Şimdi Ara

Iki yeni proje (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

GSTicket tarzı birşeyler yapabilirler. Bilgisayarla ilgili kısmı bitti gibi birşeyler dedi. Sonra çıkar ilk biz yaptık dersiniz. :)

Yine sen yine boş yorum gereksizkemal olarak değiştirsene nick'ini.
  • hiç bir kulübün yapamayacağı bir şey demişti antep maç sonu açıklamasında demekki yapılması maliyetli olan bir şey bence de Fenerbahçe Airlines daha mantıklı ama o da çooooooook para ister be başkan

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

GSTicket tarzı birşeyler yapabilirler. Bilgisayarla ilgili kısmı bitti gibi birşeyler dedi. Sonra çıkar ilk biz yaptık dersiniz. :)

Miroslav Stoch
    Fenerbahçe suç örgütü üyesi
  • Meraktan çatlatıcakmısın başkan bizi?

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: alone61

quote:

quote:

Kasasında nakit 1 milyar $'ı olan bir FB demiş diye haberlerde okudum ve inanmak istemedim. Bu kadar da sallamış olamaz dedim.

1 milyar lira dedi. ya da en azından ben öyle hatırlıyorum. O da imkansız değil eğer dediği projeler gerçekleşirse ve o kadar kazandırırsa.

Öncelikle seviyeli üslubun için teşekkürler. FB'li birkaç kişi akılları sıra benle dalga geçmeye çalışmışlar devam etsinler, ben gerçekçi olmaya devam edeceğim. Onlar uyumaya devam etsinler.

Yalnız kasada 1 milyar lira nakit dediğiniz para da yaklaşık 550 milyon dolar etmektedir. Bakın bırakın FB klübünü dünyadaki hiçbir klübün kasasında bu kadar nakit olmamıştır, olmayacaktır, olamaz da. Manchester United, Real MAdrid, Barcelona gibi stad gelirleri, TV gelirleri, forma satışları (hatırlatırım adamlar dünyanın heryerinde forma satışı yapıyorlar ve kar oranları bizim forma satışlarımızdan daha fazla) FB'nin kat kat üzerindedir. Bu takımların bile 300-400 milyon$ borçları bulunmakta. Aziz Yıldırım diyorsa ki benim tek hedefim kasada 550 milyon$ nakit bulundurumak, o zaman klübü İlhan Cavcav mantığı ile idare edecek. O durumda da o koltukta 6 aydan fazla duramaz. Porto örneği de derseniz, son 20 yıldır altyapısından çok kısıtlı sayıda oyuncu çıkartmış FB, bundan sonra nasıl bir yapılanmaya gidecek de oyuncu yetiştirme konusunda Porto seviyesine çıkacak.

1 milyon üye 1250 TL aidat projesi derseniz, o da inandırıcı değil. 1 milyon üye olmaz klübe.

Son olarak FB AY'ın bu projeleriyle gelirlerini arttırabilir, mali durumu çok iyi olabilir ama unutmayın ne kadar kanazırsanız o kadar harcarsınız. En basiti kendi cebinizle mukayese edin.

Ben bir çok konuda yazdım. Projeler beni ilgilendirmiyor. Sebebi ise şu;

Ben kasadaki nakit paranın çokluğuna değil kulübün başarılarına bakıyorum. Dediğiniz gibi nakit para olsun diye uğraşırsak bunu yapmak zor değil. Ama o nakitin nerden nasıl geldiği önemli. Avrupada bir halt beceremeyip kasada milyar liralar tutsak ne tutmasak ne?

Yapacağı projeleri görücez. Ne kadar kazancak, kazandıklarını ne yapacak, bu kazançlar başarıya dönüşecek mi bakıcaz. Benim tahminim 13 yıldır ne oluyorsa bundan sonra da onun olacağı yönünde. O yüzden projelerden ümitli değilim. Parasal kazanç sağlayabilir ama başarıyı bekleyip göreceğiz.

Katılıyorum.

Fenerbahçenin pozisyonu farklı olmalıydı. Stadyum bittiğinde diğer gelirler ile, Her yıl büyük kupalarda yarı final/finaller oynayacağını düşünüyordum ama sportif yönden çok çok kötü yönetiliyor.

• Şahsen beni projeler ilgilendirmiyor. Derme çatma stadımız olup, başarıdan başarıya koşmayı, her yerde son modern tesisi olup, 100.000 kişilik son teknoloji, modern bir stada sahip olmaya tercih ederim. Takım sahada nal topladıktan sonra, yapılan tesisler, stad modernleştirmeleri umrumda değil açıkçası.

quote:

Orijinalden alıntı: Darkstrom

Stadın altına bilgisayar sistemleri falan dedi başkan. 1 ay içinde belli olur. Senelik 300-400 milyon dolar kar getireceğine göre çok büyük bir iş olmalı.

İnternet kafe açacaklarmış. playstation 3 de olacakmış kafede.

Arkadaşlarla makarasını yaparken düşünmüştük . Ufak çocuklar Counter-Terrorist oynarlar. Teröristlere o haftaki rakibin formasını (yanlış anlaşılma olmasın) Counter-Terrorist'lere de Fenerbahçe forması giydirirler .

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Şahsen beni projeler ilgilendirmiyor. Derme çatma stadımız olup, başarıdan başarıya koşmayı, her yerde son modern tesisi olup, 100.000 kişilik son teknoloji, modern bir stada sahip olmaya tercih ederim. Takım sahada nal topladıktan sonra, yapılan tesisler, stad modernleştirmeleri umrumda değil açıkçası.

Ben derme çatma stadı olupta başarılı olan bir takım görmedim. Atarken destekli atın biraz. Görmüyormusunuz futbolcuların maliyetlerini. Barcelona cips bile çıkarırken size anca olduğumuz yerde saymak yeter.

Yeter artık gereksiz eleştiriler. Bu zamanda başarının yolu ekonomik üstünlükten geçiyor. Chelsea'yi Abramovich alırken nedense onların başarılarını konuşmaya başladınız. 40-50 milyon eurolar veriyorlar bir futbolcuya. Böyle bir ortamda başarılı olmayı bekleyemezsin. Ancak tesadüf olur.

Kimlere ne laf anlatıyoruz ki. Siz kulüp yönetmeyi sadece sahadaki başarılarla orantılı görüyorsunuz. Türkiye'de başarılı olmak artık hiçbir şey ifade etmiyor. Önemli olan Avrupa'da bu başarıyı yakalamak. Burada bu bütçelerle her zaman başarı yakalanır ama demin bahsettiğim gibi Avrupa arenasında başarılı olmanın yolu sağlam bir ekonomik altyapıdan geçer.

• quote:

Stadın altına bilgisayar sistemleri falan dedi başkan. 1 ay içinde belli olur. Senelik 300-400 milyon dolar kar getireceğine göre çok büyük bir iş olmalı.

Stad kapasitesi arttırılıyor olabilir

Lanslanmanla tanıtılacak dedi
    Ben yeni bir Stad projesi diye düşünüyorum

Yine tek tek tribünler yıkılıp yeni tribünler yapılacak hem Stad tamamen yenilenecek hemde kapasite 52 binden 75 bine falan çıkar

Umarım sürpriz proje budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

quote:

quote:

quote:

Kasasında nakit 1 milyar $'ı olan bir FB demiş diye haberlerde okudum ve inanmak istemedim. Bu kadar da sallamış olamaz dedim.

1 milyar lira dedi. ya da en azından ben öyle hatırlıyorum. O da imkansız değil eğer dediği projeler gerçekleşirse ve o kadar kazandırırsa.

Öncelikle seviyeli üslubun için teşekkürler. FB'li birkaç kişi akılları sıra benle dalga geçmeye çalışmışlar devam etsinler, ben gerçekçi olmaya devam edeceğim. Onlar uyumaya devam etsinler.

