tamam kamu yönetimini eledik ya işletme ile iktisat hangisi daha avantajlı hangisinin iş alanı daha geniş tabiki kendini geliştirmek lazım ama hangisini bitirdikten sonra kendimizi geliştirirsek daha avantajlı duruma düşeriz
Çeko hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ( Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri )
quote:
Orijinalden alıntı: AcHy
Çeko hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ( Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri )
çeko abbas güçlü'nün sitesinde de dogrutercih.com'da da en çok rağbet gören bölüm olarak yazılmış. son2 yıldır o bölüme yönelme fazla imiş. çünkü iktisat ve işletmenin yanısıra çevre bilimlerini de içeren ders içeriğine sahipmiş. "iş bulmamak imkansız" bölümlerden biri yani ;)
quote:
Orijinalden alıntı: marmara59
quote:
çeko abbas güçlü'nün sitesinde de dogrutercih.com'da da en çok rağbet gören bölüm olarak yazılmış. son2 yıldır o bölüme yönelme fazla imiş. çünkü iktisat ve işletmenin yanısıra çevre bilimlerini de içeren ders içeriğine sahipmiş. "iş bulmamak imkansız" bölümlerden biri yani ;)
eyw hocam çok sağ ol
quote:
quote:
quote:
eyw hocam çok sağ ol
rica ederim. :) ben de bu bölümleri çok fazla araştırdım, araştırmaya da devam ediyorum. o yüzden bildiğim şey varsa paylaşayım :)
valla hocam çeko için ne biliyorsan paylaşırsan sevinirm =)
Bölümün en iyi iki bölümü iktisat , işletme.Ders zorluğu açıından soruyorsan iktisat , işletmeden daha zor.Ayrıca iş bulamazsın safsatalarını da hiç sallama.İyi derecede bir 2.dil ve bilgisayar biliyorsan her türlü iş bulursun.Maalesef bizim memlekette insanlar üni. mezunu olunca iş bulacaklarını zannettikleri için bu bölümlere ''diplomalı işsiz''ler bölümü olarak görüyorlar.Sorunda burada zaten
arkadaşlar özel sektör istemiyorum devlette çalışmak istiyoum biliyorum zor ama yinede kpssde yüksek puan almaya bakar bu iş. Sizce devlette çalışmak için kamu mu işletme mi iktisat mı ?
anladığım kadarıyla iktisat işletmeden daha iyi? işletmenin puanlarıda derslerinin iktisadin derslerine göre daha kolay olmasından dolayı daha yüksek?
arkadaşlar kafamda şu 2 bölüm var
anaodolu üniv ing işletme anadolu üniv. ing iktisat
bana bu 2 bölümden hangisini öneriyorsunuz. Gönül rahatlığıyla git diyormusunuz. Orada göreceğim ingilizce mezuniyetten sonraki başvurularda bana ne derece fayda sağlar? Hangi bölümü bitirdiğimde beni ne bekler?
Arkadaşlar lütfen tek kelimeyle "şuraya git süper" tarzı mesajlar istemiyorum klavye başından bilmeden sallayan sallayana. Hayatımın şekilleneceği son 10 gün karar verme aşaması için. Mümkünse akademik tecrübesi olan bir abimiz bi arkadaşımız cevaplarsa çok memnun olurum.
Akademik tecrübesi olan dedikse kesin şart koşmadım bi bildiğiniz varsa paylaşmakta çekinmeyin arkadaşlar lütfen zaman daralıyor.
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: 4190fth
Bölümün en iyi iki bölümü iktisat , işletme.Ders zorluğu açıından soruyorsan iktisat , işletmeden daha zor.Ayrıca iş bulamazsın safsatalarını da hiç sallama.İyi derecede bir 2.dil ve bilgisayar biliyorsan her türlü iş bulursun.Maalesef bizim memlekette insanlar üni. mezunu olunca iş bulacaklarını zannettikleri için bu bölümlere ''diplomalı işsiz''ler bölümü olarak görüyorlar.Sorunda burada zaten
bence safsata derken bir daha düşünmelisin. geniş çaplı bir araştırma yaparsan, rehber hocalarıyla görüşürsen ve bu işin kurdu olmuş insanları tv'lerde radyolarda dinlersen, gazetelerde okursan nerenin iş bulabileceğini, nerenin bulamayacağını anlarsın. safsata deyip, 2.dil+bilgisayar olsun iş bulursun dersen bilgisayar mühendislerini örnek veririm sana. kışın göstermişti, bilgisayar mühendisi ama madem ocağına girmek için uğraşıyordu. onu bunu takma da denmez, her olumlu ya da olumsuz yorumları okumak zorundalar. çünkü nereden baksan hayatının en az 5 yılı o bölümü okuyarak geçirecek, iyi bir araştırma yapmayıp, o bölüme girilirse; sonra 2. ya da 3. sınıfta ahh keşke derse, bu safsataların gerçekliği ortaya çıkar.
