Şimdi Ara

İkinci El Satışı Durdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İZMİT'te ikinci el otomobillerin satışının yapıldığı Galericiler Sitesi'ndeki işyeri sahipleri, durgunluktan şikayetçi. Galericiler, her bayram öncesi ikinci el otomobil piyasasında yaşanan hareketlililğin bu bayram öncesi yaşanmadığını söyledi. Gelen alıcılar ise fiyatları yüksek buldu.
    İzmit Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Temel Şentürk, ikinci otomobil piyasasında geçen yıllara oranla büyük durgunluk olduğunu söyledi. Şentürk şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluk yok. Faizlerin yüksek olmasından kaynaklanan sebeplerle insanlar kredi kullanmaya yanaşmıyorlar. Sıfır otomobillerde fiyat yükselince bu ikinci el otomobile de yansıdı. Şu anda ikinci elde fiyatlar çok yüksek. Bu da piyasayı çok etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda Galericiler Sitesi bayram alanına dönerdi. İnsanlar araba alıp satarlardı. Bayram haftasına girdik ama gelen giden yok."

Galericilerin işsizlikten gün boyu birbirleriyle sohbet ettiğini söyleyen galerici Ahmet Önen de "Önceden sıfır otomobil almaya gücü yetmeyen vatandaşlar galericiler sitesine gelirdi. Piyasa bir doygunluga ulaşınca ikinci el fiyatları da el yakmaya başladı. Bayram öncesi galericiler sitesinde boş boş oturup müşteri bekliyoruz. Fakat ne gelen var ne de giden. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu ay bir tane bile otomobil satamadım" dedi.

'OTOMOBİL ALIRKEN DİKKATLİ OLUN'

Bu arada, piyasada fazla hareket olmamasına rağmen otomobil alıcılarından dikkatli olmaları istendi. Galerici Teyfik Topçu, şu uyarılarda bulundu:

"Araba almak isteyen vatandaşlarımız teknolojinin imkanlarından faydalanarak, internetten alışveriş yapıyorlar. İnternet üzerinden otomobil alım satımında artı olduğu gibi pek çok eksiler yaşanabiliyor. Fotoğrafını internette gördükleri arabayı almak isteyen otomobil alıcıları, bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliyorlar. Satılık otomobil ilanlarında yalan yanlış bilgiler de olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve devlete vergisini ve kirasını ödeyen yer ve mekanı belli olan galericilerden alım satım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında galericinin yeri bellidir."

http://www.dha.com.tr/otomobilde-ikinci-el-satislari-durdu_721173.html

• İyi olmuş, sıfır km araç fiyatları arttı diye ikinci el piyasasını uçurdular.Herkes sıfır alırken fiyatı ne ise üstüne kar koyarak satmaya çalışıyor.Fiyatları düşürsünler hiç ağlamasınlar kredi çekmek zor filan diye,tamamen aç gözlülükten satışlar durgun.
  • İkinci el çok pahalıysa üçüncü el alalım
  • Sıfır fiyatları 2. eli de olumsuz olarak etkiledi.
    Kurlar düşmesine rağmen kur zamları geri alınabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar uçurursanız fiyatları durur tabi
  • Milleti dolandırın dolandırın ondan sonra vay efendim biz öldük biz bittik.Göreceksiniz öyle birgün gelecekki ülkede 1 tane bile 0 araçta satılmayacak çünkü o gün herkesin 1 arabası olmuş olacak o zaman bakalım ne yapacaklar.
  • Sonuç olarak diyor ki:
    İnternet üzerinden alışveriş yapmayın.
    Sahibinden araç almayın, aracılara da para kazandırın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O galericilerin boş ağlaması ile alalakalı satmak isteğen satar.

Onlar ettikleri karı beğenmiyorlar.Galericilere o kadar kötü durumda olsa galerilerini kapatır.

İstanbul'dayım ufacık yerde bize 5 km mesafe de 3-4 tane galerici var.

Merkezi bir yerde değil.Göztepe'de galerici dükkanları yan yana dizili duruyor.

Yani satışlarda azalma gibi durum varsa ettikleri karı beğenmiyorlarsa kapatsınlar.Vatandaşa kazalı boyalı araç satmayı biliyorlardı.

Araç alım satımı olmaması ise piyasa daralması.İftar yemeğinde geçen gün bir teksitl firmasında pazarlama müdürü,mütahahit ve birde hem kendi

şirketi olan hem de danayi alanında araçlara lift üreten bir şirkete danışmanlık yapan biri ile konuştuk.

Hepsi piyasanın daraldığını her alanda bunun olduğunu tüm şirketlerin bu sene büyüme değil ayakta kalma senesi olduğunu bildiğini söyledi.

Şu an her alanda piyasanın tıkandığını söyledi.

Bunları destekler nitelikte geçense nikelaj kaplama üstüne şirket kuran komşumuz işleri yetiştiremiyordu ama bu ayakkabı kutusu olaylarından sonra anca

geçen aya kadar dayanabilmiş ve sonunda kapatmış.

Yani her alan dar parası olmayan insanlar nasıl alsın araba?

• Pert arabayi hatasiz boyasis ilk sahibinden diye satanlara mustehak...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcusxxx

İZMİT'te ikinci el otomobillerin satışının yapıldığı Galericiler Sitesi'ndeki işyeri sahipleri, durgunluktan şikayetçi. Galericiler, her bayram öncesi ikinci el otomobil piyasasında yaşanan hareketlililğin bu bayram öncesi yaşanmadığını söyledi. Gelen alıcılar ise fiyatları yüksek buldu.
    İzmit Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Temel Şentürk, ikinci otomobil piyasasında geçen yıllara oranla büyük durgunluk olduğunu söyledi. Şentürk şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluk yok. Faizlerin yüksek olmasından kaynaklanan sebeplerle insanlar kredi kullanmaya yanaşmıyorlar. Sıfır otomobillerde fiyat yükselince bu ikinci el otomobile de yansıdı. Şu anda ikinci elde fiyatlar çok yüksek. Bu da piyasayı çok etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda Galericiler Sitesi bayram alanına dönerdi. İnsanlar araba alıp satarlardı. Bayram haftasına girdik ama gelen giden yok."

