Şimdi Ara

İkinci el PC toplamaya çalışıyorum önerileriniz nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Donanım arşivin 10k altı paralara topladığı sistemlere heveslenip bilgisayar toplamaya başladım. İkinci elden araştıra araştıra toplamak istiyorum.

Aldığım parçalar:

İşlemci:Ryzen 5 3600(stok fanıyla birlikte 1800tl)

Anakart:Msi Tomahawk Max(2000 TL’ye aldım yanında 320 gb harddisk de hediye etti)

Ssd: Huawei Ekitstore Extreme 200E 1TB(önceden annemin laptopu için almıştım gerek kalmadı 2300 TL’ye almıştım)

Almayı düşündüğüm parçalar:

Ekran Kartı: Sırasıyla tercihim Rx6800-Rx6700XT-Rtx3060 12 gb-Rx5700XT

Ram: Minimum 3600mhz 16 gb ram düşünüyorum.

Psu: Psular hakkında pek bir bilgim yok kasayla birlikte almanın daha iyi olacağını söylüyorlar ama ayrı ayrı alırsam daha ucuza geliyor galiba.

Eğer rx6800 alabilirsem param olduğunda işlemciyi de Ryzen 5 5600e yükseltemeyi düşünüyorum.Kardeşlerim var o yüzden uzay montaj yapamam.2k ya da 1080p en az 180hz bir monitör almayı düşünüyorum. Monitör dahil 25kyı geçmemeyi düşünüyorum.Bilgisayarlar hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden konu açmaya karar verdim. Önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Önce e.kartını halledin Power ,alacağınız e.kartına göre belli olur.

• hocam şuan hangi parçaları topladınız bilmiyorum ama 2. el parça alacaksınız anladığım kadarıyla, 2. el piyasasında rtx 3060 ile 4060 arasında fiyat farkı çok sayılmaz biraz kovalarsanız çok fark ödemeden 4060 alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remofasa -- 14 Ekim 2025; 18:55:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Remofasa R kullanıcısına yanıt

Biliyorum hocam ama hedefim 2k oyunculuk 3060 ve 4060ın 2kda yetersiz kalacağını düşündüğüm için amd tarafına yöneliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.