|
Merhabalar bir bilgisayar var bu bilgisayara ethernet ile bağlı bir plc var (bilgisayar ile programlanabilen bir cihaz) bu bilgisayar üzerindeki yazılımlar ile bu plc cihazına erişebiliyorum (programlıyorum veya scada ile plc içindeki değerleri izleyebiliyorum vs.) bilgisayarın ip'si 192.168.250.100, plc ip'si 192.168.250.1 buraya kadar durum böyle, şimdi aynı LAN ağına benim bilgisayarımı bağladım diyelim ip'si de 192.168.250.200 mesela bende aynı anda plc'ye erişebiliyorum çünkü aynı ağdayım yapmak istediğim, bu plc'nin bağlı olduğu bilgisayarı cep telefonu ile internete bağlamak, benim bilgisayarımı da başka bir cep telefonu ile internete bağlamak ve farklı bir şehirde olsam bile bu plc'ye sanki aynı LAN ağındaymış gibi bağlanabilmek, plc zaten bir bilgisayara bağlı olduğu için bu bağlı olduğu bilgisayara (windows7 veya 10 işletim sistemli) program kurabilirim sorun yok, kendi bilgisayarıma da program kurabilirim ondada sorun yok ama bu network konularında pek birşey bilmediğim için çözemedim bu sorunu, wireguard, openvpn gibi programlar var ama bir türlü halledemedim adım adım şu işi çözsek :) |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı