Şimdi Ara

İkinci Eli Zayif Olayi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Temiz ve bakimli araba duzgun kullanildiktan sonra ariza cikarmaz.alfalarin temizi 2.elde hic zorluk cikaran arabalar degiller kardesim.git al kimseyide takma.sanki o paraya aldigin dokuntu alman japon sorun cikarmayacak.bakiminida serviste yaptirirsiniz.adama tertemiz alfa varken felegin cemberinden gecmis arabalari aldiracaklar.millet manyamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci elinin olmasının tek avantajı var bence. Diyelim acil ihtiyaç oldu, hemen arabayı satıp ihtiyacını karşılarsın. Ama ikinci eli olmayan bir araba için aylarca beklersin. Onun dışında ikinci eli çok önemsenmemeli bence.
  • ikinci eli olmayan araba demek parçası olmayan ustası olmayan arıza verdi moku yedik demektir alfa çok temizse 10 yıl bineceksen al niye satarken çile çekesinki yarın biri arkadan vursa yaptıramassın ne gerek var güzel bir bora octavia gibi araç alsana
  • bende 99 model mitsubishi carisma vardı.Alırken herkes piyasası yok parçası pahalı falan dedi ama ben yinede aldım.

    Aracımdan çok memnundum neredeyse şahin parasına almıştım.

     İkinci Eli Zayif Olayi İkinci Eli Zayif Olayi

    parça konusuna gelince zaten araçların çoğu aynı ortak parçaları kullanıyor.Malzemeciden proton parçaları diyerek alıyordum gayet makul parçaları vardı.Zaten kolay kolay arızası olmadı.

    Şimdiki aracımda 2007 Mitsubishi lancer . Yine çok memnunum.Milletin lafını boşverin hangisi hoşunuza giderse onu alın..




  • sen al gitsin hocam. bu arabanın 2.elini zayıf tutanlar utansın. 1 haftada degil de 1 ayda satarsın en kötü. ama senin keyfin daha önemli.
  • Her araba satılır acil satmak istersen bir kaç bin eksik söyle o gün satılsın. Ucuza alıp ucuza satarsın bindiğin keyfine sayarsın. Peugeot 407 Dizel almıştım bu araba alınır mı diyenler çok olmuştu ama içine binenler fikrini değiştiriyordu hemen bundan daha konforsuz çok yakan araçlar ile aynı fiyata daha konforlu daha donanımlı araca bindim. Sorunları ise daha az usta daha var daha az yedek parça ve görsel parçası daha az mevcut. Bunlar da dert değil küçük bir şehirdeysen usta be parça bulman zorlaşıyor. Büyük şehirler de öyle bir derdin de yok.
  • Alfa 147 kullaniyorum, arac ararken 4 5 tane 147 yi ilana verildigi gun aradim satildi dediler. Kulaktan dolma bilgilere inanma, 60 bin liraya 2 hava yastikli polo(araba demek istemiyorum) alana kadar 30 bin liraya donanimli bir arac sahibi olursun. Esp si 8 hava yastigi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane fiat Stilo aldım sattim evt kar edemezsin ama zaten araba yatırım aracı değil. Şimdi Sirion var çok çok1000 lira aaltına verirsin satılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAHSİ kanaatim şu şekilde:

    Çok tutulmayan bir aracı almamak için şu saydığım maddelerin bir arada bulunması gerekir:

    1- çok sayıda sahip değiştirmesi ve bunların pek bakım yaptırmayarak sırasını savması.
    2- ağır kaza yapmış olması
    3- galericiden alınması ( zaten galericiden satılık ise yukarıdaki 2 maddeyi sağlıyordur)

    Bunun dışında tutulmayan bir araç almak maddi açıdan daha iyi, tabi öncelikle yedek parça fiyatlarını incelemek gerekiyor, araçtaki motor başka araçlarda var mıdır? yedek parçaların muadili var mıdır araştırılması gerekli. Bunlar tamam ise , araç da iyi bakılarak kullanıldıysa nadir bulunan araçlar sahiplerini kendine aşık ediyor. Bunu Fiat Marea tecrübemde yaşayıp gördüm.
  • Arada ki 30 bini arabaya gömersiniz o zaman. Bakın araç güzel donanım olarak harika, eski bir kullanıcısıyım zaten ayrıca en temiz alfalardan birisini aldım izmirde konusu bile var , ne kadar temiz alırsanız alın sıkıntı şu ;

    Hava kirliliğinden debimetre bozulur işçlikle : 350 tutar
    LPG oksijen sensörlerini bozar : 450 tl + işçilik
    LPG benzin pompasını yakar : 500 TL + işçilik
    LPG bujiyi patlatır buji takımı : 360 TL + işçilik
    LPG bujiyi patlatırken pipoları yakar : 180 TL + işçilik
    Yollar alt takımı bozar : komple gireyim derseniz 1000 lira + işçilik

    Hay lanet olsun benzinde çalıştırayım dersin 15 litre yakar 1,6 lt ts motor ( sanki 5,2 lt lik amerikan var altımızda )
    Guliettaya lafım yok ama ts motorlu 156 ve 147 ler sıkıntılı.
  • Al hocam takma kafaya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • potur kullanıcısına yanıt
    Arabanin kaskosu filan yok mu? Yanlislikla pert etsen, kaputunun ustune kaya filan dusse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sahibi olursun, hayatta satamazsın, mezara gidersin,nikahına alırsın gibi sözler sarfedilen araçlar: Saab, Volvo, A.Romeo, Rover- MG, Lancia, Amerikan arabaları.
    Hemen hepsi de Dacialardan ya da düşük donanımlı piyasada tutulan araçlardan daha iyi hatta (A.Romeo olmasa da) bir kısmı daha sorunsuz. Ama popülerizm böyle bir olay.
    Ülkemizde arz-talep çizgisinin kesinlikle bir mantığı yok. Doğan-Şahinler 2.elde 15bin liraya kadar çıkıyor fiyat olarak. Sorsan MTVsi ucuz, parçası işçiliği ucuz deniyor ama 15 yaş üstü Kuş serisi her ay en az bir kez sanayiiye gidiyor ve masraftan kurtulamıyor. 2.elde 1.nesil Volvo S80lere bakın ya da 2004-2007 Mondoe TDCilara fiyatlar herşeyi anlatıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.