Şimdi Ara

İkinci el iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sıfırlarının fiyatı malum bende bütçeme uygun bir 7 plus almayı düşünüyorum dikkat etmem şeyler nedir kontrol etmem gereken şeyler?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İkinci El iPhone Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el iPhone satın almak, yeni bir cihazın maliyetini düşürmenin harika bir yolu olabilir. Ancak, bilinçli bir karar vermek için satın almadan önce dikkat etmen gereken birkaç önemli husus vardır.

Genel Durum:

• Cihazın fiziksel durumunu dikkatlice incele. Herhangi bir çizik, ezik veya çatlak olup olmadığına bak.
    • Ekranın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Ölü pikseller veya çizikler olup olmadığına dikkat et.

Pil Sağlığı:

• Cihazın pil sağlığını kontrol et. %80'in altındaki bir pil sağlığı, pilin yakında değiştirilmesi gerekebileceği anlamına gelebilir.
    • Cihazın pilinin ne kadar süre dayandığını test et. Beklediğinden daha kısa süre dayanıyorsa, pilin değiştirilmesi gerekebilir.

İşletim Sistemi:

• Cihazın üzerinde yüklü olan işletim sistemi sürümünü kontrol et. En son sürüm, en iyi güvenlik özelliklerini ve performansı sağlar.
    • Cihazın güncellemeleri kabul edip etmediğini kontrol et. Güncellemeler, güvenlik sorunlarını giderir ve yeni özellikler ekler.

Kilit Açma Durumu:

• Cihazın kilitli olup olmadığını kontrol et. Kilitli bir cihaz, belirli bir taşıyıcıyla kullanılmaya zorlanır.
    • Cihazın iCloud'a kilitli olup olmadığını kontrol et. iCloud'a kilitli bir cihaz, yalnızca iCloud hesabı ve şifresiyle etkinleştirilebilir.

Diğer Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

• Satıcıyla buluşma ayarladığında, cihazı iyice test etmek için yanında bir şarj cihazı getir.
    • Satıcıdan cihazın satın alma belgesini veya makbuzunu iste.
    • Cihazın seri numarasını kontrol et ve Apple'ın web sitesinde garanti durumunu doğrula.

İkinci el iPhone alırken bu hususlara dikkat ederek bilinçli bir karar verebilir ve beklentilerini karşılayan bir cihaz satın alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • iCloud şifresi kayıpsa uzak dur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın öncelikle en az 1 yıl kadar garantisi olması önemli. Ardından cihazın orijinal kutusu, sarj aleti hatta kulaklığı olup olmadığı önemli. Bunlara ek olarak cihazın belgeleri; garanti belgesi, faturası kesinlikle mevcut olmalı.

Bunların haricinde cihazda vuruk, kırık , çizik hiçbir şey olmamalı. Bunun birinci sebebi kozmetik açıdan hoş durmaması iyi değil. İkinci sebebiyse; olurda cihaz arizalanirsa ve darbe izleri mevcutsa servis onu garanti dışı bırakacaktir. Yani kusursuz olmalı alacağın telefonun kozmetiği.

Ardından cihazın genel testlerini yapmalısın. Cihazda öncelikle tuş fonksiyonlarıni kontrol et. Cihazda kılıf takiliysa mutlaka çıkar. Tüm tuşlara sık sık bas. Rahatsız edici şeyler hissedersen normali dışında, alma. Sonrasında ekran dokunmatik ve görüntü durumunu kontrol et. Ekranda bir uygulamaya basılı tut yerini değiştirir gibi ancak parmağını hic kaldirma ve ekranın her santiminde parmağını gezdir. Uygulama simgesinde, sen parmağını kaldırmadığin halde temassizlik oluyorsa dokunmatik ekranda sorun vardır alma. Ancak emin olmak için bunu birkaç kez dene.

Ardindan ölü piksel testi yap. İnternette birçok site mevcuttur onlardan birisine giriş yap ve parlaklık full ken gölge bir yerde ekranın her milimetresine bak her renkte. Toz vb. cisimlerden şüphelenirsen ve eğer ekranda ekran koruyucu varsa onu çıkart ve öyle bak. Bunu yaparken internet bağlantisi gerekeceği için Wifi bulunan bir yerde buluş satıciyla ve wifi bağlantısını kontrol etmiş olursun bu şekilde.

Ardından cihazın kamerasıni test et. Her modda bir fotoğraf ve video çekip her ayarı incele. Video çekerken farklı farklı uzaklıkta ki nesnelere odaklanarak odaklanma sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol et. Konuşup videoda dinle. Mikrofon sorunu varmi diye test et. Ve kameranın merceğine iyice bak. Çizik, vuruk veya içinde toz varmı diye kontrol et.

Cihazı sarja bağlayarak sarj ünitesinde sorun olup olmadığını kontrol et.

Sonrasında sesli ve görüntülü arama yaparak onları kontrol et.

Genel olarak uygulamalari hizlidan kontrol et.

