Şimdi Ara

İKİNCİ EL PİYASASINI KİM BU KADAR YÜKSELTİYOR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0 araba fiyatlarının aşırı uçuk olması,piyasada az araba olması vs vs diye yorumladım kendimce. 1-2 haftadır inceliyorum ama kafayı yedirtir, verecebileceğim para 50-60 bin maksimum şu etapta bazılarına az gelebilir bilmiyorum ama kenara bin lira atsan 5 yılın parası oluyor az buz bir şey değil yani. Kafayı yedirten şey ise 5 yıllık emeğimin karşısında yeni modelleri vs geçtim temiz araba yok neredeyse, herkes kimi nasıl dolandırırım peşinde. Yemişim arabasını minibüse devam edelim diyorum ertesi gün minibüse biniyorum ama olmuyor araç şart napacağımı bilemedim.
  • Milletin tek derdi araba sahibi olmak olunca fiyatlar düşmez.Eskiden aile olarak bir arabamız olsun derken şimdi hanımlar ve kızlarda araba sevdasına kapıldı.Forumda bir çok yerde geçiyor benim arabam ve eşimin arabası diye.Bunları çevremizdede görüyoruz.80 milyona bir araba düşünceye kadar fiyatlar düşmez.
  • Kesinlikle Al-Satci Tayfa bunlarin ilanlarina bakiyorum ordan bile anliyorum al satci oldugu zibil kadar temiz olsa dahi al satci diye bakmiyorum kapatiyorum hemen . Keske Devlet el atsa da bitirse su sansarlari maliye anca garibana coksun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün akşama kadar bayileri aradım ve anladım ki tek sorumlu al satçılar değil.
  • Aşırı yüksek vergiler arttırıyor, al-satçılar sadece durumdan yararlanıyor.

SKODA Fabia 1.0 Aralık fiyatı 125.400 TL

durum böyleyken bu aracı ancak 2700tl kenara atarak 4 senede alıyorsun.
  • Sürü psikoloji evet evet tek etken bu.
  • İKİNCİ EL PİYASASINI KİM BU KADAR YÜKSELTİYOR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 2 Ocak 2020; 22:34:56 >
  • sahibindende yılda 1 ilandan sonra her ilan için 139 tl. öyle bedava ilan diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

Hey maşallah. Gece 12 den oglen 2 ye kadar 26.500tl zam yemis. Hisse senedi mübarek

• Burada saatlerce yok al satçılar yok sıfırından fazla isteyen kekolar diye hayıflanın durun. Fiyatların yüksek olmasının sebebi kesinlikle satıcılar değil ALICILAR!
    Bugün iş arkadaşım 2014 model eski kasa focus dizel manuel 160 bin km deki birkaç boyası olan aracını
    87500 TL ye sattı. Ben maksimum 78-80 bine gideceğini düşünürken aynı gün kapora aldı.
    Başka bir yoruma gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adk80 -- 2 Ocak 2020; 23:35:58 >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

• ben yükseltiyorum tabiki ,ben ben :)

ya kardeşim bu borsa yada döviz gibi bir şey mi ?
    arz talep diye bir şey vardır ,bu fiyatlara alıcı olmasa millet o fiyatları istemez değil mi ?

madem sıfır araba ile fark yok o zaman git sıfır al ,kafana silah mı dayıyorlar ?
    ha bu tür konular neden açılıp duruyor derseniz ,aklınca buraya konu açıp fiyatları millet düşürecek zanneden ,dünyadan haberi olmayanlar olduğundan tabi :)

sanki senin araban olsa ve satmak istesen ,onların istediği fiyatı istemeyeceksin ,hayrına 10-15 bin düşük isteyeceksin
  • Eylül de zar zor 110 a sattığım araç geçen hafta alan kişi tarafından 130 a ilana koyuldu. Şimdi ilan yayından kalkmış, o fiyata hayatta satılmaz diyordum ama burada yazılanları okuyunca 127-128 e kesin gitmiştir. Satarken 2-3 kişi aramıştı sadece. Piyasada araç kalmayınca değere binmiş demek ki
  • mayısta 115'e aldığım araba şu an ilanlarda 145 yazılıyor. Piyasa gerçekten uçmuş...
  • Çözümü çok basit. Fiyatı istediğin düzeye inene dek almayacaksın. Satıcı istediği fiyatı koymakta özgür olduğu gibi alıcı da özgür. Mishal bende bir 320i ed var diyelim. Ben buna 300 bin yazabilirim. Ama satılmayacağı su götürmez bir gerçek. Piyasa da şu an böyle. Takip ettiğim 4-5 aydır satılmayan ilanlar var. Satıcıları da her ay 10-20 fiyat arttırıyor. Ucuz haliyle satamamışsın şimdi mi satacaksın ?

Yani bütün yazdığımın özeti istedikleri fiyatı yazsınlar ancak alan olmadıktan sonra hiçbir önemi yok.

• adk80 A kullanıcısına yanıt
    Satıcı gitsin fiyatı bilmem kaç yapsın kocaman harflerle pazarlık yoktur kalbini kırarım yazsın sonrada ALICI fiyatı yükseltiyo deyin. Aklınız alıyomu sizin alıcı gidip abi az yazmışsın bana şu fiyattan ver dediğini. Talep deseniz hadi anlayacağım ama içinde bulunduğumuz durumda taleple de bi ilgisi gözükmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pardus28

Satıcı gitsin fiyatı bilmem kaç yapsın kocaman harflerle pazarlık yoktur kalbini kırarım yazsın sonrada ALICI fiyatı yükseltiyo deyin. Aklınız alıyomu sizin alıcı gidip abi az yazmışsın bana şu fiyattan ver dediğini. Talep deseniz hadi anlayacağım ama içinde bulunduğumuz durumda taleple de bi ilgisi gözükmüyor.
    Talep var, hem de deli gibi... Bir aile düşün anne, baba, çocuklar hepsi araba peşinde koşuyor... Bulunduğum sitedeki dairelerin büyük çoğunluğu en az iki araca sahip...

Neticede sıfır araç fiyatları baya arttı. İkinci ele talep olunca 2 ye satabilen 3 e çıkarıyor fiyatını... (fırsatçıları saymıyorum bile)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardus28 kullanıcısına yanıt
    Alıcının fiyatı artırması tabi ki sizin dediğiniz şekilde değil. Alıcıların bu yüksek fiyatlardan araçları kapıştıkları için fiyatlar uçuk anlamında yorumladım. Yanlış anlamışsınız.

• Piyasası pek hareketli olmayan bir aracın ilanını 7 aydır takip ediyorum. Adam önce 268bin TL'den koydu 1 ay sonra 272bin TL oldu. 1 ay daha bekledi 287bin TL yazdı. 5 aydır 287bine satamadı. Şuan 293bin TL yazıyor. Bakalım nereye kadar gidecek.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.