Bildirim
İKİ ADET RASYONEL SAYILAR SORUSU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
yokmu çözebilecek... -
ilk soru 40 mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kardeş bilmiyorum valla akşam eve gidince bakarım cevap anahtarına.. sen yinede çözümünü paylaşırsan sevinirim -
16 numaralı soruyu behzat rasuli kaf dersinde çözüyordu yanlış hatırlamadıysam. şöyle yapılıyordu:
4097/1024 sayısını 4 + 1/1024 olarak düşünüyorsun. buradaki 4 sayısı eşitliğin sağındaki sayının tam kısmındaki 4 sayısını götürüyor. yani elinde şu kalıyor:
1/1024 = 0,0009...
daha sonra eşitliğin her tarafını 10 üzeri 10 ile çarpıyorsun. 1024 sayısı 2 üzeri 10 olduğundan eşitliğin solunda 5 üzeri 10 kalıyor. eşitliğin sağındaki ondalıklı sayının virgülden sonraki kısmı 10 basamaklı olduğu için tam sayıya dönüşüyor. sonra rakamları topluyorsun işte.
ikinci soruyu ben şöyle düşündüm:
1/2! sayısını 2-1/2!
2/3! sayısını 3-1/3!
..........................
diyerek yazacaksın. buradan şu çıkıyor:
2/2! - 1/2!
3/3! - 1/3!
4/4! - 1/4!
................
diyerek yazacaksın. burada 2/2! = 1 ; 3/3! = 1/2! ; 4/4! = 1/3! diye gidiyor. bunları alt alta yazarsan birbirini götürecek ve sadece ilk terimdeki 1 en son terimdeki 1/100! kalacak.
yani sonuç 1 - 1/100! burada a! = 1 ; b! = 100! oluyor.
umarım anlatabilmişimdir.
-
gerçi şimdi farkettim en az diyor. 1 sayısını 0! olarak da yazabilirsin. bu yüzden a sayısını 0! olarak düşünürsen toplamları 100 oluyor. -
HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK İYİ ANLADIM
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X