Şimdi Ara

ıkıncı harddısk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elımde ıkı tane hdd var. bırı 40 gb dıgerı 80 gb. ıkısınde de wındows yukluydu ve ayrı ayrı pc lerdeydıler. 80 lık olan pc benım bılmedıgım bır nedenden dolayı calısmamaya basladı. bende 40 lık hdd yı 80 lıgın yerıne taktım ama ıkı tane oyun yukleyınce 40 lık doldu. 80 lıgı de 40 lıgın yanında kullanmak ıstedim ve bagladım aynı ıde kablosundan ve 80 lıgı slave yaptımyanı yaptıgımı dusunuyorum, sl veya sa yazan yere taktım jumperı. 40 lıkta da masterdaydı jumper. wındowsa gırdım 80 lıgı bos olarak gordu wındows yanı kullanılamaz gıbı bıseydı ve bende windows uzerınden bıçımlendırdım 30 gb olarak gordu. bozulmadan once 80 lık ıkı parcaydı bırı sıstem bırı de depoydu, muhtemelen depo olan kısmı bıçımledırdım ama wındows olan kısım hala gorunmuyordu. bunun uzerıne restart attım ve wındows baslamadı. 80 lıgı cıkarttım wındows calıstı. şimdı ben bu 80 lıgı tamamen bosaltıp depo olarak kullanmak ıcın ne yapmam lazım? ınsallah cok karısık anlatmamısımdır.






  • Kusura bakma kardeş. Bi yerden sonra benim kafa basmadı. Yardımcı olamayacam malesef. İnşallah dediklerinden sorununu anlayan biri çıkar.

  • IDE kablosu üzerinde anakarta yakın olan soket master en uçtaki soket ise slave olarak sıralanır. HDD'lerin jumperlarını da buna uyacak şekilde ayarladığına emin misin?
  • sımdı ıkı tane ıde kablosu var ya. ıkı kablonun da masterına ıkı hdd yı master jumperla taktım olmadı. jumperları cıkarttım olmadı. yoksa aynı ıde kablosuna master ıdeye master jumper, slave ıde ye de slave jumperla mı baglamam gerekıyor?
  • ee yok mu yardım etcek olan? 40 lık hdd ye kaldım oyunmoyun yukleyemıyorum valla.
  • PC açılışında, hangi işletim sistemini kullanacağını sorduğunu varsayarak yazıyorum :

    Önce, kullandığın işletim sistemindeki başlangıç ayarlarında,
    başlama esnasında işletim sistemi sormaması için ayarla.(ve ya default işletim sistemini seç)
    (denetim masası-sistem-gelişmiş-başlangıç ve kurtarma)
    sonra 80liği tak ve açılış olup olmayacağını dene.
    olursa 80 lik olani deik yönetimiden formatla.
    devam et....
  • arkadaşlar yeri gelmişken sizlere birşey sormak istiyorum... benim elime 80 gb lık disk geçti ve benim makinemde 40 gb hard disk var ben bu 80 liğide sisteme takmak için kasayı açtım ama boş ide girişi yok birinde hard disk bağlı birinde dvd rw ben bu diski nasıl bağlayabilirim ekstradan bir de cd rom var elimde bunuda bağlamak istiyorum nası yapabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.