Yalnız kasada 1 milyar lira nakit dediğiniz para da yaklaşık 550 milyon dolar etmektedir. Bakın bırakın FB klübünü dünyadaki hiçbir klübün kasasında bu kadar nakit olmamıştır, olmayacaktır, olamaz da. Manchester United, Real MAdrid, Barcelona gibi stad gelirleri, TV gelirleri, forma satışları (hatırlatırım adamlar dünyanın heryerinde forma satışı yapıyorlar ve kar oranları bizim forma satışlarımızdan daha fazla) FB'nin kat kat üzerindedir. Bu takımların bile 300-400 milyon$ borçları bulunmakta. Aziz Yıldırım diyorsa ki benim tek hedefim kasada 550 milyon$ nakit bulundurumak, o zaman klübü İlhan Cavcav mantığı ile idare edecek. O durumda da o koltukta 6 aydan fazla duramaz. Porto örneği de derseniz, son 20 yıldır altyapısından çok kısıtlı sayıda oyuncu çıkartmış FB, bundan sonra nasıl bir yapılanmaya gidecek de oyuncu yetiştirme konusunda Porto seviyesine çıkacak.

1 milyon üye 1250 TL aidat projesi derseniz, o da inandırıcı değil. 1 milyon üye olmaz klübe.

Son olarak FB AY'ın bu projeleriyle gelirlerini arttırabilir, mali durumu çok iyi olabilir ama unutmayın ne kadar kanazırsanız o kadar harcarsınız. En basiti kendi cebinizle mukayese edin.

Ben bir çok konuda yazdım. Projeler beni ilgilendirmiyor. Sebebi ise şu;

Ben kasadaki nakit paranın çokluğuna değil kulübün başarılarına bakıyorum. Dediğiniz gibi nakit para olsun diye uğraşırsak bunu yapmak zor değil. Ama o nakitin nerden nasıl geldiği önemli. Avrupada bir halt beceremeyip kasada milyar liralar tutsak ne tutmasak ne?

Yapacağı projeleri görücez. Ne kadar kazancak, kazandıklarını ne yapacak, bu kazançlar başarıya dönüşecek mi bakıcaz. Benim tahminim 13 yıldır ne oluyorsa bundan sonra da onun olacağı yönünde. O yüzden projelerden ümitli değilim. Parasal kazanç sağlayabilir ama başarıyı bekleyip göreceğiz.

Katılıyorum.

Fenerbahçenin pozisyonu farklı olmalıydı. Stadyum bittiğinde diğer gelirler ile, Her yıl büyük kupalarda yarı final/finaller oynayacağını düşünüyordum ama sportif yönden çok çok kötü yönetiliyor.

Sportif degılde futbol yonunden bakarsak kotu yonetılıyor bence baskan elını cekmelı baskanlık yapmalı sadece adam futbola cok gırıyor sadece baskanlık yapsa daha yararlı olur.

• quote:

quote:

Şahsen beni projeler ilgilendirmiyor. Derme çatma stadımız olup, başarıdan başarıya koşmayı, her yerde son modern tesisi olup, 100.000 kişilik son teknoloji, modern bir stada sahip olmaya tercih ederim. Takım sahada nal topladıktan sonra, yapılan tesisler, stad modernleştirmeleri umrumda değil açıkçası.

Ben derme çatma stadı olupta başarılı olan bir takım görmedim. Atarken destekli atın biraz. Görmüyormusunuz futbolcuların maliyetlerini. Barcelona cips bile çıkarırken size anca olduğumuz yerde saymak yeter.

Yeter artık gereksiz eleştiriler. Bu zamanda başarının yolu ekonomik üstünlükten geçiyor. Chelsea'yi Abramovich alırken nedense onların başarılarını konuşmaya başladınız. 40-50 milyon eurolar veriyorlar bir futbolcuya. Böyle bir ortamda başarılı olmayı bekleyemezsin. Ancak tesadüf olur.

