Şimdi Ara

İktisat-Hukuk-Psikoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Hepinizin bildiği gibi tercih dönemi sıkıntılı bir dönem ve benim de biraz yardımınıza ihtiyacım var. Başlıkta da belirttiğim üç bölüm arasında git geller yaşıyorum. Diyeceksiniz ki insan kendini bilmez ki bu üç bölüm arasında karar veremez. Fakat size olabildiğince bölümlerin benim için artı ve eksilerini anlatayım.

Hukuk

.Puanım sadece Yalova'da hukuk okumaya el veriyor. Ben her zaman üniversite-kampüs yaşamı hayalleri olan birisiydim ve Yalova bu hayallerimi pek karşılamıyor.
    .Fakat çevremden aldığım her tavsiye ''hukuk nerede olursa olsun hukuk'' ''hukuk okursan işsiz kalmazsın''
    .Gerçekten başarabileceğime inanabileceğim bir meslek. Bu zamana kadar hep sosyal ve girişken biri oldum. Başarılı bir avukat olabileceğim kanısındayım.
    .İngilizce biliyorum ki bu beni diğer hukuk mezunlarından ayırabilir.

İktisat

.Puanım ile İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat okuyabiliyorum. Ki bu benim şehir-üniversite hayallerimi bir hayli karşılıyor.
    .İktisat matematiksel bir bölüm ve benim matematiğim (en azından gördüğüm üzere) berbat. 17 YGS 2014 ve yine 17 LYS 2014 netim mevcut. Akademik olarak başarısız olacağımı düşünüyorum.
    .İngilizce biliyorum ve Almanca kursuna gidiyorum. İki dil artı İstanbul Üniversitesi beni tercih edilecek bir eleman yapabilir.
    .Ayrıca finansal olarak hukuk ve psikolojiye göre daha rahat olabileceğimi düşünüyorum.

Psikoloji

.Puanım ile Ege Üniversitesi'nde psikoloji okuyabiliyorum. Ki İzmir-Ege de benim üniversite-şehir hayallerimi bir hayli karşılıyor.
    .Bölümün iş olanakları hakkında pek bir fikrim yok. Sonunun felsefe,sosyoloji,antropoloji gibi olabileceğinden korkuyorum. Malum Türkiye Cumhuriyeti'nde sosyal bilimlere verilen değer ortada.
    .Akademik olarak en başarılı bu bölümde olacağımı düşünüyorum. Çünkü hep sosyal bilimler ile ilgilenmişimdir. Tarih,felsefe en büyük ilgi alanlarımdır. Ve ders olarak psikolojiyi alırken de çok hoşuma gitmişti.
    .Kendimi en yakın bu bölüme görüyorum fakat finansal sorunlar yaşayacağımı düşünüyorum. Çünkü iyi bir gelir için yüksek lisans gerekli gibi çok öneri duydum.

Evet arkadaşlar benim durumum bu. Bana tercih etmemde yardımcı olabilirseniz veya yanlış bildiklerimi düzeltirseniz çok sevinirim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

• ben de tam seninle aynı durumdayım. etrafımda 2 tane yakın zamanda hukuk bitiren var ki birisi yalova hukuk. kesinlikle gitme diyor ikisi de. kontenjan artışları gibi nedenlerden soğudum ve ben de eledim. en yakın en rahat hissettiğim bölüm psikoloji. aynı sizin gibi ben de derslerini çok büyük keyifle çalışır dinler yapardım çok fazla da ilgim var. işsiz kalma gibi bir durumun olmuyor psikolojide devlete atanıp 3000 gibi bir ücretle başlıyorsun. atanması da gayet kolay özellikle sizin ve benim gibi sözeli kuvvetliler için. ilerleyebileceğin uzmanlaşabileceğin kendini geliştirebileceğin çok fazla alan var psikolojide. benim araştırmalarımın sonuçlarında gördüğüm anladığım bu hocam. bi arkadaşın dediği gibi psikoloji eşit ağırlığın tıbbı diyordu. kesinlikle katılıyorum o arkadaşa. ben tercihimi ege veya dokuz eylül psikolojiden yana kullanacağım. umarım yardımcı olabilmişimdir bir nebze de olsa.
  • tazarruname T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum beni bölümü yazmaktan alı koyan tek şey iş sıkıntısı yaşayacağımı düşünmem eğer sizin dediğiniz gibi iş konusunda bir problem yoksa kesinlikle ilk tercihim psikoloji olur
  • hocam benim baktığım gördüğüm duyduğum ilk şey iş bulma sıkıntısı çekilmeyeceği. ben ön lisans sağlık mezunuyum aynı zamanda. o yüzden biraz hastanelerle ilgili tanıdığım gördüğüm insanlardan işsiz kalma sıkıntısının olmayacağını gördüm. az çok içindeyim anlayacağınız. benim sıralama 17.9k önce ege ardından dokuz eylül yazmayı düşünüyorum. bu arada o hukuk mezunu tanıdıklarımdan biri 1500 maaşla çalışıyor bir büroda şuan. diğeri de umudu olmamasına rağmen kpss çalışıyordu en son. bana dediği kesinlikle yazmamam yönünde.
  • yalnız hocam iktisat hakkında hiç bir bilgim yok onu özellikle belirteyim. ben hukuk ve psikoloji için konuştum. iktisat bırakmışlığım olsa da bi bilgiye sahip değilim maalesef
  • Sehir secme bolum sec

