Şimdi Ara

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
9
Favori
106.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ewet bence sen çok güsel bi detayı yakalamışsın oyunda bu detayı düşünememişler demeeki..

Tabi ki düşünmüşlerdir. AI'nın farklı ir uçuş modeline sahip olduğunu söyleyenler var. Ama oyunun baş geliştiricisi Oleg Maddox bunun doğru olmadığını söylemiş. Doğrusu nedir bilmiyorum ama ortada bir gerçek var: Rookie düşman bile açsanız, düşman uçağı en iyi yetiyle kullanıyor. Adeta kusursuz uçuyor. Zorluk derecesinin değişmesi sadece manevraları etkiliyor yoksa hepsi uçağın performansını köküne kadar sömürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 8 Mart 2007; 23:23:45 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    dün akşam hyperlobby'e bağlandım, birkaç sorti yaptım, Warbirds'ten sonra çok garip geldi ama her oyuna başlarken olduğu gibi bir acemilik süresi olacak elbet.

Tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak :

- oyunda sadece it dalaşı mı yapılıyor yoksa belli hedefleri yoketmeye yönelik stratejik bir kurgu var mı?
    - uçak düşürdüğüm zaman puan/kariyer/madalya vb. etkisi var mı?
    - karşımda gördüğüm uçağın dost mu düşman mı olduğunu anlayamadım, nasıl anlarım? (ateş ediyorsa düşmandır demeyin, hehe)
    - karşımda gördüğüm uçağın mesafesini kestiremiyorum, nasıl anlarım?
    - online oyun sırasında dış görüntüye geçemiyoruz sanırım, doğru mu?
    - nişangahı bir türlü ortalayamadım...
    - uçuş sırasında arkamda düşman olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim, arkayı tam göremiyorum...

şimdilik bu kadar :) teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: gursah

Merhaba arkadaşlar,
    dün akşam hyperlobby'e bağlandım, birkaç sorti yaptım, Warbirds'ten sonra çok garip geldi ama her oyuna başlarken olduğu gibi bir acemilik süresi olacak elbet.

Tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak :

- oyunda sadece it dalaşı mı yapılıyor yoksa belli hedefleri yoketmeye yönelik stratejik bir kurgu var mı?
    - uçak düşürdüğüm zaman puan/kariyer/madalya vb. etkisi var mı?
    - karşımda gördüğüm uçağın dost mu düşman mı olduğunu anlayamadım, nasıl anlarım? (ateş ediyorsa düşmandır demeyin, hehe)
    - karşımda gördüğüm uçağın mesafesini kestiremiyorum, nasıl anlarım?
    - online oyun sırasında dış görüntüye geçemiyoruz sanırım, doğru mu?
    - nişangahı bir türlü ortalayamadım...
    - uçuş sırasında arkamda düşman olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim, arkayı tam göremiyorum...

şimdilik bu kadar :) teşekkürler...

sorularına cevap vereyim gursah...
    - oyunda it dalaşının haricinde cooperative olarak yapılan görevler de var, ama çoğu sunucu aksiyon üzerine "big top" gibi.
    - düşürdüğün uçaklar için puan alırsın, bunu da "s" olması lazım ona basarak görebilirsin.
    - bazı sunucularda icon'lar açıktır ve üzerindeki renklerden dost-düşman ve mesafesini anlayabilirsin, fakat bazı sunucularda gerçekçiliği bozmaması için icon'lar kapalıdır. zamanla göz aşinalığı sayesinde modelleri tanımaya başlarsın.
    - bu da yine zamanla olabilecek bir şey. belirli birmesafeye gelmeden tetiğe sakın dokunma.
    - yine sunucu ayarlarıyla ilgili bir durum bazılarında bakabilirsin f1 ile ama bazılarında bu ayar kapalıdır. sunucuların üzerinde tıkladığın zaman açık veya kapalı olan özellikleri görebilirsin. senin sorduğun "external view" olarak geçiyor.
    - bazı model uçaklarda, örneğin bf-109 koltuk biraz sola yerleştirilmiştir. shift+f1 ile nişangahı ortalayabilirsin.
    - yine bazı model uçaklarda kokpit'in üstüne yerleştirilmiş olan bir ayna vardır, bu işe yarar. ama bu yoksa başınla en fazla saat 7 ve 5 yönünü kontrol edebilirsin. saat 6 her zaman kör nokta olarak kalacaktır. ben genelde anlık bir hareketle uçağı ters çeviririm,yere paralel olarak yani, lövyeyi kendine doğru çekersen kısa bir süreliğine arkana bakabilirsin, sonra yine ani bir hareketle uçağını yaptığınını tersini uygulayarak düzeltebilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 10 Mart 2007; 0:18:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

sorularına cevap vereyim gursah...
    - oyunda it dalaşının haricinde cooperative olarak yapılan görevler de var, ama çoğu sunucu aksiyon üzerine "big top" gibi.
    - düşürdüğün uçaklar için puan alırsın, bunu da "s" olması lazım ona basarak görebilirsin.
    - bazı sunucularda icon'lar açıktır ve üzerindeki renklerden dost-düşman ve mesafesini anlayabilirsin, fakat bazı sunucularda gerçekçiliği bozmaması için icon'lar kapalıdır. zamanla göz aşinalığı sayesinde modelleri tanımaya başlarsın.
    - bu da yine zamanla olabilecek bir şey. belirli birmesafeye gelmeden tetiğe sakın dokunma.
    - yine sunucu ayarlarıyla ilgili bir durum bazılarında bakabilirsin f1 ile ama bazılarında bu ayar kapalıdır. sunucuların üzerinde tıkladığın zaman açık veya kapalı olan özellikleri görebilirsin. senin sorduğun "external wiew" olarak geçiyor.
    - bazı model uçaklarda, örneğin bf-109 koltuk biraz sola yerleştirilmiştir. shift+f1 ile nişangahı ortalayabilirsin.
    - yine bazı model uçaklarda kokpit'in üstüne yerleştirilmiş olan bir ayna vardır, bu işe yarar. ama bu yoksa başınla en fazla saat 7 ve 5 yönünü kontrol edebilirsin. saat 6 her zaman kör nokta olarak kalacaktır. ben genelde anlık bir hareketle uçağı ters çeviririm,yere paralel olarak yani, lövyeyi kendine doğru çekersen kısa bir süreliğine arkana bakabilirsin, sonra yine ani bir hareketle uçağını yaptığınını tersini uygulayarak düzeltebilirsin...

teşekkür ederim fox.. akşam biraz daha pratik yapayım... oyundaki ismim "TR_gursah", dün akşam tanıdık bir isim göremedim, beni görürseniz mesaj atın ltf

• önemli değil dostum... benim de oyun nickim "_TR_Akinci42" umarım bu akşam görüşürüz...
  • Bende TR_Aero_738 , bu arada gerçekçi serverlara girersen brifingleri iyi oku. Orada örnek mavi taraf amerika, kırmızı taraf almanya der ona göre, uçakları tanıyacaksın ve uçak kanadındaki örnek alman gamalı hacından düşmanı anlayacaksın, zaten alman uçağı olduğunu anlarsan markinleri göremene gerek kalmaz. İlk başlarda aksiyon serverlarında kendini geliştir. Evet puanları s tuşu ile görüyorsun, bunun yanında serverların statlarının tutulduğu adreslerde nikini girersen tüm oynadığın süre boyunca kaç uçak vurmuşun, hangi uçakla uçmuşun, atış yüzden nedir görebilirsin. Örnek bigtop serverı için :http://www.war-clouds.com/thebigtop/stats/playerdetails.php?id=36 , burada sağüstte boşluğa oyundan sonra nikini yazıp, istatistiklerini görebilirsin.

• Bu arada akıncıların sitesinde resimlerde, uçaklara harika desenler ve boyamalar yapmışlar. Acaba hangi arkadaşınız yapıyor bu skinning işini?

Akıncı sitesi :http://trakinci.azbuz.com/index.jsp

Bunlar yeni model uçak boyamalarıhttp://trakinci.azbuz.com/photoAlbum.jsp?albumID=16000000000287388&photoID=17000000001409313

Özelikle kuyruktaki Türk bayrağı boyası çok güzel.

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya

• aero ne zamandır yoktun dostum, nerelerdeydin?... o skin'i bizim _TR_Akinci03 yaptı, gerçekten güzel bir çalışma, senin de beğenmene sevindim...
  • eylh, izliyoruz forumları. Foxhound sen kapalı eğitimlerde kokpit uçuşlarını nasıl yapıyorsun?
  • tam olarak ne sorduğunu anlamadım dostum, external view'den mi bahsediyorsun...
  • Arkadaşlar,
    Birinin bana online yardımcı olması lazım, tek başıma çok yavaş ilerliyorum :(

İyi uçuşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

tam olarak ne sorduğunu anlamadım dostum, external view'den mi bahsediyorsun...

Yani kapalı kokpit için cam2pan yada trackir mı kullanıyorsun yoksa hatswitchle mi idare ediyon demek istemiştim.
  • şu an hatswicth'le idare ediyoruz dostum... ne oldu aero trackir mı almaya karar verdin?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 12 Mart 2007; 19:52:20 >
  • Evet düşünüyorum, ama zor iş Türkiye'de olmadığından
  • quote:

Orjinalden alıntı: gursah

Arkadaşlar,
    Birinin bana online yardımcı olması lazım, tek başıma çok yavaş ilerliyorum :(

İyi uçuşlar...

Gursah kardesim gecenlerde geldin görevdeydik seninle ilgilenemedik lütfen kusurumuza bakma, bir ara hl den görüşelim ben bir server açayım ve sana yardım edeyim , hemen hemen her akşam HL deyim bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TR_Akıncı34 -- 12 Mart 2007; 23:57:23 >

• Türk bayrağının asaleti ve siyahın karizması bir bf-109'un üstünde birleşince böyle oluyor demek ki... _TR_Akıncı42 saygılarını sunar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _TR_Akıncı34

Gursah kardesim gecenlerde geldin görevdeydik seninle ilgilenemedik lütfen kusurumuza bakma, bir ara hl den görüşelim ben bir server açayım ve sana yardım edeyim , hemen hemen her akşam HL deyim bekliyorum

Teşekkür ederim, geçen gün benim mikrofonda problem vardı, Team Speak'te konuşamadım ama hallettim... Görüşmek üzere...
  • nerede bu il-2'ciler...
  • Dün ilk inişimi başarı ile gerçekleştirdim, akıncı34'e ve foxhound'a yardımları için çok teşekkür ederim. Bakalım ilk "kill" imi ne zaman yapıcam
  • ilk olmasına rağmen gerçekten güzel bir inişti gurşah, ama akşam bi çıktın ondan sonra kayboldun, merak ettim, dedim bıktırdık adamı ilk günden vazgeçti herhalde...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.