Yarın 2.elden Corsair h110i gt 280mm sıvı soğutucusunu 1500 TL’ye alacağım. Almaya gittiğimde soğutucuda neleri kontrol etmem gerekiyor?
cooler master masterliquid ml120l v2 alınır mı?
700 TL’ye ikinci elden birisiyle anlaştım alırsam kalitesi memnun eder mi? İşlemcim ryzen 5 3600 ama ileride 5600ün türevlerine yükseltmeyi düşünüyorum. Sizce sıvı soğutucuyu almalı mıyım yoksa kule tipi soğutucu almam daha mı mantıklı olur? Sıvı soğutucuyu alıp push-pull yapsam kule tipiyle arasında ne kadar performans farkı olur?
Corsair cx750m Psu alınır mı?
2000 tl civarlarına 2.elden almayı düşünüyorum. İşlemcim ryzen 5 3600 ama ileride 5600ün türevlerine yükseltmeyi düşünüyorum. Ekran kartını henüz almadım ama rx6800 xt almayı düşünüyorum. Corsair kaliteli bir marka diye biliyorum almayı düşündüğüm model alınır mı güvenilir midir? Başka Psu önerirseniz de bütçem max 2500 psuda önceliğim güvenilir olması gürültüsü verimliliği falan çok önemli değil.
Corsair vs650 alınır mı?
İkinci el PC toplamaya çalışıyorum önerileriniz nelerdir?
Donanım arşivin 10k altı paralara topladığı sistemlere heveslenip bilgisayar toplamaya başladım. İkinci elden araştıra araştıra toplamak istiyorum.
Aldığım parçalar:
İşlemci:Ryzen 5 3600(stok fanıyla birlikte 1800tl)
Anakart:Msi Tomahawk Max(2000 TL’ye aldım yanında 320 gb harddisk de hediye etti)
Ssd: Huawei Ekitstore Extreme 200E 1TB(önceden annemin laptopu için almıştım gerek kalmadı 2300 TL’ye almıştım)
Almayı düşündüğüm parçalar:
Ekran Kartı: Sırasıyla tercihim Rx6800-Rx6700XT-Rtx3060 12 gb-Rx5700XT
Ram: Minimum 3600mhz 16 gb ram düşünüyorum.
Psu: Psular hakkında pek bir bilgim yok kasayla birlikte almanın daha iyi olacağını söylüyorlar ama ayrı ayrı alırsam daha ucuza geliyor galiba.
Eğer rx6800 alabilirsem param olduğunda işlemciyi de Ryzen 5 5600e yükseltemeyi düşünüyorum.Kardeşlerim var o yüzden uzay montaj yapamam.2k ya da 1080p en az 180hz bir monitör almayı düşünüyorum. Monitör dahil 25kyı geçmemeyi düşünüyorum.Bilgisayarlar hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden konu açmaya karar verdim. Önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Msi Tomahawk Max B450 Anakart Aynası Arıyorum
Anakartım var sadece aynasını arıyorum.
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 539)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0 

2 Görseli Galeride Aç