Şimdi Ara

[İktisat] Üreticilerin Mallarını Denize Dökmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zaman zaman şu tarz haberler oluyor: "Mandalinaları denize döküyorlar" bkz.http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2014/01/20/mandalinalari-denize-dokuyorlar
    Tarım sektöründe böyle şeyler zaman zaman olurken neden diğer sektörlerde asla böyle bir şey olmuyor?
    Bunu iktisat bilgisi kullanarak yorumlayabilecek va rmı acaba?

• 1. o mandalinayı elinde bekletirse zaten çürüyecek
    2. fiyatlar için bir şey yapması lazım
    3. 1 ton mandalina kilosu 30 kuruştan 300 lira eder ve bunu satamayacak zaten şu an zararda ve ürün bozuluyor
    4. o yüzden satamadığı mandalinanın ekonomik değeri üretici için yok
    5. bunu da eylem yaparken yarım ton sen yarım ton ben şeklinde ayarlasalar sadece traktör için mazot parası vermiş olurlar

gelelim tarım sektörü olayına
    1. üretici asla kazanmıyor sadece aracı kazanıyor nasıl iş ben de anlamadım
    2. ürün fiyatları düşük olduğu için böyle 1 ton döksen de ekonomik değeri az sadece gözünde büyük gözüküyor
    mesala bu yıl kivi üreticileri eylem yaptı veya muz üreticileri eylem yaptı diye bir şey gördün mü? bunların birim değeri daha fazla
  • En basit şekilde anlatmaya çalışıyorum. Tarım sektöründe geçen sene değerli olan ürüne bir dahaki yıl da değerli olur düşüncesiyle çok fazla yatırım yapılıyor.
    Bununla birlikte pazara bol miktarda girişi olan ürünün değeri düşüyor.
    Üretici de ürünün fiyatı daha fazla düşmesin diye ürününü tamamını piyasaya sürmek yerine belli bir kısmını pazara sunuyor, geri kalanı denize döküyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.