Galericilerin işsizlikten gün boyu birbirleriyle sohbet ettiğini söyleyen galerici Ahmet Önen de "Önceden sıfır otomobil almaya gücü yetmeyen vatandaşlar galericiler sitesine gelirdi. Piyasa bir doygunluga ulaşınca ikinci el fiyatları da el yakmaya başladı. Bayram öncesi galericiler sitesinde boş boş oturup müşteri bekliyoruz. Fakat ne gelen var ne de giden. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu ay bir tane bile otomobil satamadım" dedi.

'OTOMOBİL ALIRKEN DİKKATLİ OLUN'

Bu arada, piyasada fazla hareket olmamasına rağmen otomobil alıcılarından dikkatli olmaları istendi. Galerici Teyfik Topçu, şu uyarılarda bulundu:

"Araba almak isteyen vatandaşlarımız teknolojinin imkanlarından faydalanarak, internetten alışveriş yapıyorlar. İnternet üzerinden otomobil alım satımında artı olduğu gibi pek çok eksiler yaşanabiliyor. Fotoğrafını internette gördükleri arabayı almak isteyen otomobil alıcıları, bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliyorlar. Satılık otomobil ilanlarında yalan yanlış bilgiler de olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve devlete vergisini ve kirasını ödeyen yer ve mekanı belli olan galericilerden alım satım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında galericinin yeri bellidir."

http://www.dha.com.tr/otomobilde-ikinci-el-satislari-durdu_721173.html
    quote:

Sevsinler sizin iş ahlakınızı. 10 galericiden 9'u sahtekar, "çıtır hasarcı", "muayyerci", "dört başı mahmurcu". İnternette en azından sonsuz seçenek arasında dürüst satıcıyı bulmak mümkün oluyor. Komisyon vermeden, çakallara para kaptırmadan alımı yapıyoruz. İletişim çağındayız. Galeri neymiş. Ben 1998 yılından beri giyimden kitaba, gıdadan elektroniğe, beyaz eşyadan hizmet alımına kadar her şeyi internetten yapıyorum. Arabamı da tabii ki internetten buluyorum, satıyorum. Bu dayılar bu kafayla daha çok sinek avlarlar.

Bir de vergi veriyorlarmış! Vergi verdikleri falan yok. Devletin topladığı gelir vergilerinin %98'ini bordroyla çalışan biz enayiler veriyoruz. Bunlar her sene ya zarar beyan ediyor ya da asgari ücretliden daha az vergi ödüyorlar.

• Kesinlikle acımıyorum. Boşuna ağlamasınlar. Araç başında en az bin lira kazanmayınca para kazandık demiyorlar. Üstüne üstlük kapıdan giren her aracın ilk önce km' sini düşürüyorlar. Ayak ustu bin takla atıp komple boyalı aracı çizik yok diye satmaya çalışıyorlar. Araç alırken de o kadar ölücüler ki, sana satacağıma arabayı yakarım diyesi geliyor insanın. Sana satarken çizik varsa bi'şey olmaz yaşına göre normal, senden alırken bu çizik ile fiyat düşer deyip 100 tl'lik rötuş için 400 lira fiyat kırıyorlar. Daha uzun uzun da yazarım fakat değmez. İnternetten alırım, kullanıcıdan alırım 100 bin kat daha iyi.

• "....devlete vergisini ve kirasını ödeyen yer ve mekanı belli olan galericilerden alım satım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında galericinin yeri bellidir."  Sahtekarlıgı bu sektöre enjekte eden galericilerdir be, adamın dediği lafa bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

İkinci el çok pahalıysa üçüncü el alalım

Çık dışarı!

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

İkinci el çok pahalıysa üçüncü el alalım

Aman ne komik

• Kendi sonlarını hazırladılar.Adam bi fiyat vermis 3 yaşinda araç için ,sıfırıyla arasında 3 bin var. :)

• Simdi de atv haberde tam tersi soyleniyor

2. El yok satiyor diyor

• Hurda arabaya 15 bin , 20 bin lik arabaya 30 bin istenilen piyasada durması çok normal. Hatta çökmesi lazımdı. Hiç üzülmedim..

Geçen senelerde sıfır km astra h 32 bine alınabilirken şu an 40 bin tl istiyorlar. Diğer modelleri siz düşünün..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atv yalan soyluyuyor. Haber cikar cikmaz hadi oradan dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

Milleti dolandırın dolandırın ondan sonra vay efendim biz öldük biz bittik.Göreceksiniz öyle birgün gelecekki ülkede 1 tane bile 0 araçta satılmayacak çünkü o gün herkesin 1 arabası olmuş olacak o zaman bakalım ne yapacaklar.

her yıl nüfus 1.5 milyon artıyor, 4 kişiye 1 araba desen bu ülkenin yıllık araba ihtiyacı 400bin adet oluyor, bu ihtiyaç hiç bitmiyecek ve sıfır araç satılmaya devam edecek
  • Beter olsunlar,paraya sıkışan adamın elinden arabasını 10 bin liraya kopartıp ertesi gün 16-17 bin yazarsalar böyle patlar giderler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.