Şimdi Ara

İKİNCİ EL CEP TELEFONU SATIN ALIRKEN SATIŞ SÖZLEŞMESİ YAPMANIN ÖNEMİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
57
Favori
29.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
832 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oncelikle hocam ikini el bir telefon aldim bende senin gibi. Ama ben telefoncudan aldim. kartini verdi arkasini karaladi filan. Bir miktar nakit 400 tl de kredi karti ile odedim ki elimde fis olsun diye.

Ama megerse telefonu satan kisi ilk sahibi burda calisan arkadas desede degilmis.

telefonum tam 7 kere 1 yil icinde garantiye gitti. 3 kere anakart degisti. 1 kere yeni cihaz geldi.

hem 20 is gunu sureye uymadilar 40 gun beklettiler hemde ucret iadesi yapmiyoruz ne yaparsaniz yapin dediler.

tuketici hakem heyetini aradim bilgi almak icin ikinci el telefonda hakkinizi arayamazsiniz dediler. Dedim e satis sozlesmesi kimlik fotokobisi olsa elimde.

İsrarla "beyfendi ikinci el cihazlarda islem baslatamiyoruz fatura sahibi sahsen muracat etmelidir" dediler.

cihaz hala serviste sizin durumunuz gibi bir durum sayilir ve elimde her turlu servis kayitlari mevcut. Son durum hakkinda bana da bilgi verebilirseniz cok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jinjin

quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Peki satış sözleşmesi nasıl yapılıyor?Bunun bir belgesi filanmı var yoksa boş kağıda yazmak yeterli mi?

Bir de şöyle bir sorun var.Ben satıcı olsam kimlik fotokopimi karşı tarafa nasıl güvenerek vericem?Adam art niyetliyse benim kimlik bilgilerimle üstüme şirket filan kurabilir yada başıma iş açacak bir şey yapabilir?

Iki kisi karsilikli olarak bir kağıda bilgileri yazip altina islak imzalarinizi attiginiz surece bu bir sozlesmedir.

Baslik kisminda belgenin amaci, tarih

Format genel anlamiyla satilan malin adi, cinsi, tel oldugu icin IMEI, Seri No

En alta da satis tutari, alici, satici bilgileri ve imzalar olsun yeterli.

Kimlik fotokopisine gelince de, cekilen fotokopi uzerine paralel iki cizgi atın ve tukenmez kalemle sadece cep telefonu satisi icindir yazin hepsi bu kadar.

Arkadasin dedigi bir nokta da paranin satici hesabina transferinin aciklama ile yapilmasi. Mali alan bensem satis sozlesmesine EFT No (is emri no) da eklerdim.

Bilgiler icin tesekkur ediyoruz, konu sahibine, cok bilincli hareket etmis

hocam konuyu baslatan arkads atmamis. benim suan telefonum garantide ucret iadesi talep edecegim eski sahibine ulastim dediginiz gibir bir dilekce ornegi hazirlayip atabilirseniz buraya emin olun bir cok kisiye yardiminiz dokunur. su eft is emri nedir ne degildir bilmiyoruz cunku.

• çok faydalı bi konu olmuş,ikşnci el cihaz alıp ta umursamadan yaptığımız alışverilerin başımıza iş açabileceği şu ortamda hepimizin yapması gerekeni anlatmış kardeşimiz.ne olur ne olmaz diyip hepimizin dikkatli olmasında fayda var.
  • Okumaktan sıkıldım ki yapmak..

• Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yetkili servisler soz konusu ucret iadesi oldugunda faturada T.C. Kimlik No bulunan sahsa ait hesap numarasi istiyor ve iade buraya para transferi yoluyla yapiliyor.

Bu noktada elinizde bir satis sozlesmesi bulunması iadeyi alabilmenizi saglar mi emin degilim.

Fakat guvenlik, cihazin suca karışması, sonrada calanti/kayip ihbari yapilmasi gibi konularda kesinlikle etkili olur ama hakem heyetine uzayan konularda sozlesme etkili olur mu ondan da emin degilim.

