Şimdi Ara

İkinci öğretimin normal fakülteler arasındaki fark ne?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bakıyorum puanları felan düşük.şimdi bu ikinci öğretim ünilerinde mezun olan birinin normal mezun olan biriyle arasındaki farkı ne? harç olayı felan var arastırdım ama hiçbirşey anlamadım ne anlama geliyor bu harç olayı? genel anlamda okurken sıkıntı felanmı çıkarıyor puanları düşük.

    yani nedir bunun amacı farkları eksisi felan filan



  • yokum bilgi
  • Ben i.ö okumuş birine sormuştum

    Hem sabahın köründe okula gitmiyorsun hem de akşam gittiğin için hocalar yoegun oluyor daha erken bitirebiliyor dersi iki yönden de avantajlısın demişti.



    Sosyallik konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama hocaların dersi kestirip atma çabası varsa bu hocalardan alacağın deneyimin verimini etkileyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaranamadim

    Ben i.ö okumuş birine sormuştum

    Hem sabahın köründe okula gitmiyorsun hem de akşam gittiğin için hocalar yoegun oluyor daha erken bitirebiliyor dersi iki yönden de avantajlısın demişti.



    Sosyallik konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama hocaların dersi kestirip atma çabası varsa bu hocalardan alacağın deneyimin verimini etkileyebilir
    peki mezun olunca o bölümün normalinde mezun olmuş biriyle arada bir fark oluyomu atamada felan farklılık varmı?

    bide harç olayı ne
  • Ben 1.sınıfta ikinci öğretimdim, sonra başarı gösterip başka bir üni.de normal öğretime geçtim. Bence ikinci öğretim baya güzel. Puanın yetiyorsa ama dezavantajım olur mu diye düşünüyorsan, öyle bir şey olmuyor. Akşama doğru okula gidiyorsun, rutin okul hayatı gibi değil de sanki kendi isteğinle bir kursa gidiyormuşsun gibi oluyor. Aynı yeri okuyorsun, aynı diplomayı alacaksın. Benim zamanımda, yani 5 yıl filan önce cüzi bir harç ödüyordun. Şimdiki durum ne bilmiyorum, ikinci öğretim harçları diye araştırabilirsin. Hocalar, dersler hepsi aynı. Eksisi olan tek konu harç sanırım. Ben hem ikinci hem birinci öğretimler arasında 1.sınıfta ortalama bakımından birinci olmuştum, ilk %10da olunca zaten normal öğretime geçme hakkın da oluyordu. Ortalamanı iyi tutup memnun olmazsan geçebiliyorsun. İkinci öğretimden mezun olan arkadaşlarım da gayet iyi yerlere atandılar, gayet iyi yüksek lisanslara, işlere başladılar. Yani bölüme girince ben ikinci öğretim olduğumu bile unuttum çünkü bir fark hissetmiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 20 Temmuz 2018; 11:57:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Donem basi harc oduyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okurken illaki örgün ile ikinci öğretim arasında farklar vardır ama mezun olduktan sonra ikisine de aynı diplomayı veriyorlar diplomada örgün veya ikinci öğretim yazmıyor. İşe alımlarda da buna dikkat etmiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elifnp

    Ben 1.sınıfta ikinci öğretimdim, sonra başarı gösterip başka bir üni.de normal öğretime geçtim. Bence ikinci öğretim baya güzel. Puanın yetiyorsa ama dezavantajım olur mu diye düşünüyorsan, öyle bir şey olmuyor. Akşama doğru okula gidiyorsun, rutin okul hayatı gibi değil de sanki kendi isteğinle bir kursa gidiyormuşsun gibi oluyor. Aynı yeri okuyorsun, aynı diplomayı alacaksın. Benim zamanımda, yani 5 yıl filan önce cüzi bir harç ödüyordun. Şimdiki durum ne bilmiyorum, ikinci öğretim harçları diye araştırabilirsin. Hocalar, dersler hepsi aynı. Eksisi olan tek konu harç sanırım. Ben hem ikinci hem birinci öğretimler arasında 1.sınıfta ortalama bakımından birinci olmuştum, ilk %10da olunca zaten normal öğretime geçme hakkın da oluyordu. Ortalamanı iyi tutup memnun olmazsan geçebiliyorsun. İkinci öğretimden mezun olan arkadaşlarım da gayet iyi yerlere atandılar, gayet iyi yüksek lisanslara, işlere başladılar. Yani bölüme girince ben ikinci öğretim olduğumu bile unuttum çünkü bir fark hissetmiyorsun.
    harç olayı işi bozdu ben daha devletin vereceği krediyle nasıl geçinirim onu düşünüyorum.2. öğretim yazmam büyük ihtimal para yok çünkü




  • Dersleri gündüz yerine akşamüzeri ya da akşam saatlerinde alıyorsun.

    Diplomada 2. öğretim gibi bir ibare yer almıyor. Aldığın eğitim, girdiğin sınavlar, hocaların falan hepsi normal 1. öğretim ile aynı.

    Dönem başı harç ücreti ödüyorsun, bölüme ve okula göre değişiklik gösterir sanırım ama tahminen dönemlik 500-750 lira civarlarında olabilir. Bu da senelik 1000-1500 gibi bir şey yapar.

    Ekleme: Diploma normal 1. öğretim diploması ile aynı olduğu için işe alım ya da benzeri bir durumda hiçbir farklılık olmuyor, aynı haklara sahipsin ki zaten kimse bilmiyor senin 2. öğretim okuduğunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 156b -- 20 Temmuz 2018; 13:36:40 >
  • O zaman haklısın. Onun dışında bir fark ben görmedim, yaşamadım. Aynı nitelikte bir eğitim aldık 1 yıl boyunca. Sonra da başka bir şehire geçiş yaptım. Çok istediğin bir bölümse ve 1 yıl idare edebilirsen sonra ortalamanı yüksek tutup normale geçme şansın var ama zorlanacaksan tercih etmen sıkıntı olabilir. Bizde yılda toplam 1500 gibi bir şey hatırlıyorum ama emin olamadım, en fazla o kadardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elifnp

    O zaman haklısın. Onun dışında bir fark ben görmedim, yaşamadım. Aynı nitelikte bir eğitim aldık 1 yıl boyunca. Sonra da başka bir şehire geçiş yaptım. Çok istediğin bir bölümse ve 1 yıl idare edebilirsen sonra ortalamanı yüksek tutup normale geçme şansın var ama zorlanacaksan tercih etmen sıkıntı olabilir. Bizde yılda toplam 1500 gibi bir şey hatırlıyorum ama emin olamadım, en fazla o kadardı
    aslında şey düşünüyorum ikinci öğretim okurken bir iş bulabilme ihtimalim nedir?
  • Olabilir. Saat olarak çalışmanız için normal öğretimden daha uygun olabilir hatta. Bizim derslerimiz genelde akşama doğru 4-5 gibi başlıyordu, hatta 6da olan vardı diye hatırlıyorum. Şimdiden düşündüğünüz yerlerin ders programlarına bakıp saat kaçtan sonra ders var, nerelerde çalışabilirsiniz, bunları da bir göz önünde bulundurun bence de. Ayrıca birçok arkadaşım da okurken çalıştılar. Part time işlerde genelde, özellikle de garsonluk. Bir de kyk burs ya da kredisi alıyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 20 Temmuz 2018; 22:26:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.