Şimdi Ara

İKİ P5B ANAKARTTA FARKLI İKİ O.C DEĞERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende zaten bir P5B vardı. Şimdi bir tane daha elime geçti. Versyonlarıda aynı. Merak ya benim anakartı söktüm onu bağladım bakayım overclokda fark yaratacakmı diye... Yaratmayacağını düşündüm ancak gördüklerim beni çok şaşırttı.

Kendi anakartımda en fazla 435 FSB hıza ulaşabiliyorken(ramler sıkıntı yarattığından) yeni gelen anakartta 400 FSB yi aşamadım(ramler 435 e kadar sorunsuz çalışıyordu). Diğer donanımlar ise aynı hiç bir değişiklik yok.

BIOS versyonları bile aynı... Şu anda işlemcimi 3.04 GHZ de kullanıyorum günlük ve stabil... Anca diğer P5B 2.8 den yukarısnı açmıyor.

Bütün ayarlar aynımı diye baktım, herşey aynı... ancak ulaşılan değerler farklı...

Voltajlar, gecikme zamanları, her bişey aynıyken nasıl olurda arada böyle büyük bir fark olur...

Demekki anakart performansı bile şansa arkadaşlar... Yapcak bişey yok. Durmadan bir karttan 10 tane alamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 22 Haziran 2007; 20:16:33 >

• İlginç ama mantıklı değil
  • işlemciler farklı olsaydı olabilirdi, fakat burada anakart bişey diyemiyorum.
  • Bişey diyemiyoruz zaten Sadece sonuca aval aval bakıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menow

Bişey diyemiyoruz zaten Sadece sonuca aval aval bakıyoruz

+1
  • sonradan eline geçen anakart kesin bozuk.
    garantiye gönder
  • bence ilki bozuk onu gönder
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamen aynı olan iki anakart aynı fsb'yi yapacak diye bir kural yok.Farkların olması çok doğal sonuçta fsb'yi yapan mobo değil üzerindeki chip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Dying Wish -- 23 Haziran 2007; 20:45:38 >
  • Valla iki anakarta bozuk değil beyler çalışıyo. Sadece max fsb değerleri farklı....

Garantiye yollasam ne diyeceğim Bu anakartınız performanslı değil alın bunu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 25 Haziran 2007; 1:41:32 >
  • anakrtların rev leri farklımı p5b lerde rev 1.3 ile rev 1.4 arasında biraz fark var
  • Konu başındada bahsettiğim gibi herşey aynı
  • her donanım her ne kadar teorikte aynı olsa bile,aynı üretim bandından çıksa bile aynı olmayabiliyor

rekortmenin söyledikleri hala aklımda
    AbsoluteZero
    İstersem 100 yıl boyunca overclock yapayım bu sorunun cevabını bilemiyeceğim, bunun sebebi her parçanın kendine has problemleri olması. Aynı kodda arka arkaya seri kodda işlemciler bile farklı sonuçlar alabiliyor. Bunu sadece sen deneyip bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 29 Haziran 2007; 1:29:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

her donanım her ne kadar teorikte aynı olsa bile,aynı üretim bandından çıksa bile aynı olmayabiliyor

rekortmenin söyledikleri hala aklımda
    AbsoluteZero
    İstersem 100 yıl boyunca overclock yapayım bu sorunun cevabını bilemiyeceğim, bunun sebebi her parçanın kendine has problemleri olması. Aynı kodda arka arkaya seri kodda işlemciler bile farklı sonuçlar alabiliyor. Bunu sadece sen deneyip bulabilirsin.

şeytan ayrıntıda gizlidir
    OC her donanımda farklılık gösterir o kadar ki aynı donanımı (ya da bilgisayarı) bir başkası daha az veya daha fazla OC yapabiliyor bu da başka bir detay

• Arkadaşlar anakartın temel bileşeni tıpkı işlemci gibi yarı iletken transistörlerden oluşan chipsetidir , yani işlemci ile chipset birbirinden farklı şeyler değildir temelde 2si de microchiptir zaten .. nasıl işlemcinin üretim haftasına bağlı olarak iyi overclock olabilen işlemciler söz konusu ise aynı şey chipset için de geçerlidir , ha yukardaki 2anakart farkı bu mudur bu kadar fark olabilir mi olabilir .
  • +1 bendede aynı olmuşut donanımlar arası farklılık etkiliyo
  • bu kadar fark olması mümkün.Şaşırılacak bi durum yok.Biraz şansa kalmış bi iş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.