İ Cloud çıkışı yapılmış olmalı telefondan. Şifreyi unuttum vb. şeyler söyleyecek olursa alma telefonu. İsterse bedava versin..

Ve şunada dikkat et, telefonu satan kişiyle faturadaki isim aynı olmalı.

Ve dikkat et.. iPhone 7 Plus bundan 3 ay öncesi hemen hemen 3500 liraydı. Alındığı fiyata sana telefonu satmak isteyenlere prim verme. Bulabildiğin en yeni ve fiyatı en uygun cihazı almaya çalış. Bu konuda acele etme.

Yukarda belirttiğim tüm noktalar birbirine bağlantılidir. Bunlardan birinde bile esiklik veya hata varsa o telefonu alma.

Satıcının tepkilerine iyi bak. İşi aceleye getiriyorsa ve telefonu sana vermiyor, kendi gösteriyorsa bak burasi böyle burası böyle tertemiz gibisinden alma telefonu.

Ve benden sana bir tavsiye daha. Öncelikle satıcıya; "telefonu gelip incelemek isterim eğer begenirsem bir kac güne alacağım" diyerek git ve uzun uzun inceleme yap. Telefonu incelemeden pazarlık yapip hemen almaya yanında parayla gitme. Çünkü sen psikolojik olaraktan telefonu almaya şartli gitmiş olursun ve kusurları göz ardı edebilirsin. Bunu mutlaka uygula. Bunlari 100' e yakın telefon alıp satmış veya takaslamış birisi olarak yazıyorum. Tecrübeyle sabittir. Bol şanslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 14 Ekim 2018; 12:12:13 >

• Hacı sahibindende 128 gb iphone se 3000 olmuş ne diyorsun almalımıyım?sen bilgili birine benziyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

Cihazın öncelikle en az 1 yıl kadar garantisi olması önemli. Ardından cihazın orijinal kutusu, sarj aleti hatta kulaklığı olup olmadığı önemli. Bunlara ek olarak cihazın belgeleri; garanti belgesi, faturası kesinlikle mevcut olmalı.

Bunların haricinde cihazda vuruk, kırık , çizik hiçbir şey olmamalı. Bunun birinci sebebi kozmetik açıdan hoş durmaması iyi değil. İkinci sebebiyse; olurda cihaz arizalanirsa ve darbe izleri mevcutsa servis onu garanti dışı bırakacaktir. Yani kusursuz olmalı alacağın telefonun kozmetiği.

Ardından cihazın genel testlerini yapmalısın. Cihazda öncelikle tuş fonksiyonlarıni kontrol et. Cihazda kılıf takiliysa mutlaka çıkar. Tüm tuşlara sık sık bas. Rahatsız edici şeyler hissedersen normali dışında, alma. Sonrasında ekran dokunmatik ve görüntü durumunu kontrol et. Ekranda bir uygulamaya basılı tut yerini değiştirir gibi ancak parmağını hic kaldirma ve ekranın her santiminde parmağını gezdir. Uygulama simgesinde, sen parmağını kaldırmadığin halde temassizlik oluyorsa dokunmatik ekranda sorun vardır alma. Ancak emin olmak için bunu birkaç kez dene.

Ardindan ölü piksel testi yap. İnternette birçok site mevcuttur onlardan birisine giriş yap ve parlaklık full ken gölge bir yerde ekranın her milimetresine bak her renkte. Toz vb. cisimlerden şüphelenirsen ve eğer ekranda ekran koruyucu varsa onu çıkart ve öyle bak. Bunu yaparken internet bağlantisi gerekeceği için Wifi bulunan bir yerde buluş satıciyla ve wifi bağlantısını kontrol etmiş olursun bu şekilde.

Ardından cihazın kamerasıni test et. Her modda bir fotoğraf ve video çekip her ayarı incele. Video çekerken farklı farklı uzaklıkta ki nesnelere odaklanarak odaklanma sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol et. Konuşup videoda dinle. Mikrofon sorunu varmi diye test et. Ve kameranın merceğine iyice bak. Çizik, vuruk veya içinde toz varmı diye kontrol et.

Cihazı sarja bağlayarak sarj ünitesinde sorun olup olmadığını kontrol et.

Sonrasında sesli ve görüntülü arama yaparak onları kontrol et.

Genel olarak uygulamalari hizlidan kontrol et.

İ Cloud çıkışı yapılmış olmalı telefondan. Şifreyi unuttum vb. şeyler söyleyecek olursa alma telefonu. İsterse bedava versin..

Ve şunada dikkat et, telefonu satan kişiyle faturadaki isim aynı olmalı.

Ve dikkat et.. iPhone 7 Plus bundan 3 ay öncesi hemen hemen 3500 liraydı. Alındığı fiyata sana telefonu satmak isteyenlere prim verme. Bulabildiğin en yeni ve fiyatı en uygun cihazı almaya çalış. Bu konuda acele etme.

Yukarda belirttiğim tüm noktalar birbirine bağlantılidir. Bunlardan birinde bile esiklik veya hata varsa o telefonu alma.