quote:
bu sabah TV8'de erkan tan'ın programına eğitmen-yazar süleyman beledioğlu katıldı. işte ordan burdan muhabbet ederken konu kamu yönetimine geldi. ben hocadan istediğiniz yeri yazın demesini beklerken, hoca kamu yönetiminin artık işlevselliğini yitirdiğini, türkiye'de tercihlerde yazılmadığını, zaten artık yazılmaması gerektiğini; mezun olduktan sonra iş konusunda çok zorluklar olduğunu söyledi. iyisi mi ben de uluslararası ilişkiler yazmayı düşünüyordum. bu yıl tutuyor puanım ama o sırada da erkan tan demez mi ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, türkiye'deki siyasal bilimler fakültelerindeki ders içerikleri iş bulmayı kapsamıyor, bu yüzden ben bölümümün işini aramama rağmen bulamadım, şimdi TV'de sunuculuk yapıyorum. babam da kaymakam dedi. yani; kamuda tanıdığın varsa torpil işe yarar anlayışı var ya bizde, babası kaymakam olan bir insan dahi uluslararası ilişikilerden iş bulamamışsa biz ne yaparız bilemiyorum. bu sabah tüm umudum çöktü. ya kamu ya uluslararası ilişkiler yazarım derken, bu konuşmadan dolayı içime kurt düştü. ne yaparım, ne ederim bilmiyorum ama uluslararası ilişkiler mezunu en az 2 dil bilmesine rağmen iş bulamıyorsa, demek ki kamu yönetiminin işi gerçekten zor.
+1
Kamu yönetimi ve uluslararası ilişkileri bitirdi benim için. Ama adam çok net açıklamalarda bulundu.
quote:
quote:
quote:
quote:
eyw hocam çok sağ ol
rica ederim. :) ben de bu bölümleri çok fazla araştırdım, araştırmaya da devam ediyorum. o yüzden bildiğim şey varsa paylaşayım :)
valla ne biliyosan paylaş
çeko işletmenin veya iktisadın yapabildiğini yapabiliyo mu? ne bilim ben hep çeko yu insan kaynakları olarak algıladım buda bana itici geldi
İktisat. Ben de tercihimde iktisat yazmıştım.
Buradaki yorumları okuduktan sonra kamu yönetiminden vazgeçer gibi oldum. Bir devlet kurumuna girmek istiyordum ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Fakat beni korkutan tek şey, gerçekten de her tarafın işletmeci ve iktisatçı olması. Ve şunu sormak istiyorum, işletme veya kamu yönetimini bitirdikten sonra, kpssye girdiğimiz zaman, aldığımız derslerin sınavda bize yardımcı olması bakımından, hangi bölüm daha kolaylık sağlar bize? Çünkü şöyle bir şey var, kamu yönetimi okuyorsan eğer, bir devlet kurumuna kapağı attın gibi bir düşünce hakim ülkemizde. Ben de bunu merak ediyorum işte. İşletme okuyan adam da Kpss'ye giriyor, kamu yönetimi okuyan adam da kpss'ye giriyor? Bunun arasındaki ince fark nedir? Yani bir devlet kurumunda müfettiş olmak isteyen bir adamın gireceği sınavda, kamu yönetimi okuması daha mı kolaylık sağlar ona?
Yukarıda bir arkadaş sormuş ama, tekrar sormak istiyorum, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri hakkında ne düşünüyorsanız paylaşır mısınız? İş bulma konusunda tabii ki de...
2010'da sınava giricek biri hangi puan türünde sorular çözsün ki işletme kazansın
Peki ekonometri hakkında ne düşünüyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: RuiNatioN
Yukarıda bir arkadaş sormuş ama, tekrar sormak istiyorum, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri hakkında ne düşünüyorsanız paylaşır mısınız? İş bulma konusunda tabii ki de...
+1
insan kaynakları fln diyorlar ya ama isminden hiç insa kaynakları gibi gelmiyo...
üniversiteyi bitirdiğinde bi bilim öğrenmiş olmak istiyorsan tabikide iktisat olmalı.iş bulma açısından işletme iyi tabi.kamu yönetimi okuyunca iş alanın iyice daralıyor bence tabi üniversitesine bağlı.