Şimdi Ara

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
9
Favori
106.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya bi de forgetten battles'ı seçiyorum ama il-2 exe. yi görmüyor, bendeki oyun 1946, yasal değil acaba ondan mı?...
  • Aerospace

    bu oyunda bombayı nasıl zamanlı atıolar yani yere düşmesine rağmen 3-5sn sonra patlabiliyolar bu nasıl oluyor bu ayarın adı nedir ayrıca feather prop neişe yarıyor aynen magneto ne iş yarıyor 1-2 1+2 kademesi var
  • Bombanın geç patlaması için uçak seçtiğin arming ekranında Bomb Delay sekmesi var, sen onu örnek 3 saniye girersen istediğin gibi bomba 3 sn sonra patlar. feather prop ve magnetoyu kafana takma. Bunlar pervaneli ve pistonlu uçaklarda olan şeyler. Feather pervana hücum açısını ayarlar böylece tırmanırken daha iyi çekiş sağlarken, örnek alçalmada dragı azaltabilirsin ama ben hiç kullanmıyorum. Gerçi kullanırsan tırmanışa faydası olur. Magneto ise bildiğin pistondaki kıvılcım çakmasını ve ateşlemeyi sağlar. Bunu kullanmıyorum. Edit: iki manyeto var biri giderse diğeri kalır ve motor çalışmaya devam eder. Normalde uçuştan önce pistonlu uçaklarda manyeto kontrolu yapılır, 200 rpm düşüş oluyordu tek manyetoda yanılmıyorsam.

    Buradahttp://www.airwarfare.com/Sims/FB/fb_essential_files.htm oyunla ilgili pekçok faydalı program ve bilgi bulabilirsiniz.

    Özellikle HardBall's Aircraft Viewer for IL-2 FB / AEP / Pacific Fighters 4.06 dosyasını indirirseniz uçaklar hakkında karşılaştırmalı bilgi alabilirsiniz.

    http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&file=details&id=325

    http://www.airwarfare.com/Sims/FB/files/essentials/il2c_v25_pf302.zip


    foxhound bence sen hiperlobi ve il1946 kaldır ve ikisini tekrardan kur.
    Ayrıca burada kurulum ayrınıtlı anlatılmış onu bir okuhttp://www.trakinci.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000000718570



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 27 Ocak 2007; 21:19:50 >




  • Feather Prop için daha detaylı bir açıklama yapalım:

    Genelde bombardıman uçaklarınca kullanılan bir acil durum kontrolüdür. Motor hasar aldığında kontrolden çıkarsa motoru durdursan bile pervane hava akımının hızıyla boşa dönmeye başlayacaktır. Ve pervane inanılmaz hızlara ulaşabilir, sonunda yerinden kopup uçağa hatta direk kokpite hasar verebilir. Bu nedenle pervane açısı "feather prop" işlemi ile hava akımına en az direnç göstereceği bir açıya getirilir hatta mümkünse dönmeyeceği bir şekilde kilitlenir. Ancak unutmamalı ki "feather prop" yapılan bir motor kaybedilmiş sayılır. Eskiden B-17 oynarken görev uçuşlarında sıklıkla kullandığım bir özellikti. Nadiren eve 4 motorum sağlam dönebilmişimdir.
  • Sağol emptyrean ben şöyle yazmışım"Feather pervane hücum açısını ayarlar böylece tırmanırken daha iyi çekiş sağlarken, örnek alçalmada dragı azaltabilirsin ama ben hiç kullanmıyorum." Sanırım bu doğru değil aslında benim söylediğim propeller pitch, feather ise dediğin gibi açı değiştirmenin ismi, yani Prop pitchi değiştirince feather yapmış oluyorsun, motor rpm inde düşüş olur drag artığı için, yada artış olur tam tersi hızlanır. Doğru mu hatırladım yanlışım varsa düzeltin. Bunu ne zaman yaparsın örnek uçuş öncesi kontrolde prop pitch ile oynayarak feather yaparsın rpm düşünü görene kadar 500 rpm örneğin sonra prop picthi eski konumuna getirirsin. Bunu 3 defa yapıp kontrol edersin. Eğer bu ayar çalışmıyorsa overspeed olabilir, bunun için kontrol ediliyor. Bu arada bunda yapılcak ufak değişiklikler tırmanış, düz uçuş ve alçalışta gerekli farklı rejim ve rpmleri sağlar.




  • Doğru, ilk kez Il-2'de "propeller pitch" (pervane vitesi) ile tanışmıştım. Uçaklarda da vitesle karşılaşınca insan şaşırıyor tabii. Bu pervane vitesi de aynı otomobillerdeki amaçla çalışıyor yani gücü daha ekonomik kullanmak amaçlı. Uçaklarda yakıt önemli malum bitince kenara çekip benzin istasyonuna kadar bidonla yürüme ihtimali yok. O nedenle kalkış, iniş ve dogfight gibi güç isteyen durumlarda pervane açısı optimum (yanılmıyorsam 45 derece) hale getirilir bu durumda pervanenin havayla sürtünmesi yüksek olacağından yakıt sarfiyatı fazladır. Ancak devriye gezerken ya da standart seyir durumunda pervane açısı düşürülür ve güç ve hızdan az da olsa kaybedilirken yakıt tasarrufu arttırılmış olur. Yakıt deposu delindiğinde eve dönebilmek için bu pervane vitesi olayını iyi ayarlayabilmek lazım. Tabii uzun yolculuklarda otomatik pilota bağlayıp zaman hızlandırmayı açtığım için herşey arkaplanda otomatik yapıldığından bu ayarları Il2'de pek kullanma fırsatım olmuyor.




  • yamayı 4.71 kurdun mu? ve hiperloby en son versiyonu indirdin mi? Bu arada hep böyle şanssız biri misin? Select game kısmından forgotten battles seçilimi, firewall sorunu olabilir mi?

    Biraz resim koyayım bari, o alı pullu uçaktan sonra biraz daha az allı pullu model. Online uçarken tanınmak hoşuma gidiyo, hemen rakipler peşimde bitiyor, göze daha az batan boyalar kullanmak gerek . Zaten bu iş model uçak boyamak gibi yani beni aşar, benim ki karalamaca.

     Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya


     Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya




  • forgotten battlles seçili, firewall sorunum yok, hiperlooby'nin son versiyonu var ama v 4.07 yamasını kuramadım, bu arada bu yama oyunun yaması değil mi? indirdiğin dosya da herhangi bir exe. falan yoktu, anlayamadım yani. uçak da hoş olmuş...

    kullandığım 1946 legal değil onunla bi alakası var mıdır diye düşünüyorum, ya da yasu'yla, bir türli oyunun exe. sini gösteremedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 30 Ocak 2007; 11:28:50 >
  • Evet il-2 nin yaması. Kurmak için IL-2 dvd den orjinal exe dosyasını tekrar oyun klasörüne at. Sonra yamayı kur. Yama xxx.msi şeklinde bir setup dosyasıdır.

    http://airwarfare.com/Sims/FB/files/patches/4071m.zip

    http://www.trakinci.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000000718570 Burada nasıl kuracağın gayet ayrıntılı anlatılmış.




  • Yaa arkadaşlar yardımlarınızı istiyorum. İnternetten çeşitli videolar indirdim adamlar bi anda çok hızlı döndürebiliyorlar uçağı. Aynen şu air racing deki gibi. Ama ben joystick i full kırdığımda bile uçağın manevra yapması çok uzun zaman alıyor. Hele bir de önce sola sonra sağa dönmek istersem. Joystick ayarlarından da anlamıyorum. Ne nedir bu joystick ayarlarrında biraz yardım edebilir misiniz.
    Bir de uçağı uçururken, rüzgar nedeniyle uçak hep sola yatıyor. Ben de bunu dengelemek için rudder right tuşunu kullanıyorum ama hiçbir fark olmuyor. Aynı şey elevator rudder için de geçerli.
    Bir de bu oyunun pe-2 patch lerini nereden bulabilirim (e-mule) dışında.
    Bir de son çıkan pacific fighters ı oynayan oldu mu. Güzel mi almaya değer mi.

    Bu sorularımı yanıtlarsanız size çok minnettar kalırım.

    Hayırlı günler...Gökhan....




  • Arkadaşım uçağı en iyi şekilde döndürmek için her uçağın sahip olduğu belli bir sürat vardır. Örnek x uçağı 1000-3000 m arası 330 kmh saat hızı tutacak şekilde en iyi dönüşünü yapar, y uçağı 380 kmh, 2000-4000m yükseklik arası en iyi dönüşü verir. Uçağı örnek sola yatırınca lövyeyi kendine doğru çek, böylece daha sert döneceksin ve o uçağın en iyi süratini tutmaya çalış gerekirse gaz ekle yada azalt. Uçağın önce sağa sonra sola dönüşü ise yine uçak modeline göre değişen bir karakteristik özelliktir. Uçağın devamlı bir yöne yatması gyroscopic torktur yada müzdevice denir. Motor örnek sola doğru dönerken uçağı da belli bir kuvvetle sağa doğru uzunlamasına ekseninde çevirmeye çalışır. Bunun için gerekirse ve uçakta varsa aileron trim yapman ve uçağı trime sokman gerekir, ama bu her uçakta yok, alışırsın zamanla. Sen en iyisi il-2 1946 dvd sini biryerlerden bul.