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neye göre fıs bölüm onu bir belirtebilir misin? kırk yaşında aklı yeni başına gelmiş bir bir adam sizin sınıfta okuyor diye mi psikoloji fıs oldu? ne boş beleş adamsın yahu. karalamadan eleştiriyi becermeyi öğren bir önce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tobb-Bilgi-Özyeğin-Bilkent Hukuk
    10 yıl önce açıldı
    Marmara hukuk
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: messkara77

Sınıfımızda 40 yaşında psikolog abi var hukuk okuyor. Öylesine değil hem de bu işi yapmak için. Ama bir Avukatı gidip psikoloji okurken bulamazsınız.

Ne yani adam hukuk okuyor diye psikoloji boş bir bölüm mü oldu?Ayrıca psikoloji dünyanın heryerinde psikoloji ama hukuk diploması sadece Türkiye'de geçerli.Kısacası konuyu açan arkadaş zaten dil biliyorum demiş ki bu çok büyük bir avantaj hukukda hiç bir işine yaramaz dil ama psikolojide yurtdışı olanakların olur ayrıca oradada çalışabilirsin.
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustCrew -- 4 Temmuz 2014; 18:01:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustCrew

quote:

Sınıfımızda 40 yaşında psikolog abi var hukuk okuyor. Öylesine değil hem de bu işi yapmak için. Ama bir Avukatı gidip psikoloji okurken bulamazsınız.

Ne yani adam hukuk okuyor diye psikoloji boş bir bölüm mü oldu?Ayrıca psikoloji dünyanın heryerinde psikoloji ama hukuk diploması sadece Türkiye'de geçerli.Kısacası konuyu açan arkadaş zaten dil biliyorum demiş ki bu çok büyük bir avantaj hukukda hiç bir işine yaramaz dil ama psikolojide yurtdışı olanakların olur ayrıca oradada çalışabilirsin.
    +1

• quote:

Orijinalden alıntı: mz~

Sehir secme bolum sec

Simit sat onurlu yasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zannediyorum ben de ilk sıraya psikoloji yazacağım. Çünkü gerçekten okurken zevk alacağımı ve başarılı olacağımı düşünüyorum
  • Hocam ilgilerimizin ve kafa yapılarımızın hatta puanlarımızın bile benzediğini için psikoloji yazmanızın sizin için bi hayli uygun olduğunu düşünüyorum eğer ege inerse 18k ya beraber bile okuyabiliriz
  • quote:

Hocam hukuk tamam iyi bölüm ama resmen tıp seviyesine getirdiniz psikoloji de bence yabana atılacak bir bölüm değil.Hukuku bitirip yada hukuku yarıda bırakıp da üniversite sınavına girip başka bölümlere geçen var şimdi böyle yapanlar olduğu için hukuka kötü mü diyelim?
  • meskara abı ne kadar abartısoysun su hukugu tam benımde hayallerım herkesın cogunlugunun hayalı ama valla senı gore gore hukutkan sogudum lan yemın edıyorum gıdıp psıkolıjı fılan okucam tıp mı okuyon abı bu kadar abartıyorsun
    Hocam sizce ne kadar düşer bu yıl ege?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JustCrew

quote:

Boş mu demişim? İş olanakları açısından birileri eleştirmiş ben de psikolog adam hukukçu olmak için okuyor dedim. Ayrıca Hukuk sadece Türkiyede geçerli değil. Gider yurt dışında yüksek lisans doktora yaparsın, o ve o ülkenin hukuk sistemine sahip her yerde hukukçu olursun. Bkz: Avrupa birliği ülkeleri. Buralarda yüksek lisans yap bakalım Türkiyeyle sınırlı kalıyor musun.

hocam savcı hakim yaşı 30 olacak diyolar ne zaman olur bu haber bilgi var mı

• hocam ben yeni açılan pdrlerden dolayı beklenenden daha fazla ineceğini düşünüyorum. etrafta pdr sempatizanlığı söz konusu. ayrıca bu yıl üst sıralarda çok fazla sayısalcı olduğu söyleniyor ösym'nin tüm sınavlara girin açıklamasının etkisiyle. 18-19k arasına inmesini bekliyorum bu sebeplerden. ama o kadar da umutlu değilim açıkçası. 1.5k garanti ama sonrası hakkında fikir yürütmekte çok zorlanıyorum. ben ilk sıraya ege yazacam 17967 ile ama gelirse sürpriz olur benim için.
  • hukuk mezununa iş yok yazan yukarıdaki hangi mesaj? sadece iki tane hukuk okuyan arkadaşımdan duyduğumu ve gördüğümü burada paylaştım. daha çok psikoloji hakkında bilgi vermeye çalıştım. yurtdışında avukat olarak çalışmak biraz sıkıntılıymış sanırım. psikoloji hakkında her şey baslıklı konuda okuduğum kadarıyla.
  • İngiltere'de hukukçu olarak çalışabilmeniz için mutlaka orada hukuk masteri yapmış olmanız lazım. Avukatlar ise davaya girenler ve giremeyenler olarak ikiye ayrılıyor. İngiltere'de avukatlık yapabilmek için, 1 yıl süren çok yoğun, zor ve pahalı bir kursun ardından, bir sınav verilmesi gerekli.
    ABD'de hukuk eğitimi görebilmek için önce 4 yıllık bir lisans eğitimi almak gerekiyor. İngiltere'nin bu noktada ABD'den farkı lisans ve master sürelerinin ABD'ye oranla daha kısa olmasıdır.
    Yurtdışında hukuk alanında çalışmanın bazı zor yanları var. Çünkü ABD, İngiltere ve Türkiye hukuku birbirinden oldukça farklı.
    ABD'de hukuk firmalarında çalışan Türk avukatlar var ancak avukat olarak değil hukukçu olarak çalışıyorlar. Orada davaya giren-girmeyen avukat ayrımı yok fakat baro sınavı var. Bu zor sınavı verebilen herkes avukatlık yapabiliyor. Pek çok insan ülkesel hukuk isteminin farklı olması nedeniyle bu sınavı veremiyor. ABD'de bir de "avukat asistanlığı" denen bir iş var. Aynı şey İngiltere için de geçerli. Avukat asistanları avukatlar için davanın dosyasını hazırlıyorlar, araştırma yapıyorlar. İşte ABD'deki Türk avukatların çoğu bu işi yapıyor. Bu kişiler hiçbir şekilde dava içerisinde yer almıyor, yalnız hazırlık aşamasında çalışıyorlar. Türk avukatların çoğunlukla çalıştıkları alanlar miras, boşanma, vatandaşlık konularıyla ilgili. Bu işin bir sınırı yok, bir ömür boyu böyle çalışabilirsiniz. Ancak maddi getirisi avukatlığa nazaran çok düşük.
    Uluslararası hukuk bugün getirisi en yüksek olan branştır. Ancak davayı açmak, yürütmek çok masraflı olduğu için şirketler uyuşmazlıkları anlaşarak çözme yoluna gidiyorlar. Bu yüzden uluslar arası hukukçu oalrak çalışmak çok zor. Fazla iş potansiyeli yok. Türkiye için de aynı koşullar geçerli.

*Alıntıdır.

Misal olarak Can Yeginsu olarak ararsanız bulabilirsiniz . İngiltere de çalışıyordu sanırım ...

Şöyle bir şeyle karşılaşmıştım doğruluğu hakkında bilgim yok.

2012-2013 arası 4klık düşüş var aynı durum tekrar etmez mi acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.