Satıcının tepkilerine iyi bak. İşi aceleye getiriyorsa ve telefonu sana vermiyor, kendi gösteriyorsa bak burasi böyle burası böyle tertemiz gibisinden alma telefonu.

Ve benden sana bir tavsiye daha. Öncelikle satıcıya; "telefonu gelip incelemek isterim eğer begenirsem bir kac güne alacağım" diyerek git ve uzun uzun inceleme yap. Telefonu incelemeden pazarlık yapip hemen almaya yanında parayla gitme. Çünkü sen psikolojik olaraktan telefonu almaya şartli gitmiş olursun ve kusurları göz ardı edebilirsin. Bunu mutlaka uygula. Bunlari 100' e yakın telefon alıp satmış veya takaslamış birisi olarak yazıyorum. Tecrübeyle sabittir. Bol şanslar.
    teşekkür ederim hocam yazınız için samsdungda *#0*# yapınca test ekranı çıkıyor apple de de buna benzer uygulama var mı

• Cryin kullanıcısına yanıt
    iPhone da böyle çalışan bir kod bildiğim kadarıyla yok. Androidlerin çoğunda mevcut böyle test menüleri.

• quote:

iPhone da böyle çalışan bir kod bildiğim kadarıyla yok. Androidlerin çoğunda mevcut böyle test menüleri.
    arkadaşa ikinci el note 4 alırken bundan çok faydalanmıştık ve çoğunun amoledi paket olmuştu bende de note 4 var şuanda 4 yıldır kullanıyorum artık ömrünü tamamladı gibi aslında cihazda sıkıntı yok ama çok deforme oldu ayrıca şunu sorayım i tunese bağlamak lazım mı telefonu i tunes ten nelere erişebilirim telefonla ilgili bi forumda ikinci el alırken pc yi yanınızda götürüp itunese bağlayın demişti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bende eski note 4 kullanıcısıyim. İnan şuan o telefon elimde olsa başka hiçbir telefona bakmazdim. Yeterde artar bile. İ tunes çokta işine yarayacak birşey değil telefonu alma durumunda. Veri aktarımı vb. eşzamanlama gibi işlerde kullanilir, telefonu güncelleme yapabilirsiniz çok bir katkisi olmaz. Dediğim gibi eger note 4 ünde bir sorun yoksa donanımsal açıdan şık bir kılıf takıp kullanmaya devam et bence. İnan bende sattım satali onun yerini alabilecek bir telefon bulamadım.

• quote:

Bende eski note 4 kullanıcısıyim. İnan şuan o telefon elimde olsa başka hiçbir telefona bakmazdim. Yeterde artar bile. İ tunes çokta işine yarayacak birşey değil telefonu alma durumunda. Veri aktarımı vb. eşzamanlama gibi işlerde kullanilir, telefonu güncelleme yapabilirsiniz çok bir katkisi olmaz. Dediğim gibi eger note 4 ünde bir sorun yoksa donanımsal açıdan şık bir kılıf takıp kullanmaya devam et bence. İnan bende sattım satali onun yerini alabilecek bir telefon bulamadım.
    hocam şöyle diyim arka kamera camım harita gibi deli gibi ışık kırıyor ön kameram içine toz girmiş ve lense nüfus etmiş ne kadar açıp temizletsem de bir süre sonra tekrar aynı şey oluyor ekran açıla açıla dokunmatik filmi bozulmuş altta çalışan uygulamaları kapatma yeri çalışmıyor romla ekranın farklı bir yerine atadım o fonksiyonu sensörleri bozulmuş artık beni kullanma diyor anlayacağınız

• Bence Zenfone 5 alın en mantıklı seçenek şuan.

Touch ekran uygulaması vardı playstoreda o da işinizi görür kaç yıllık cihaz.Ben demekki temiz kullanmışım s3 neoyu sadece şarj girişi bozulup duruyor

@zamankaybı95 hocam o cihaz 3 bin oldu bence boşuna önermeyin onu o da uçtu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CBD9CC12F -- 14 Ekim 2018; 17:43:5 >
  • quote:

Bence Zenfone 5 alın en mantıklı seçenek şuan.
    Valla hocam 4 yıldır androidleyim daha önce 5s im vardı ikisinide kullandım yani androidden sıkıldım biraz farklılık olsun diye ios a geri döneceğim tekrar android alacak olsaydım sanırım s8 veya note 8 bakardım
  • Bence değmez hiç o paraya

• Yok hocam esprisine zaten 1000/1250 en fazla veririm ona o da 128 gb hatrına

• İlk dikkat etmeniz gereken iphone hiç almamak iphone'a bulaşmamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolkanCOO

İlk dikkat etmeniz gereken iphone hiç almamak iphone'a bulaşmamak.
    neden
    Ona vereceğiniz paraya çok daha güzel alternatifler,güncel modeller mevcut.Xiaomi tavsiye ederim.
  • Öneriniz için teşekkür ederim ancak benim amacım farklılık yoksa note 4 bana hala yetiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.