Kimlere ne laf anlatıyoruz ki. Siz kulüp yönetmeyi sadece sahadaki başarılarla orantılı görüyorsunuz. Türkiye'de başarılı olmak artık hiçbir şey ifade etmiyor. Önemli olan Avrupa'da bu başarıyı yakalamak. Burada bu bütçelerle her zaman başarı yakalanır ama demin bahsettiğim gibi Avrupa arenasında başarılı olmanın yolu sağlam bir ekonomik altyapıdan geçer.

Hakan

iyi güzelde bu kadar yatırıma ve gelire rağmen başarı sağlanamıyorsa demekki o da yeterli değil. Benim istediğim şey 3 yıl sonra kasada 1 milyar lira değil. kasamda varsın 200 bin olsun ama kupalar başarılarda olsun. İllaki maddi olarak güçlenmek gerekiyor ki düzgün oyuncular ve düzgün direktörler gelsin. Ama salt olarak para biriktirmek hiçbirşey ifade etmiyor.

• Üst taraftaki şeyler yıkılıp bir kat daha çıkılsa böyle birşey olsa ne güzel olur.Bilet fiyatlarınıda ucuzlatırlar.

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

Tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hakan

iyi güzelde bu kadar yatırıma ve gelire rağmen başarı sağlanamıyorsa demekki o da yeterli değil. Benim istediğim şey 3 yıl sonra kasada 1 milyar lira değil. kasamda varsın 200 bin olsun ama kupalar başarılarda olsun. İllaki maddi olarak güçlenmek gerekiyor ki düzgün oyuncular ve düzgün direktörler gelsin. Ama salt olarak para biriktirmek hiçbirşey ifade etmiyor.

Bahsettiğin o iki madde arasında çok hassas bir bağ var. Paran olmazsa başarıların kalıcı ve sürekli olmaz, çok paran olupta başarılı olamazsan burada başarısızlık vardır. Hiçbir şekilde memnun olduramazsın.

Bizim takımlarımızın başarılı olmamasının sebepleri öncelikle biz taraftarlar ve medyadır. En ufacık şeyde bile yangın çıkartmayı seven bir milletiz. Pire, deve oluyor burada. Elin adamı Giggs'i kesiyor ama kimse kalkıpta birşey demiyor. Elin adamı Cristiano Ronaldo'yu satıyor ama kalkıpta kimse istifa sesi çıkartmıyor. Bu bahsettiğim tarzdaki kulüplerin belli başlı bir bilinci var. Bu takımlar küme düşse dahi büyüklük açısından birşey kaybetmezler. En yakın örnek Juventus. Yıllarca şikeden olsun mali açıdan olsun sorun yaşadılar ama geçen sezon muhteşem oynayıp şampiyon olmasınıda bildiler. Aynı örneğe Dortmund'u da koyabiliriz ama küme düşme olayı hariç.

Demek istediğim biz kendimizi aşırı üstün görüyoruz. Elalem yapıyor ama biz niye yapamıyoruz diyoruz. Yapamaoyız çünkü adımızı bu ülke dışında bildirmenin tek yolu pahalı ve isim yapmış transferlerle mümkün oluyor. Bu da sadece saman alevi gibi gelip geçici bir durum teşkil ettiği için yapacak pek birşey yok. Başarılı olamamamızın kulüpler nezdindeki en büyük sebebi vizyonsuzluk ve dışa bağımlılıktır. Elalem 11 tane yabancı topçuyla çıkıyorlar ve milli takımları bizim milli takımımızdan çok daha üstün seviyede. Mesela İngiltere... daha adamlara gol atamadık ama kulüpler açısından aynı seviyede olmamız bekleniyor.