Faturada adi gecen kisiye ulastiysaniz uzlasmaya bakin, fatura tutari onun hesabina iade olduğunda size verir mi, paranin ustune yatar mi iyi degerlendirmeniz lazim :)

Su da ornek bir sozlesme, ilk mesajımda yazdigim gibi bu, el yazisiyla da hazirlansa ayni sey. Onemli olan taraflarin imzalari.

İKİNCİ EL CEP TELEFONU SATIN  ALIRKEN SATIŞ SÖZLEŞMESİ YAPMANIN ÖNEMİ

• Okurken üşendim

• quote:

Orijinalden alıntı: jinjin

Merhaba,

Yetkili servisler soz konusu ucret iadesi oldugunda faturada T.C. Kimlik No bulunan sahsa ait hesap numarasi istiyor ve iade buraya para transferi yoluyla yapiliyor.

Bu noktada elinizde bir satis sozlesmesi bulunması iadeyi alabilmenizi saglar mi emin degilim.

Fakat guvenlik, cihazin suca karışması, sonrada calanti/kayip ihbari yapilmasi gibi konularda kesinlikle etkili olur ama hakem heyetine uzayan konularda sozlesme etkili olur mu ondan da emin degilim.

Faturada adi gecen kisiye ulastiysaniz uzlasmaya bakin, fatura tutari onun hesabina iade olduğunda size verir mi, paranin ustune yatar mi iyi degerlendirmeniz lazim :)

Su da ornek bir sozlesme, ilk mesajımda yazdigim gibi bu, el yazisiyla da hazirlansa ayni sey. Onemli olan taraflarin imzalari.

İKİNCİ EL CEP TELEFONU SATIN  ALIRKEN SATIŞ SÖZLEŞMESİ YAPMANIN ÖNEMİ

iade için sony ile görüştüm kendilerini gerekirse hakkımı yasal yoldan arayacağımı ama müşteri memnuniyeti ve gerekli kanunlar gereği hakkım olan iadeyi talep ettim. Onlar ürünü tekrar servise verin 10-20 iş günü içerisinde dönüş yapılır kesin cevap alırsınız dediler. Şimdi cihaz serviste. Cihazın arka kapağı hariç yer yeri değişmiş ama şarj soket inin ucundaki plastik yoktu. Bu yüzden şarjda kullanırken sıkıntı çıkarıyordu bunu gerekçe gösterip verdim. Şimdi sony den cevap bekliyorum. Olumlu yönde çıkarsa kararlar bu gibi sözleşmelere ihtiyacım olacak.

Merak ettiğim şimdi sözleşme bu kimlik fotokobisini de aldım diyelim. Ama hesap numarası ve fatura ismi ile aynı olması gerekiyor deniyor ücretin iadesi için onu nasıl geçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akr3p0lis -- 7 Ağustos 2017; 12:35:26 >

• Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    Sorun orada basliyor, o kismi gecemeyebilirsiniz.

Bence yeni bir cihaz ile degisim isteyin veya temin edemiyorlarsa bir ust modeli vermekle yukumluler

• helal olsun ülkemizde hakkını arama konusunda bayağı başarılı bir yazı olmuş.
  • üşenmeyip uğraşmak var.

servisten tamir edilip geldi diye 200 lira aşağısına satarım yine uğraşamam

helal sana
  • Yaman tüketiciymişsin delikanlı
  • hocam helal olsun valla, tuttuğunu koparan birine benziyorsun :D
  • Ben böyle hakkını arayan görmedim helal :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. İyi bir tüketici olsa almadan önce iyi araştırırdı ve bootloop sorununu bilmeyen insan kalmadığı bir telefon olan G4'ü almazdı. Karakolla servisle uğraşmak zorunda da kalmazdı. Akıllı adam Samsung ve Apple'dan başka telefon kullanmaz. Bir durum olduğunda muhattapın bellidir. Katakulli yaşama ihtimalin düşüktür. Bir servisle problem yaşasan bile Samsung Türkiye sorununu çözer. vs. vs.

Arkadaş evrak işlerini iyi halletmiş fakat satın alma konusunda iyi bir tüketici değil. Satın alma bir sanattır.Ucuz telefon iyi donanım diye alırsan telefonla birlikte servis problemleri riski , birileriyle davalı olma riski de almış olursun.
  • Para iadesi alınacağında o karşılıklı anlaşma bir anlam ifade etmeyebilir. Çünkü faturadaki isme iade yapılıyor diye biliyorum.

O yüzden en güzeli gg tarzı bir siteden alıp, cihazı 1-2 gün deneyip sorun varsa hiç risk etmeden iade süreci başlatmak. Cihazına güvenen adam için bu sitelerden satış yapmak zaten sorun olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske insanlar sizin gibi hak aramayi bilse. O uyanik gecinenler "nasilsa bu hakkini aramaz, yanima kar kalir" diye dusunduklerinden bu sekilde davraniyorlar.
  • Konu sahibi işini güvenceye almış iyi bir şey,fakat bazı arkadaşların dediği gibi sıkıntılı bir model satın almış.Şu an lg g3 ve g4 telefonları kimi telefoncular ya almıyor yada hurda fiyatı dediğimiz 100-150 gibi leş fiyatlardan alıyorlar (sağlam halinden bahsediyorum) Bu telefonların kronik ana kart sorunu olduğundan sıfır satılan telefonlar bile garantiye götür-getir derdi yaşatmakta.İkinci el telefon almanın bir kaç püf noktasını size anlatayım.

*telefon alacağınız bölge çok önemli,varoş dediğimiz yerlerde satılan telefonlarda satan şahıslar arızalı,yada satılan telefonlar arızalı olabiliyor.
    *Dükkanında bizzat tamir servisi bulunduran işletmelerden 2. el almayın.Bunun sebebi telefonun çoğu parçasını değişip,üstüne telefon temiz diye hatta yalan söyleyip garantisi devam ediyor diyerek kakalamaya çalışıyorlar.
    *telefonu satan işletmeden,telefonu satan şahsın kimlik fotokopisi ve satıcının size 2. el telefonu sattığına dair a4-a5 kağıdına kaşeli imzalı belge doldurtun.
    *Alacağınız telefonu iyi araştırın,piyasada kronik sorunu aşırı bulunan telefonları tercih etmeyin,ayrıca kafa model dediğimiz en çok tutulan modelleri alırsanız hem aksesuar sıkıntısı çekmez hemde garantisi bittiğinde tamir-parça sıkıntısı yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 7 Ağustos 2017; 13:48:15 >

• bu yazıyı bile okurken üşendiyseniz daha çok kandırılsınız :)
  • Bilgiler için teşekkür ediyorum. 2.el bir şey asla almam ama alırsam aklımda bulunsun. Yalnız siz de çakallık sezdim. Lg G4'de kronik bootloop sorunu var ve serviste 20 iş günü geçerse ücret iadesi alınabiliyor. Rakamları tamamen sallıyorum 2.el 1000₺'ye aldığınız cihaz için hakem heyetinden 2000₺ iade alabilirsiniz. hoppala 1000₺ kâr. Dedektif mode on. Üstünüze alınmayın lütfen, ben tamamen salladım. Bilirkişi gibi çalışmışsınız bravo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ne yaparsanız yapın ikinci el telefon almamaya çalışın 0 telefonlar bile kutudan bozuk arızalı çıkıyor 2. Ele hiç güven olmaz bu devirde. İlla alacaksınız da konu sahibi arkadaşın dediği gibi şahısın TC sinden telefonun imeisine kadar her şeyin yazılı olduğu bir teslim tutanağı imzalayın karşılıklı vermek istemezse almayın telefonu falan. Bu işler böyle artık mümkün olduğunca uzak durmak akıllı olmak lazım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.