Çavuş
14 Haziran 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 4 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar muafiyet sınavinda bir essay ve 100 soru var. Ve 70 gecer not. Sizce puanlamayi nasil yapiyorlar?
Arkadaslar dokuz eylul universitesi ile katip celebi universitesi arasini kac dakikada gidebilirim?
Arkadaşlar film bir savaşta sivillerin öldürülmesi üzerine yapılan bir mahkeme anlatılıyordu. Filmin sonunda kişi sivilleri öldüren adamın silahını bir elinden diğerine attığını hatırlıyordu ve o an da adam anahtarlığı bir elinden diğerine atıyordu. Filmi izlemiş olanlar ismini söylebilirse sevinirim.
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Hepinizin bildiği gibi tercih dönemi sıkıntılı bir dönem ve benim de biraz yardımınıza ihtiyacım var. Başlıkta da belirttiğim üç bölüm arasında git geller yaşıyorum. Diyeceksiniz ki insan kendini bilmez ki bu üç bölüm arasında karar veremez. Fakat size olabildiğince bölümlerin benim için artı ve eksilerini anlatayım.

Hukuk

.Puanım sadece Yalova'da hukuk okumaya el veriyor. Ben her zaman üniversite-kampüs yaşamı hayalleri olan birisiydim ve Yalova bu hayallerimi pek karşılamıyor.
.Fakat çevremden aldığım her tavsiye ''hukuk nerede olursa olsun hukuk'' ''hukuk okursan işsiz kalmazsın''
.Gerçekten başarabileceğime inanabileceğim bir meslek. Bu zamana kadar hep sosyal ve girişken biri oldum. Başarılı bir avukat olabileceğim kanısındayım.
.İngilizce biliyorum ki bu beni diğer hukuk mezunlarından ayırabilir.

İktisat

.Puanım ile İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat okuyabiliyorum. Ki bu benim şehir-üniversite hayallerimi bir hayli karşılıyor.
.İktisat matematiksel bir bölüm ve benim matematiğim (en azından gördüğüm üzere) berbat. 17 YGS 2014 ve yine 17 LYS 2014 netim mevcut. Akademik olarak başarısız olacağımı düşünüyorum.
.İngilizce biliyorum ve Almanca kursuna gidiyorum. İki dil artı İstanbul Üniversitesi beni tercih edilecek bir eleman yapabilir.
.Ayrıca finansal olarak hukuk ve psikolojiye göre daha rahat olabileceğimi düşünüyorum.

Psikoloji

.Puanım ile Ege Üniversitesi'nde psikoloji okuyabiliyorum. Ki İzmir-Ege de benim üniversite-şehir hayallerimi bir hayli karşılıyor.
.Bölümün iş olanakları hakkında pek bir fikrim yok. Sonunun felsefe,sosyoloji,antropoloji gibi olabileceğinden korkuyorum. Malum Türkiye Cumhuriyeti'nde sosyal bilimlere verilen değer ortada.
.Akademik olarak en başarılı bu bölümde olacağımı düşünüyorum. Çünkü hep sosyal bilimler ile ilgilenmişimdir. Tarih,felsefe en büyük ilgi alanlarımdır. Ve ders olarak psikolojiyi alırken de çok hoşuma gitmişti.
.Kendimi en yakın bu bölüme görüyorum fakat finansal sorunlar yaşayacağımı düşünüyorum. Çünkü iyi bir gelir için yüksek lisans gerekli gibi çok öneri duydum.

Evet arkadaşlar benim durumum bu. Bana tercih etmemde yardımcı olabilirseniz veya yanlış bildiklerimi düzeltirseniz çok sevinirim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
silinebilir
Arkadaşlar psikoloji kontenjanlarındaki durum ne? Artış var mı? Ben 17 bindeyim 15 bindeki yere girebilir miyim?
Arkadaşlar tm3'de 17k'yım ege psikoloji geçen yıl 15k ile almış sizce oluru var mı?
Arkadaşlar 29k'yım sizce on dokuz mayıs hukuk olur mu?
Arkadaşlar ygs 70k Lys mat 18 geometri 10 edebiyat 48 coğrafya 18 obp 48 sizce tm2 kaç k olur
Arkadaşlar ben 405 puan bekliyorum sizce Kocaeli hukuk tutar mı
Hakkında
Forum İmzası:
Everyone knows that A Lannister always pays his debts
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 9 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 87
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.942 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.