Bizim ülkede yatırım yapana vergi, uyuşturucu veya para kaçakçısı gözüyle bakılıyor. Çok parası olan kurumlar hep kara parayla zengin oldu deniliyor ve önleri tıkanıyor. Bizler burada o kadar boş konuşuyoruz ki, eminim bu yönetici insanlar açıp, bir taraflarıyla halimize gülüyorlardır. Senin benim dediğim onlar için boş konuşma oluyor ki haklılarda. Bizim burada söz sahibi olabilmemiz için ülkede endüstriyel futbol mentalitesinin olmaması gerekiyor ki bu kesinlikle mümkün değil. Her geçen gün milyonlarca lira yükseliyor futbol piyasası. Senin kulübün bu takımlara erişebilmesi için yarışa ortak olmak zorundadır. Bizim takım bunu yaparken, sizler başarı yok diye kızıyorsunuz. Bizler ise yukarıda yazdığım gerçekleri görerek konuşuyoruz. Öncelik her zaman kulübün stabil bir mali yapısının oturtulması gerektiğidir. Gelir, gider, özkaynak, borsa kağıtları, banka borçları ve faizlenmelerin düzene girmesi gerekir. Fenerbahçe bunu gayet iyi yapmaktadır. Ben başka takımın ekonomisiyle kendi takımım oranında ilgilenmem. Aslolan Fenerbahçe'dir.

Sizler başarıyı sadece kupadan ibaret ve sonuca ulaşmak olarak görüyorsunuz. Fenerbahçe kesinlikle başarısız bir kulüp değildir. Aykut Kocaman'a sinirleniyorsunuz ama bu adamın yaşadığı durumlar yüzünden takım üçüncü defa baştan kuruluyor. Ben 3 Temmuz'dan bahsetmiyorum. Futbol olarak bakın. Geldiği sene takım travma yaşamış ve taraftarlar sinirliyken geldi. Bir sürü oyuncusunu milli takım kampında sakat verdi. Sezonu 13 kişiyle açıp Young Boys maçlarına hazırlandı. Takım sezonu ağır travmalar yaşamasına rağmen şampiyon bitirdi. Geçen sezon takımın 3 as ve 1 tanede as olacak kapasitedeki oyuncusu gitti. Yinede Türkiye Kupası alındı ve hiç ümit dahi beklemediğimiz bir sezonda ki çok dominant bir Galatasaray varken son maçta şampiyonluğu vererek bitirdik.

Avrupa konusunda yorum yapmıyorum. Aykut Kocaman'ı eleştirmek ayrı bir yana. Ben nasıl bir Teknik Direktör olduğunu bilmem ama ondan önce gelenlerin ne olmadığını çok iyi bilirim. Josico, Guiza, Kezman, Maldonado vb. topçuları ısrarla ve kendi egoları yüzünden isteyip bu taraftarı kahreden kararları verenlerde onlardı. Aykut Kocaman hangi transferi yanlış yaptı? Ben zarar edilen bir tane transfer görmedim. 32 yaşındaki adamı alıp bir sene sonra daha fazla paraya sattık ki hiç yapmadığımız birşeydi. Emenike'den dahi para kazandık.

Şunu demek istiyorum. Fenerbahçe büyük bir değişim içerisinde. Yeni kurumsal yapı ile kulüp tüzüğü değiştirilecek. Futbol ve diğer branşlar ayrılacak (FFP için, zoraki yani). Değişim üç günde olacak birşey değildir. Kimi takımlar bunun için gerekirse 10 sezonu çöpe atmaya razı olurlar. Bunun sonucunu kimse bilemez. Zaten bunu öngören birşey yok.

Sizlerden tek ricamız, takımın bu zor günlerinde sadece destek olmanız. Takıma sahip çıkmanız. Sizin dedikleriniz hiçbir şeyi değiştirmez. Sadece daha kötüye götürür. Medya sizin gibi konuşanlardan destek aldıkça dahada azıtyor. Prim verilmezse susacaklardır. Zaman destek zamanı. Takımın iyi dönemlerinde ettiğiniz "iyi günde de kötü günde de hep Fenerbahçe" sözünü unutmayın. Zaman şimdi bu sözü hatırlama ve yerine getirme zamanı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.