|
Donanım arşivin 10k altı paralara topladığı sistemlere heveslenip bilgisayar toplamaya başladım. İkinci elden araştıra araştıra toplamak istiyorum. Aldığım parçalar: İşlemci:Ryzen 5 3600(stok fanıyla birlikte 1800tl) Anakart:Msi Tomahawk Max(2000 TL’ye aldım yanında 320 gb harddisk de hediye etti) Ssd: Huawei Ekitstore Extreme 200E 1TB(önceden annemin laptopu için almıştım gerek kalmadı 2300 TL’ye almıştım) Almayı düşündüğüm parçalar: Ekran Kartı: Sırasıyla tercihim Rx6800-Rx6700XT-Rtx3060 12 gb-Rx5700XT Ram: Minimum 3600mhz 16 gb ram düşünüyorum. Psu: Psular hakkında pek bir bilgim yok kasayla birlikte almanın daha iyi olacağını söylüyorlar ama ayrı ayrı alırsam daha ucuza geliyor galiba. Eğer rx6800 alabilirsem param olduğunda işlemciyi de Ryzen 5 5600e yükseltemeyi düşünüyorum.Kardeşlerim var o yüzden uzay montaj yapamam.2k ya da 1080p en az 180hz bir monitör almayı düşünüyorum. Monitör dahil 25kyı geçmemeyi düşünüyorum.Bilgisayarlar hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden konu açmaya karar verdim. Önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı