Beyler futbol bölümü oynayanlar çok olur diye buraya açtım.
2 gün ard arda 90 dakikalık maç yapmak mümkün mü? Ne dersiniz? yapmışlığınız var mı
2 gün üstüste 60dk yapmıştım.Sonraki 2 gün de ağrısını çektim
quote:
Orijinalden alıntı: Something
Ya ertesi günler önemli değil de. 2. maçın oalcağı sabah dizlerimde ağrı olmaması için ne yapmalıyım?
spor salonu üyeliği de bitti gidip çalışayım desem
quote:
Orijinalden alıntı: Tired Soul
quote:
Ya ertesi günler önemli değil de. 2. maçın oalcağı sabah dizlerimde ağrı olmaması için ne yapmalıyım?
Bol bol uyusan yeterli olur bence.
2. maçın ertesi pert oluyorsun
1 saat arayla oynadım 2 hafta kadar önce; kondisyon durumuna bağlı ertesi gün olacaklar. :D Bence ilk maç fazla yorma 2. maç tam performans oynarsın, tabi maçın önem derecesine göre kendine 1 maçta yüklenirsin.
Yalnız ben ilk gün 90 ikinci gün de 90 diye düşünmüştüm, yanlış anlamışım.
quote:
Orijinalden alıntı: -ALA-
Yok yok zaten olay öyle ilk gün 90 ikinci gün 90(bu maç 75 filan da olabilir ondan emin değilim)
Ard arda olsa oynarım da işte bir maç yapınca ertesi gün sakat gibi oluyorum heryerim ağrıyor
Bişiler yapıp haftaya kadar bunu önlemem lazım. Bi de ilk maç önemli olan maç ikinci maç zevkine yapılacak
Kaleci olduğum için bana sorun olmuyor pek
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: -ALA-
Yok yok zaten olay öyle ilk gün 90 ikinci gün 90(bu maç 75 filan da olabilir ondan emin değilim)
Ard arda olsa oynarım da işte bir maç yapınca ertesi gün sakat gibi oluyorum heryerim ağrıyor
Bişiler yapıp haftaya kadar bunu önlemem lazım. Bi de ilk maç önemli olan maç ikinci maç zevkine yapılacak
Tamam o zaman ilk maç oynarsın ikinci maç yatarsın, yani çok kasmazsın.
quote:
quote:
Öncelikle detaylı bilgi vereyim. Sonra yapman gerekenleri söyleyeyim.
Bir insanın bu tarz fiziksel aktiviteler sonrasında yorgunluk ve ağrı sebebi eklemlerde ve kaslarda biriken laktik asit dostum.
Eğer vücudun hamlaşmamışsa, kondüsyonun varsa sportif aktivitelerde ham bir kişiye oranla daha az laktik asit birikir. Çünkü kondüsyonlu kişiler devamlı spor yaptığından kaslrındaki karbonhidrat sıkça yıkıma uğrar. Asit ise bu yıkım sonrası birikir. Sıkça spor yapan kişilerin kaslarında daha az karbonhidrat olacağı için asitte bu yüzden daha az birikir.
Ama eğer hamsan kaslarında bol miktarda karbondioksit olacaktır ve ilk maçından sonra özellikle üst ve alt baldırlarında ağrı hissedeceksin.
Bu ağrıyı azaltmak için öncelikle maçtan hemen sonra sıcak bir duş al hasta olmamak için. Ardından ayaklarını ve baldırlarını soğuk suyla uzunca yıka. (Hemen soğuk su yaparsan hasta olabilirsin kış aylarında.)
Daha sonra asidin birikeceği yerler genellikle eklem yerleri olacağı için açma germe hareketleri yap. Mesela futbolcuların maçtan sonra idman yapması bu yüzdendir. Asidi bacak çevresine yayarak ağrıyı dindirmek. Masajı doğru yapan birisi varsa oda olabilir.
Önemli olarak, eve gittiğinde tv izlerken uyurken vs, ayaklarını daima bel seviyenden üstte tut ve sarkıtma. Asla açma germe yapmadan uyuma yarına temiz uyanmak istiyorsan.
Birinci maçta çok fazla efor sarfetmemen ikinci maç için daha iyi olacaktır.
Dizlerde ağrı asidin buralarda birikmesinden oluşur. Ayaklarını sarkıtırsan bileklerinde ve dizlerinde ağrı ile uyanırsın.
