Şimdi Ara

İkinci el Motosiklet Satış hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Motorumu sattım; E ne olacak ki, her gün çok sayıda motor alınıp satılıyor denilebilir.

    Bu olayın güzel tarafı, başka şehirlerde yaşadığımız, birbirimizi hiç tanımadığımız, alıcının sadece benim motosiklet maceralarımı okuyup, bir kaç resmimi görerek beni güvenilir olarak değerlendirip, satışın gerçekleşmesinden 1 hafta önce, telefonda küçük bir pazarlıktan sonra anlaştığımız rakamı hemen anında bana havale etmesi idi.

    Değerlendirme yapma yetisi, işte önemli olan bu: Aynen benim bir tarihte Rusya/Vladikafkas şehrine cuma akşamı cebimde beş Ruble'siz varıp, döviz bürosu bulamayınca işlek cadde kenarında durup kara kara düşünüp hatta, Gürcistan'a geri dönmeye karar vermek üzere iken yanıma gelen Osetya'lı Ahsar'ın misafirlik davetini kabul ederken onu güvenilir olarak değerlendirdiğim gibi.
    Bu sayede ve ertesi gün onun yardımları ile Ruble bulup Rusya'da yoluma devam edebilmem gibi.

    Bu gün yaptığım iş, ilk sahibi olduğum 2007 model Honda CBF 500 motorumu satarken öğrendiklerim:

    - Plakanız vida ile tutturulmuşsa Fenni muaneyeden geçemiyorsunuz. Bu nedenle, Notere gidip plakamı yenilemek istiyorum deyip söküp getirdiğiniz eski plakayı Noter'e bırakıp oradan ücretsiz aldığınız sevk belgesi ile Şöförler Cemiyetine gidip yeni plaka almak ve yeni plakayı dönüp motora yapıştırmak.

    - Benim gibi, Trafik sigortasını ve motorun Fenni Muayenesini geçirmişseniz, satış işlemininden önce muayenene yaptırmak için önce Trafik Sigortası yaptırmak.

    - Fenni muayeneden sonra yapışkan plaka ile notere gidip satış işlemini başlatmak.

    - Ancak, alıcı başka bir şehirden geliyorsa ve plaka değişikliği istiyorsa artık onu satın aldığı şehirde yapmak zorunda.

    - Benim motorun yaşındakiler için Noter ekranında bazı bilgiler eksik çıkıyor: L1 L2 , Motorun KW gücünün Ağırlığına oranı gibi değişen ve satışın gerçekleşmesi için geçerli olan bilgileri, Noter çalışanı Emniyet Genel Müdürlüğüne bu konuların açıklayıcı cevaplar için mesaj gönderiyor. Bu mesaja 2 dakikada cevap gelebildiği gibi saatleri de bulduğu belirtiliyor. Bizim cevap 1 saati buldu. Şansımıza Noter fazla kalabalık değildi, işlemimiz çabuk bitti ve
    Daha yeni değiştirmiş olduğum gıcır gıcır yapışkan plakayı söküp tekrar Noter'e bırakarak ve onlarında derhal plakayı yapışkan kokusundan dolayı pencerenin dışarısına koyup evrakları verip ve bizimde Şöförler Odasına yetişip alıcının istediği yeni plaka çıkartıldı ve yandaki bir yerde küçük bir ücret karşılığı yapıştırma yapılarak:

    Motosikletimle vedalaşma zamanının geldiği belli olmuştu..

    Sonuç olarak, bana güvenen alıcı arkadaşıma çok teşekkür ediyor ve kazasız belasız günler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 19 Temmuz 2019; 21:14:59 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.