Şimdi Ara

IKBY'nin bağımsızlık referandumu pusulaları hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IKBY'nin bağımsızlık referandumu pusulaları hazır
    Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) 25 Eylül'de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumun oy pusulası Kürtçe, Arapça ve Türkçe olarak hazırlandı ve basıldı.
    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, referandumun 25 Eylül tarihinde yapılması kararını oy çokluğuyla onayladı.

    Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu sözcüsü Sirvan Zirar, Erbil kentinde düzenlediği basın toplantısında, "Komisyonumuz, Kürdistan Bölgesi Başkanlığının referandumun 25 Eylül'de yapılması talebini oy çokluğuyla kabul etti" dedi.

    Erbil merkezli Rudaw'ın haberine göre seçim pusulası da hazırlandı. Arapça, Kürtçe ve Türkmenler için Türkçe dillerinin kullanıldığı oy pusulasında, "Kürdistan bölgesel Yönetimi ve tartışmalı bölgeleri de içerisine alan bir bağımsız Kürdistan devletinin kurulmasını istiyor musunuz?" ifadesi yer alıyor.

    Pusulanın altında merkezi Irak hükümetinin bayrağının bulunduğu bölgede, 'Hayır', IKBY bayrağının bulunduğu bölgede de 'Evet' işareti bulunuyor.

    https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201708141029690856-irak-kurt-yonetimi-bagimsizlik-referandumu-pusula-hazirladi/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.