Çok gol atmada küfür etmesinler panpa
nolucak aga alex gibi idareli kullanirsin enerjini
öncelikle vücut alışık değilse cidden çok zor olur.2.gün maçı yapmasanız çok daha iyi olur. ben geçen sene haftada en az 3 maç yapıyodum,1hafta işler karıştı,herkese söz verince,2günde 3maç yapmıştım.sonra 2gün ruh gibi gezmiştim alışık değilseniz kesinlikkle oynamayın ard arda.özellikle uzun süredir oynamıyosanız.eğer kondüsyonunuz varsa,iyi ısınırsanız maçlardan önce,hiçbir sorun olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: comennias
quote:
quote:
Öncelikle detaylı bilgi vereyim. Sonra yapman gerekenleri söyleyeyim.
Bir insanın bu tarz fiziksel aktiviteler sonrasında yorgunluk ve ağrı sebebi eklemlerde ve kaslarda biriken laktik asit dostum.
Eğer vücudun hamlaşmamışsa, kondüsyonun varsa sportif aktivitelerde ham bir kişiye oranla daha az laktik asit birikir. Çünkü kondüsyonlu kişiler devamlı spor yaptığından kaslrındaki karbonhidrat sıkça yıkıma uğrar. Asit ise bu yıkım sonrası birikir. Sıkça spor yapan kişilerin kaslarında daha az karbonhidrat olacağı için asitte bu yüzden daha az birikir.
Ama eğer hamsan kaslarında bol miktarda karbondioksit olacaktır ve ilk maçından sonra özellikle üst ve alt baldırlarında ağrı hissedeceksin.
Bu ağrıyı azaltmak için öncelikle maçtan hemen sonra sıcak bir duş al hasta olmamak için. Ardından ayaklarını ve baldırlarını soğuk suyla uzunca yıka. (Hemen soğuk su yaparsan hasta olabilirsin kış aylarında.)
Daha sonra asidin birikeceği yerler genellikle eklem yerleri olacağı için açma germe hareketleri yap. Mesela futbolcuların maçtan sonra idman yapması bu yüzdendir. Asidi bacak çevresine yayarak ağrıyı dindirmek. Masajı doğru yapan birisi varsa oda olabilir.
Önemli olarak, eve gittiğinde tv izlerken uyurken vs, ayaklarını daima bel seviyenden üstte tut ve sarkıtma. Asla açma germe yapmadan uyuma yarına temiz uyanmak istiyorsan.
Birinci maçta çok fazla efor sarfetmemen ikinci maç için daha iyi olacaktır.
Dizlerde ağrı asidin buralarda birikmesinden oluşur. Ayaklarını sarkıtırsan bileklerinde ve dizlerinde ağrı ile uyanırsın.
Çok gol atmada küfür etmesinler panpa
Kardeş çok saolasın aradığım bilgiler bunlardı. Hepsini yapıcam maç içinde de aktif dinlenme yaparım
Teşekkürler tekrardan maçı yapalım uplıcam tekrar konuyu
Bizim arkadaş var çok sever maç yapmayı her hafta sonu halısahada önce 10 11 maçını yapar sonrada gelir bizimle 11 12 maç yapar bizim maçta en çok koşan da o olur tabi sporcu bi arkadaş kendisi
geçtiğimiz yıl arkadaşlarla bir maç yaptık,ardından abimlerin de maçı vardı,onların maça gitmiştim izlemeye adam eksik diye oyuna girdim toplamda 120 dakika oynamıştım,birinci maçta yorulmuş ve açılmıştım arada 45 dakka kadar dinlendim ve diğer maça başladım,ikinci maçtada sonlara doğru pilim bitmeye başladı,eve gelip duş alıp yattım ertesi gün saat 4 müydü neydi kalktım,ağrılar 10 gün falan sürmüştü bayağı hamdım
quote:
Beyler futbol bölümü oynayanlar çok olur diye buraya açtım.
2 gün ard arda 90 dakikalık maç yapmak mümkün mü? Ne dersiniz? yapmışlığınız var mı
vucudun hazır değilse tabi çok zorlanırsın ama pratikde hiç ama hiç sakıncası yokdur
1 günde 60'ar dakikadan 3 maç yapmıştım. İlkinde çok koşmuştum, ikincisinde savsaklamaya başlamıştım, üçüncüsünde ise top gelirse anca oynuyordum.
Eğer ki bayağıdır (en az 2 hafta olmalı bu süreç) maç yapmıyorsanız unutun o 2 günde 2 maç işini. Yoksa ertesi gün sizi bekleyen kas ağrıları olacaktır kesinlikle. Bir de maç öncesi ve maç sonrası sıkı şekilde açma germe hareketleri yaparsanız ağrıyı en aza indirecektir.