Düzenli maç yapıyorsan hiçbir şey olmaz ki aynı gün tama yakın performansla iki maç yaptığım oluyor. Ayda yılda bir yaparım, o da iki gün üst üste geldi dersen çok sıkıntı olur.
performansandan çok sakatlığa dikkat etmelisin,
bağ kopmaları, tendon sakatlanmaları, kıkırdak ezilmeleri vs gibi sakatlıkların çoğu halı saha maçlarında olmaktadır.
yeterli fizik gücün ve kondisyonun yoksa iki maç özelliklede 90 dk üzerinden oynamak sakatlık riskini arttırabilir.
ilk maçta çok fazla efor sarfetmesende ikinci maçta yapacağın ufak bir ters hareket, ani koşu yada ufak çaplı bir alacağın darbe sana hastahane yollarını açabilir.
kendimden örnek vereyim: 8-9 ay futboldan uzak kaldıktan sonra sahalara döndüğümün ikinci ayında adele zorlamasından sonra ayak bileğime aldığım küçük bir darbe ile tam 9 aydır dr dr geziyorum,ayrıca sol çapraz bağlarımdada gevşeme söz konusu, 9 aydır maç yapmıyorum top oynamıyorum,
dr ye verdiğim paranın haddi hesabı yok, skk ya gitsen adam yerine koymuyorlar. elimde 3 mr var türkiyenin en iyi ortopedi dr sine gittim ama yinede topa dokunamıyorum.
iki seçeneğim vardı ya ameliyat yada zamanın getireceği sağlık, bende zamana bıraktım, buz tedavisi,kremler,ayak dinlendirme vs iyileşmeyi bekliyorum.
birde özel bir tabanlık verdiler onu kullanıyorum,
bunları yazma sebebim, bilinçsiz yada hırsla yapılan maçların sonucu malesef çok kötü olabiliyor, yaşın getirmiş olduğu olumsuz sonuçlarda yok değil tabi,20 li yaşlarda çok sakatlık olmayabiliyor ama 30 lu yaşlara geldiğinde en ufak bir ters hareket insanı sakatlayabiliyor.
@comennias arkadaşın verdiği bilgilerde güzel onlarada dikkat etmeli.
olur olur..hic unutmam bi keresnde 2 gun 90 dk yaplimdemistik.ilk gun saldirdi herkes penaltilarda bitti.2.gun ku macta daha 60.dk olmusken arkadas teke tek kalmisti daha ceza sahasina yaklasmadan dizleri tartmadi daha oldugu gibi yere dusmustu yorgunluktan dusuncede herkes birakti maci eve dagildik
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme