< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARININ KAPATILMASI

-
-
kimi nasıl etkiler bu durum
-
50k dan kötü sıralamalarda mühendislik seçecek herkesi etkiler çünkü doğal olarak kontenjan azalcak normalde ikinci öğretim seçecekler normal kontenjanları seçecek. Yani olumsuz etkilenirler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun yok o zamanquote:
Orijinalden alıntı: cokzorya50k dan kötü sıralamalarda mühendislik seçecek herkesi etkiler çünkü doğal olarak kontenjan azalcak normalde ikinci öğretim seçecekler normal kontenjanları seçecek. Yani olumsuz etkilenirler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
uzaktan öğretim auzef saçmalıkları da kapatılmalı, önüne gelen üni mezunuyum diyor örgün mü 2 yıllık mı auzef mi kimsenin umrunda değil, beş para etmez oldu diploma, yapacağınız işi ...
-
Hukuk sıralamaları nasıl oynar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İkinci öğretim ile bunların alakası yok ki ikinci öğretimde sadece dersleri akşam görüyorsun.
-
Hem çalışıp hem okumak isteyenler için kötü haber. Gündüz çalışıp akşam derse gidiyorlardı ayrıca sıralamalar bariz etkilenecek olumsuz etkisi olur.
-
ikinci öğretimden önce uzaktan eğitimlerin kapatılması lazım katılıyorum ama zaten ikinci öğretim kapatılmasında muhtemelen kalifiye hocaların ve iyi öğrencilerin ikinci öğretimde olmaması olmak istememesi etkili olmuş olmalı, sistemden ziyade, bu iş değil ki işlerde bile deli gibi iş yapan yer değilseniz sabah akşam vardiyası yapamazsınız, hatta adam bulmakta zorlanırsınız, bu da onun eğitim dalı
-
Bu memlekette insanlar iki şeyi anlamıyor: 1- Asgari ücreti rakamsal olarak yükseltmekle refah elde edilemeyeceğini, 2- Herkese üniversite okutmakla bilimsel bir devrim gerçekleştirilemeyeceğini.
Çok, çok geç kalınmış bir karar bu. Devamında bütün uzaktan öğretimler ve buna ek olarak istihdam/mezun oranlarının yüzde birlerin altına düştüğü Fen Edebiyat/Eğitim/İİBF ve bazı mühendislik bölümlerinin çok büyük bir kısmı kapatılmalı.
İşsizlik sayılarını düşük göstermek, bölge esnafını-ev sahiplerini kalkındırmak, sağa sola hava atmak amacıyla herkesi üniversiteye alırsan toplumdaki tüm istihdam sistemini çökertirsin. Şu an resmen ara ve alt eleman kıtlığı yaşanıyor memlekette. Herkes üniversite mezunu, herkes mühendis, herkes öğretmen, herkes ekonomist ve kendi alanında iş arıyor. Çoğu kişi boşta hala her yıl yüz binlerce genç bu bölümlere girerek yığılmayı daha da arttırıyor. E bu memlekete tamir/sanayi işini kim yapacak? Tarlayı kim sürecek? Hayvancılığı kim yapacak? Herkesi üniversite okutacağım diye sistemin içine sıçarsan sonra tarım ülkesinde kilosu 60 liraya limon da yersin, bir cıvata sıktırmak için 500 TL de ödersin.
Özellikle yukarıda yazdığım bölümlerde istihdam artık tamamen bitti, puanı yüksek olan gençlerin tercih etmediği bölümleri puanı düşük olan gençler "bir üniversite okuyayım madem", "ortam görürüz", "aile baskısından kaçarız" diye tercih edip dört yılını heba ettikten sonra üniversiteli işsiz ordusuna katılıyor. Alanında iş bulsa diploma enflasyonundan dolayı asgari ücrete mahkum ediliyor. Bu işin artık suyu çıktı, umarım bundan sonraki süreçte gerekli diğer adımlar da atılır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X