  • IL-2 1946 dvd sini hiçbiyerde bulamadım kadıköyde çoğu yere baktım,internetden alabileceğim biryer varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aerospace

    Arkadaşım uçağı en iyi şekilde döndürmek için her uçağın sahip olduğu belli bir sürat vardır. Örnek x uçağı 1000-3000 m arası 330 kmh saat hızı tutacak şekilde en iyi dönüşünü yapar, y uçağı 380 kmh, 2000-4000m yükseklik arası en iyi dönüşü verir. Uçağı örnek sola yatırınca lövyeyi kendine doğru çek, böylece daha sert döneceksin ve o uçağın en iyi süratini tutmaya çalış gerekirse gaz ekle yada azalt. Uçağın önce sağa sonra sola dönüşü ise yine uçak modeline göre değişen bir karakteristik özelliktir. Uçağın devamlı bir yöne yatması gyroscopic torktur yada müzdevice denir. Motor örnek sola doğru dönerken uçağı da belli bir kuvvetle sağa doğru uzunlamasına ekseninde çevirmeye çalışır. Bunun için gerekirse ve uçakta varsa aileron trim yapman ve uçağı trime sokman gerekir, ama bu her uçakta yok, alışırsın zamanla. Sen en iyisi il-2 1946 dvd sini biryerlerden bul.


    Çok doğru, her uçağın dönüş karakteristikleri kendine özeldir. Bir nokta daha eklemek istersek, yine çoğu uçakta flap ayarlarında (genelde F tuşudur) f'ye bir kez bastığında flaplar "combat mode" denen bir açıya indirilir. Bu modda dönüş hızı daha da artar ancak çok az hızdan feda edilir. Dogfight (itdalaşı) esnasında mutlaka kullanılması gereken bir özelliktir.




  • Hmm ben hep flap konumunu raised de tutuyordum.Teşekkür ederim bu bilgi için. Bu arada ben hep spitfire kullanıyorum aileron trim denedim ama olmadı. Acaba spitfire de yok mu aileron trim özelliği. Yine çok teşekkür ederim bilgiler için.

    Hayırlı günler...Gökhan...
  • yok o trimdem elevator trim var.
  • Yaa iğrenç oluyo bu sağa sola yatma yaaa.Düşman uçağına bi ateş ediyorum uçak direk sağ tarafa savruluyor.Spitfire de combat mode yok flaps larda. Elevator trim de bi işe yaramıyor.Zar zor 2 uçak düşürdüm quick mission da. Bir de düşman uçaklarını laa7 seçtim çok mu hızlıdır bunlar. Birtürlü yetişemiyorum.2 dakika boyunca sürekli gittim peşinden hiç yaklaşamadım. Uçak max 380 e çıktı. Anlamadım gitti. Uçağı daha hızlı götürmenin bir yolu mu var da ben mi bilmiyorum. Boost u bile açtım ama yine de yetişemedim düşman uçağına. Bir de sanırım uzun zamandır oynamadığım için unutmuşum çünkü bir aralar iyice alışmıştım quick mission da 10 uçaktan 6 sını ben alıyordum. Sanırım biraz da zamana bırakmak gerekli. Neyse başınızı fazla ağrıttım sanırım.
    Hayırlı günler...Gökhan...
  • IL-2 sturmovik de BF109 F4 ile inmeye çalışıyorum fakat çok zor oluyor.
    10 inişimden ancak 2-3 ü başarılı. İnişler için nelere dikkat etmek gerek. İnerken hızımız yüksekliğimiz power ımız ne olmalı?
  • ya arkadaslar bu oyunda mouse la ucagi kullanmak icin herhangi bir mod ,patch bi eklenti bişey varmi illa joystickmi sattiracaklar... ben daha cok peder bey icin istiyorm aslinda sardirmisti bi ara ama mouse olmadan ucuramiyo

    heroes of the pacific var ama oda pek basarili diil..
    bildiginiz oyle bi oyun vara tavsiyeleriniz dikkate alinacaktir..:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xtatic

    ya arkadaslar bu oyunda mouse la ucagi kullanmak icin herhangi bir mod ,patch bi eklenti bişey varmi illa joystickmi sattiracaklar... ben daha cok peder bey icin istiyorm aslinda sardirmisti bi ara ama mouse olmadan ucuramiyo

    heroes of the pacific var ama oda pek basarili diil..
    bildiginiz oyle bi oyun vara tavsiyeleriniz dikkate alinacaktir..:)


    warbirds online yi mouse ile de oynayabilirsin. Baştan biraz zorlanabilirsin ama insan alışıyor. Tabi diğer online oyuncular sana göre avantajlı olur. Ancak agır bombardıman ve paraşut uçakları için ise mouse yeterli olur. Forumda oyun ile ilgili bir konu var..
  • IL 2, 3.36 GB lık DVD ye sığabilen bir oyun.Kurulunca da hard diskde 4.5 Gb daha fazla bir yer kaplıyor.Bunun sebebi oyunun geniş kapsamı yüksek grafik görüntü kalitesi.Şu anda hiçbir uçuş simulasyon oyunu bu oyun kadar kapsamlı değil.Tabiki böyle bir oyun joystick ile oynamayı da hakediyor.

    Aslında diğer benzer oyunlar kısmen alışkanlık ve kısmende bilgisayarın yetersizliği yüzünden oynanıyor.Eminim bu tarz oyunları sevenlerin son noktasıda bu oyun olacak.

    Herkese iii uçuşlar




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.