Şimdi Ara

İkincil hard Disk'i çalışmadığı sürece durdurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yabancı kaynaklarda pek çok öneri verilmiş fakat çeviremiyorum.

Birincil ssd kullanıyorum
    İkincil ise normal hard disk

Bu hard Disk'in boşta olan çalışma sesi beni öldürüyor( hdd arızalı değil ) ben ise bu hard disk ç boşta iken gücü kesilsin istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 25 Ağustos 2016; 7:07:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HDD'de zaten Windows yüklü ise belge açmaya bile kalksan çalışmaya başlar HDD. SSD'de ise sistemin, diğer HDD boşta kaldıkca çalışmaz.

Denetim masasından > Güç seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir

Bu yolu takip edersen tüm sistemin boşta kalınca ne yapacağını gösteriyor. Bu Windows 7 için geçerli. 10 veya 8 nasıl bilmiyorum ama yolu budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanax70

HDD'de zaten Windows yüklü ise belge açmaya bile kalksan çalışmaya başlar HDD. SSD'de ise sistemin, diğer HDD boşta kaldıkca çalışmaz.

Denetim masasından > Güç seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir

Bu yolu takip edersen tüm sistemin boşta kalınca ne yapacağını gösteriyor. Bu Windows 7 için geçerli. 10 veya 8 nasıl bilmiyorum ama yolu budur.

Hocam yalnız çalışıyor HDD hatta HDD'den gelen o çalışma sesini rahatlıkla duyabiliyorum ama genel anlamda HDD hep boşta yani görev yöneticsinde disk kullanımı hep %0 kullanmıyorum çünkü. Ama çözemedim bu durumu.
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışınız var. Sistem nerede kurulu SSD'de mi HDD'de mi ?
  • quote:

Hocam yanlışınız var. Sistem nerede kurulu SSD'de mi HDD'de mi ?

SSD hocam.
    Sistem SSD de kuruluysa dediğim yöntemle boştayken çalışmaması lazım HDD'nin. Çalışıyorsa sizin göremediğiniz bir program arka planda HDD üzerinde çalışıyor olabilir. O yüzden susmaz yani başka bir yolu yok zaten.

Arka planda çalışan programları daha detaylı görmek için "processxp" programını indirin kontrol edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 26 Ağustos 2016; 14:58:17 >
  • quote:

Sistem SSD de kuruluysa dediğim yöntemle boştayken çalışmaması lazım HDD'nin. Çalışıyorsa sizin göremediğiniz bir program arka planda HDD üzerinde çalışıyor olabilir. O yüzden susmaz yani başka bir yolu yok zaten.

Arka planda çalışan programları daha detaylı görmek için "processxp" programını indirin kontrol edin

Bahsettiğiniz program ile HDD kullanılıyor mu hangi program kullanıyor göremiyorum hocam nasıl yaparım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işin garip yanı, bu benimde ilgimi çeken bir konu windows 7 - 64 bit kullanıyorum ve windowsta hiç bir ayar yapmama ragmen eğer D sürücüsüne ait olan HDD nin içine girilmez işlem yapılmaz ise tam dk tutmadım ama 8-10 dk sonra kendi kendine duruyor ve o zaman diyorum ki: OFF Bilgisayarda en çok gürültüyü yapıp kafa şişiren şey Mekanik HDD imiş ama işin enteresan kısmı dediğim gibi bunun için hiç bir ayar yapmamış olmam.

Şayet HDD nin içine girecek olursam, direk D üsürücüsü içindeki dosya isimleri çıkıyor hala hdd harekete geçmiyor ama ardından bir klasoru içerisine girersem yada bnir kopya - yapıştır- kes gibi i,şlem yaparsam otomatik çalışmaya başlıyor hdd.

Hatta çalışmaya başlaması motor sesini duyduktan 3 sn kadar sonra işlem yapabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

işin garip yanı, bu benimde ilgimi çeken bir konu windows 7 - 64 bit kullanıyorum ve windowsta hiç bir ayar yapmama ragmen eğer D sürücüsüne ait olan HDD nin içine girilmez işlem yapılmaz ise tam dk tutmadım ama 8-10 dk sonra kendi kendine duruyor ve o zaman diyorum ki: OFF Bilgisayarda en çok gürültüyü yapıp kafa şişiren şey Mekanik HDD imiş ama işin enteresan kısmı dediğim gibi bunun için hiç bir ayar yapmamış olmam.

Şayet HDD nin içine girecek olursam, direk D üsürücüsü içindeki dosya isimleri çıkıyor hala hdd harekete geçmiyor ama ardından bir klasoru içerisine girersem yada bnir kopya - yapıştır- kes gibi i,şlem yaparsam otomatik çalışmaya başlıyor hdd.

Hatta çalışmaya başlaması motor sesini duyduktan 3 sn kadar sonra işlem yapabiliyorum.

Hocam anladım demek istediğinizi ama bende nedene öyle olmadı.

Mesela tam 1.5 saattirli ikincil hard diski kullanmadım şimdi açtım hard diski bir klasörde isim değişikliği yaptım hard disk resmen bana çılgınlar gibi çalışıyorum durmadım rahat ol der gibi anında değiştirdi klasör adını. " donma falan olmadı. Durmuş olsaydı ufak bir bekletmesi lazımdı beni.

O program çalışan programları gösterir sadece HDD ile alakası yok. Sen kendin bakıp bulursun HDD üzerinde çalışan bir şey var mı diye. Güç tasarruf moduna aldığında da kapatır HDD yi. Yani sen bir şeyleri gözden kaçırıyorsun bu işin dünyada başka bir yolu yok. Harddiski 10 dakika sonra kapat dersin kapatır bitti gitti yani. Olmuyorsa da bilmiyorum neden öyle yapar. Belki daha bilgili arkadaşlar yardım eder
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.