Arkadaşlar forumda aradım ancak bulamadım, benim soracağım olay biraz daha ilginç. şimdi birinci bilgisayara usb den bir adsl modem bağlı. usb den bağlı çünkü ethernet çıkışı yok modemin. ikinci bir bilgisayara bu internet bağlantısını nasıl aktarabilirim. hani normalde telefon kablosu ile interneti ayıran splitterlar var da, acaba böyle durumlarda internet bağlantısını ikiye ayıran splitterlar var mı? varsa adı ne diye geçiyor? yardımlar için şimdiden teşekkürler.
adsl modeminizdeee sadece usb çıkışı varsa şu şekilde olabilir
her iki makinaya ethernet kartı takılarak cros bağlantılı kablo ile aralarında network çekilir daha sonra usb modemi olan pcde ağ bbağlantılaraıma sağ tık özellikler tıklanır ağ bağlantısı burada bulunan usb bağlantı ve ethernet bağlantısı seçilerek sağ tık bağlantıyı köprüle denir. fakat bu şekilde usb modem ile bağlanan pc açık kalmalıdır kapalı olması durumunda diğer pc nete giremez
çok teşekkür ederim adem81, bir hafta sonra diğer makine gelince deneyeceğim bunu, ayarlarda sorun çıkarsa yardım isterim yine. tekrar teşekkürler.