerekiyordu. Elindeki Fiestayı, 'pazarda belki daha iyi fiyata satarım' düşüncesiyle pazara çıkardı. Bana da, 'sen de gel' dedi, gittik, ölücüsü, diricisi, her çeşit 'insan' var.

Hele birileri geldi, 5-6 bin lira az paralarının olduğunu, hafta içinde bir yerden paralarının geleceğini söyleyip arabayı istediler. Bir an arkadaşla göz göze geldik. Ben; "Hay, hay neden olmasın? Verin parayı, hafta içinde de gelecek paranızla da üstünü tamamlayınca arabayı alırsınız" dedim. Arkalarına bakmadan gittiler..

Her türlü 'insan' mevcut. Sizin aracın linkini versydiniz daha isabetli yorumlar yapılırdı. Belki araç, 35.000 TL' den çok daha eder, sahibi bir an önce satılsın, paraya çevrilsin, kurda-kuşa (galerici, al-satçı) yem olmasın, 'binici' alsın diye düşünüyordu, istiyordu. Siz de direkt, %20 fiyat kırınca (belki son damla oldunuz) ve size patladı.

Geçtiğimiz yıl iki araç sattım, galericisinden, al-satçısına bir çok kişi ile görüştüm. Kimse %10' dan düşüğünü teklif etmedi. Tabii araçların fiyatlarını belirlerken sordum, soruşturdum. Kafadan; 'o bu kadar yazmış, ben de şu kadar yazayım', demedim. 'Piyasası' ne ise onu istedim, piyasasına da gitti.

Belli ki sizin satıcı da, 'piyasasını' istemiş, siz direkt %20 fiyat kırınca, kırılmış, o da sizin kalbinizi kırmış.

Saygılar.

• Dostum bence baştan sona kadar haklısın hatta çok bile vermissin,inan adam galeriye gitseydi ona 25 000 cebine koyup göndermişlerdi seni,biliyorsun para kolay kazanılmıyo keşke birbirinize karşı daha kibar olsaydınız ama olsun para senin mal onun para hiçbirzaman değer kaybetmez mal 3 güne hurdacıya çıkar benden söylemesi...
  • Gerçekten bir ilanın linkinin görsek daha mantıklı yorum yapabiliriz. En azından kaç model kaç kilometrede kazalı mı boyalı mı ?
  • oh be ne güzel dünya ,arabaya 3-5 yıl bin,istediğin kadar temiz kullan ama araba haşat olsun, poponun üzerinden internete ilan vererek sıfırı yakınında fiyatla kar yapmaya çalış birde teklif verenleri azarla ,kim ne derse desin cebinizde 20 bin liranız varsa ikinci el araba almak bu ülkede süzme salaklıktır.gidin alın sıfır ne ağız kokusunu çekiyorsunuz çingenelerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 3 Ocak 2011; 0:41:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

oh be ne güzel dünya ,arabaya 3-5 yıl bin,istediğin kadar temiz kullan ama araba haşat olsun, poponun üzerinden internete ilan vererek sıfırı yakınında fiyatla kar yapmaya çalış birde teklif verenleri azarla ,kim ne derse desin cebinizde 20 bin liranız varsa ikinci el araba almak bu ülkede süzme salaklıktır.gidin alın sıfır ne ağız kokusunu çekiyorsunuz çingenelerin.

Bu konunun özetidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Dostum bence baştan sona kadar haklısın hatta çok bile vermissin,inan adam galeriye gitseydi ona 25 000 cebine koyup göndermişlerdi seni,biliyorsun para kolay kazanılmıyo keşke birbirinize karşı daha kibar olsaydınız ama olsun para senin mal onun para hiçbirzaman değer kaybetmez mal 3 güne hurdacıya çıkar benden söylemesi...

• Arkadaşım şu aracın linkini versen ya da en azından dediğim özellikleri yazsan da biz de bir özet geçsek neden sürekli model link istenmesine rağmen görmezlikten geliyorsun.
  • quote:

oh be ne güzel dünya ,arabaya 3-5 yıl bin,istediğin kadar temiz kullan ama araba haşat olsun, poponun üzerinden internete ilan vererek sıfırı yakınında fiyatla kar yapmaya çalış birde teklif verenleri azarla ,kim ne derse desin cebinizde 20 bin liranız varsa ikinci el araba almak bu ülkede süzme salaklıktır.gidin alın sıfır ne ağız kokusunu çekiyorsunuz çingenelerin.

35.000'e 0 bmw var da ben mi bilmiyorum acaba... 3-5 yıl binecek tabi, isterse haşat da edecek. alan da bunları bilerek alacak. madem kimsenin binmesini istemiyorsun, almayacaksın 2. el araç. ne yani bedava mı versinler size kullanılmış aracı? burada hep denmiş adam kızmamalıydı herkes istediği teklifi vermekte özgür diye. o zaman özgürlüğü daha da geniş düşünün, bu kadar indirim isteyen adama sövme hakkı da var adamın. özgürlük ya...

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

35.000'e 0 bmw var da ben mi bilmiyorum acaba... 3-5 yıl binecek tabi, isterse haşat da edecek. alan da bunları bilerek alacak. madem kimsenin binmesini istemiyorsun, almayacaksın 2. el araç. ne yani bedava mı versinler size kullanılmış aracı? burada hep denmiş adam kızmamalıydı herkes istediği teklifi vermekte özgür diye. o zaman özgürlüğü daha da geniş düşünün, bu kadar indirim isteyen adama sövme hakkı da var adamın. özgürlük ya...

sende bwm alma kral faruk,kendi ağzınla söylüyorsun 3-5 yıl haşet edicek sende 35 bin lira vericeksin diye,isterse porche olsun ben salak değilim.

• quote:

quote:

quote:

sende bwm alma kral faruk,kendi ağzınla söylüyorsun 3-5 yıl haşet edicek sende 35 bin lira vericeksin diye,isterse porche olsun ben salak değilim.

alan salak mı? ben de 2. el araç düşünmüyorum, 0 araç alacak param var. ama 0 almayıp aynı paraya 2. el porsche de alabilirim. salak mı olacağım yani? yoo. masraflıysa masraflı olduğunu bilip de alacağım. ayrıca madem siz 2. eldekilere haşat diyorsunuz niye 2. el ilanlara bakıyorsunuz? onu geçtim ne diye teklif yapıyorsunuz? madem 2. el araç istemiyorsunuz, hiç bakmayacaksınız ve yorum da yapmayacaksınız bu araçlar bu fiyatlara olur mu diye. alacaksınız sıfırını...

• quote:

quote:

quote:

quote:

alan salak mı? ben de 2. el araç düşünmüyorum, 0 araç alacak param var. ama 0 almayıp aynı paraya 2. el porsche de alabilirim. salak mı olacağım yani? yoo. masraflıysa masraflı olduğunu bilip de alacağım. ayrıca madem siz 2. eldekilere haşat diyorsunuz niye 2. el ilanlara bakıyorsunuz? onu geçtim ne diye teklif yapıyorsunuz? madem 2. el araç istemiyorsunuz, hiç bakmayacaksınız ve yorum da yapmayacaksınız bu araçlar bu fiyatlara olur mu diye. alacaksınız sıfırını...

bende 2. ellere yorum yapıp bakmıyorum zaten yazdıklarımı baştan okuyun,sıfır almak en mantıklısı .

• 35 binlik ilandaki araca 29 bin teklif edilirse "kusura bakmayın galericilere satmıyorum" deyip telefonu direk kapatırım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende 2. ellere yorum yapıp bakmıyorum zaten yazdıklarımı baştan okuyun,sıfır almak en mantıklısı .

Araçtan araca değişir neye göre sıfır almak mantıklı. Forumu inceleyin biraz bir arkadaşımız sıfırı 78 bin TL olan 3000 kilometredeki aracı 60 bine almış. Sıfır almak mı mantıklı şidmi? Ayrıca herkes sıfır alabilecek durumda değil. Senin sıfır alabilecek kadar paran olabilir ama benim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

Arkadaşım şu aracın linkini versen ya da en azından dediğim özellikleri yazsan da biz de bir özet geçsek neden sürekli model link istenmesine rağmen görmezlikten geliyorsun.

+1
    ilanı koysan daha iyi yorum yapabiliriz.
  • quote:

Bugün 3 serisinin en ucuzu 65-70 bin lira. Bahsedilen fiyat 35 bin lira...
    Bu aracı alıp 3-5 sene adam gibi binip gözün gibi bakıp kullandıktan sonra artık model değişimi geldiğini düşünüp hiç değilse binicisine gitsin diyerek, internetteki ilanları inceleyip çok daha fazla km ve yaştaki araç sahiplerinin uçuk fiyatlarını görüp "bunlarda abartmış ya ben uğraşamam adam gibi fiyat vereyim bir an önce satılsın" diye düşünüp kendinizce çok makul bir fiyat belirlediğinizde bunun üstüne gidipte %20 aşağısını verirlerse o zaman nasıl hissedilir onu düşünmek lazım...
    İlanı görmeden birşey söylemek zor belki benimki uç bir örnek oldu ama sizinkide uç bir örnek.

20 bin lirası olup ikinci el araba alan herkese hakaret etmiş oluyorsunuz bu mesajınızda. Geçtim 20 bini insanlar 80-100 bin lira verip ikinci el araç alıyor. Geçtim 20 bine sahip olmayı "süzme salak" diye tabir edilen insanlar 80-100 bin lirayı nasıl kazanıyor acaba?
    Bir gün sıfır bir araç alıp yeterince kullanıp satışa çıkardığınızda size "ağız kokusu çekilmeyecek çingene" yakıştırması yapılsa nasıl hissedersiniz?

• İlan linkini veya arabanın modelini, kilometresini vs. belirtsen daha mantıklı yorumlar yapılabilir ama birşey de verdiğin yok.
    Boşuna parmak yormanın bir anlamı da yok, geçiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 3 Ocak 2011; 1:41:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

quote:

Orijinalden alıntı: ouxhan

İlanda ne yazıyordu acaba? Eğer takas olmaz, mantıklı pazarlık edin yada pazarlık yoktur gibi cumleler sarfettiyse ve tahmin edeceğiniz gibi sabahtan akşama kadar abuk subuk teklifler alıyorsa yerden göğe kadar saydırmakta haklı bence - hepimiz insanız, şaşarız beşeriz.

Satıcıyı eleştirenler adama sanki dükkan işletiyormuş gibi muamele yapmış. Güler yüz, müşteri haklıdır serbest piyasa. Satıcı malını zorla satmıyor ve normal işinin gücünün arasında bu tekliflerle kaç kere sinir harbi yaşamış olabilir. Ben suçlayamadım adamı, işin gerçek yönünü anlamak için adamı bulup sormak lazım.

Ama şunu da not etmek isterim 35 yazdığım araca "29 param var gelim mi?" diyene bende hoş şeyler söylemezdim.

"29 param var gelim mi?" kulaktan kulağa nasılda değişmi :) sanki hanım arkadaşla telefonda konuşuyoruz. Behzat Ç izlerken güldür beni.

Ben anlayamadım ne demek istediğinizi..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.