Şimdi Ara

ikinciye össye girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni öss sisteminde aobp nin etkisi yok edilecek yada azaltılacaksa 2009 da öss ye giren bir öğrenci bu sene tekrar össye girdiğinde puanı kırılmadan üniversiteye yerleşebilecekmi?

• Ona "2009 ÖSS'ye giren" demeyelim. 2009 ÖSS sonucu bir yükseköğretim programına yerleştirildiysen 2010 YGS-LYS'de puanın kırılacak.

ÖSYM'nin bu cezadaki mantığı da hep aynıdır: Okul puanını elde etmek için AOBP'nin çarpıldığı katsayı yarıya iner. Örneğin, böyle bir durumda önceki ÖSS sisteminde 0,8 katsayısı 0,4'e iniyordu. Bu durum yeni sistemde de olacak. Yani okul puanın yarıya inecek. (Ham puana ellenmez.)

"Üniversiteye yerleşme" kısmı senin istediğin yere bağlı. Okul puanının etkisi eskiye göre düşürüldü; ama hiç etkisiz değil. Böyle bir durumda bir de yarıya inecek. Ciddî, ortalamanın üstünde yerler istiyorsan kırılmış bir puanla yerleşmen zor olabilir. Böyle yerler için okul puanı hâlâ önemli. Ama dediğim gibi, nereyi istediğine bağlı. Üniversiteye yerleşmek var, üniversiteye yerleşmek var.

• Yerleşir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viceman kullanıcısına yanıt
    Yuh adam ne zamanki konuyu uplamis. Ben de bunlar neyden bahsediyor diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üni son sınıfken yks'ye girmek
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.