Şimdi Ara

İkaz Lamba Bağlantısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ahahaha. Güzel açıklamışsınız hocam. Bu devreyi çinde baskı devre yapan firmalara da verebilirsiniz belki. O şekilde yüksek adetli üretim yapılabilir. Maliyetini öğrenmek lazım tabi. Bir de gümrük işleri var ya neyse :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Öncelikle yanıt için teşekkürler.
    Fırın içindeki lambanın bağlantı şekli ve özelliği nedir ezbere bilmiyorum. Sırf öğrenmek için fırını sökmek de istemem haliyle.
    Tahminim 220V bir lambanın rezistansa seri şekilde bağlandığı yönünde. Ancak bu şekilde bağlantı yapıldığında hatırladığım kadarıyla elemanlar üzerine düşen gerilim, elemanların dirençleriyle doğru orantılı olarak bölünüyordu.
    Bu şekilde bağlantı yapılması rezistansın ısıtma gücünü düşürmez mi?
    Özürle başlıyorum yeterlilik durumunuzu bilemediğim için size en basit olan bir yapıdan örnek vermek istedim.Ampulün yanması ile reziztanslarda ciddi bir kayıp olmaz.Ayrıca ütülerdeki ise kontrol kalem lambası biçiminde olduğundan basit bir örnek olarak verdim.Arkadaşlar sağ olsun DH dosları burada yok,yok zaten ancak faydalı olabilme noktasında farklılıklar her zaman vardır.Kalın sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 22 Mayıs 2020; 19:27:41 >




  • Estağfirullah hocam. Elektronik konusunda biraz bilgim var ancak bu konunun uzmanı değilim. Bu yüzden verdiğiniz her bilgi için teşekkür ederim.
    Mesela kontol kalemi bağlamak çok mantıklı bir fikir. Hem de çok düşük maliyetli bir çözüm. Hiç aklıma gelmemişti. Bugün de yeni bir şey öğrenmiş oldum. İyi forumlar dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Estağfirullah hocam. Elektronik konusunda biraz bilgim var ancak bu konunun uzmanı değilim. Bu yüzden verdiğiniz her bilgi için teşekkür ederim.
    Mesela kontol kalemi bağlamak çok mantıklı bir fikir. Hem de çok düşük maliyetli bir çözüm. Hiç aklıma gelmemişti. Bugün de yeni bir şey öğrenmiş oldum. İyi forumlar dilerim
    Sizede iyi forumlar ben basit izah yolunu seçmiştim .Akademik bir dille teorik olarak açıklama yapan şema koyan dostlarda var zaten tercih sizin Kontrol kalem içindeki bir direnç ile kullanıma hazır hale getirilmiş ampul işe yararmı yarar .Hadi kolaylıklar diliyorum .


    Ayrıca bu vesile ile TÜm DH dostlarımızın bayramını tebrik ediyorum,gönüllerince bayram günleri diliyorum kalınız sağlıcakla.İkaz Lamba Bağlantısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 22 Mayıs 2020; 22:51:29 >




  • Evet, basit bir Neon Lamba düzeneği ile de bir rezistansın durumu hakkında bilgi alınabilirdi. Termostadın turn-on/turn-off durumundan istifade.

    Ben de herkese hayırlı, sağlıklı, mübarek bayramlar diliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

    Evet, basit bir Neon Lamba düzeneği ile de bir rezistansın durumu hakkında bilgi alınabilirdi. Termostadın turn-on/turn-off durumundan istifade.

    Ben de herkese hayırlı, sağlıklı, mübarek bayramlar diliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.