Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.711
Cevap
45
Favori
144.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Giriş
    Adamin ayni ilde evi var ama allah bilir ayni ilcede degil diye hic sallamamistirlar.
    Bu arada vergi dairesine sikayet edebilirsiniz.
    Bu insanlar yuzunden artij ne insanlara aciyorum ne guveniyorum. Acima yetime lafi gercekmis. Isallah tez zamanda kurtulursunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

evet farklı ilçelerde ama arası en çok 5-10 km iki evin. büyükşehirin bitişik ilçelerinin sınırlarında.

Yasada ayni ilce diyor ya. Aslinda iki ilcedeki ev arasi 5 dk ama yasa ayni ilce diyor. Bu adam hepsini planlamistir kesin. 2-3 evi olan yasalarida okumustur. Hakim sizin lehinize karar verecek bence ama ne kadar surecek acaba...birde istinafi var bu isin olme esegim olme
    Biri evini kiraya verme hatasi yaparsa avukat araciligi ile yapar artik. En azindan surecler bir tik daha iyi olur.

Benim sizin dosyada anlamadığım şimdi hukuki dinlenilme hakkı nedeniyle kiracıninda taniklarinin da dinlenmesine karar verilmiş ve süre verilmisti yanlış hatırlamıyorsam ve kiracida süresinde taniklarini bildirmişti ama siz taniklara tebligat çıkmadığını söylüyorsunuz peki bu durum yine duruşma sıkıntı yaratabilir mi kalemle falan bunun nedenini görüşme ihtimali oldu mu avukatinizin sürecin dahada uzamamasi adina

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

o konuda durum şu...... kendisi bir dilekçe yazıyor ama o dilekçeyi mahkemeye başkasından yolluyor. Gider avansını da başkası yatırıyor. vezne alıyor ama teslim eden kişi dosyada yetkisi olmayan bir kişi. bizim avukatımız buna hemen itiraz etmişti. o itirazın kabul edildiği düşünüyor. ben de şimdi kalemi arayıp olayı kurcalamak istemiyorum açıkçası. son duruşmaya (hakim olmadığından yapılamayan duruşma) da gelmemiş kiracı. gelseydi mazeret verirdi. daha öncekinde mazeret dilekçesi var. bu defa yok.

bundan sonra kiracı mı? asla.... 1 evin varsa kendin oturacaksın. daha fazla varsa ya satacaksın ya boş tutacaksın ya yazlık bölgeden alacaksın. bu kadar basit......

ilk duruşma dosya açılışından 3 ay sonrasına verildi. ama hakim olmadığı için duruşma olmadı. 4 ay sonraya yeni duruşma verildi ve duruşma oldu. 1,5 ay sonraya yeni duruşma verildi ama hakim yoktu yine olmadı. 4 ay sonraya yeni duruşma verildi. onu bekliyoruz. sonuç olarak süreç başlayalı 1 yıl oldu. sadece 1 duruşma yapılabildi. şansızlık mı bilemiyorum.

Bence yüksek ihtimal dediğiniz gibi itiraz kabul görmüş.peki daha önce mazeret dilekçesi var dediniz mazereti neydi ve mazereti kabul edilmismiydi.ve kabul edildiğinde herhangi bir işlem yapılmış miydi çünkü bizim av.mazeret verir kabul olursa o duruşmada hicbirsey yapılamaz demişti yokluğunda kiracının.

Siz duruşmalara katiliyormusunuz?neden oturmadın kiraya verdin diye sizemi sordu.

katıldık. evet bize sordu. biz de o günün şartlarında taşınamadık. ama artık ev sahibi ile sorunlarımız var ve zaten en çok 2 yıl oturcaktı dedik. kiradaki evimiz küçük gelmeye başladı. çocuklar büyüdü. planları 2 yıla göre yapmıştık dedik. eşim homeofis çalışıyor. ev gerçekten yetmiyor. bu ev 3+1. diğeri 4+1. vs..... ama kiracı diyor ki.... biz o evi beğenmediğimiz için oturmamışız. yine oturmayacakmışız. satacakmışız diye afaki şeyler söylüyor. dayanak yok, ortada delil sunacağı bişey yok. güya tanık diyecekmiş ki zaten evi satacaklar..... öyle bir düşünce ve girşim asla olmadı . zaman kazanma derdinde.

özel bir mazeret değil. hakim olmayınca verilen rutin mazeret dilekçesi. o gün gelmiş. hakim yok diye mazeret vermiş. diğer hakim olmadığı gün gelmemiş ki dilekçe vermemiş.

Bizim kiracida ihtiyaçlarını karşılamadiklari için zaten kiraya çıktılar tekrar buraya oturmayacaklar,satacaklar demiş cevap dilekçesinde sizinki gibi elinde bi ilan yok belge yok tanıkla bu konuyu ispqtlayacakmis

Ve bizde tanık listesi verdik oda cevabında tanık listesi verdi fakat tebligat yok tanık yüzünden uzayacak olması çok korkutuyor

Orijinalden alıntı: nibera

bir kamu kurumda üst düzey yönetici. 3 evi var. hatta bu şehirde dahi evi varmış. neden direniyor biliyor musunuz? 25 binlik evde 5 bine oturuyor. artış zamanları da bizim evi karalayıp dururdu bu şahıs. artık artış dahi konuşmuyoruz. 2 yıldır kafasına göre yatırıyor. iletişimi bitirdik kendisiyle...... eminim 3 evinden toplamda en az 60-80 bin kira geliri vardır. kira vergisini de nasıl kaçırdığını anlatmıştı bize.... ballandıra ballandıra tavsiye vermişti. (şimdi anlatıp kimseye kötü akıl vermiş olmayayım). biz kira vergisi ödüyoruz diye bize gülmüştü..... evi kiraya verirken yaşı kemale ermiş 50li yaşlarda yönetici adam diye verdik evi, bir de 2 yıldan fazla asla oturmam demişti. kamu çalışanı okumuş adamdan ahlaklı davranış bekledik, güvendik.....

Kira artışlarını kendisi neye göre yaptı, %25 kalktı hocam sözleşmesi ne zaman doluyor bu yeni kira artışına göre mi yaptı? yada 5 Ağustos 2024'te %65,93 olarak mı yaptı? Eğer sözleşmesi temmuz 2024’ten sonra dolupta “Türk Borçlar Kanunu gereğince kira artışı üst sınırı olan TÜFE'nin oniki aylık ortalamalara göre değişim oranına göre artış yapmadı ise ihtarname çekin 2 ihtarname den sonra mahkemeye verebilirsiniz, ödeme yapmadığına dair.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• emirkanim kullanıcısına yanıt

2024 sözleşme dönemi 15 eylül. daha yatırmadı. bakalım ne yapacak göreceğiz. iletişim kurmuyoruz.

Orijinalden alıntı: nibera

2024 sözleşme dönemi 15 eylül. daha yatırmadı. bakalım ne yapacak göreceğiz. iletişim kurmuyoruz.

Eylül ayında kira ve işyerlerine uygulanacak tavan zam oranı da yüzde 64,91 olarak netlik kazandı.

Kirayı bu oranla çarpın, yatırması gereken 1 kuruş bile aşağıya yatırırsa ihtarname çekin, 2 yada 3 defa çektikten sonra mahkemeye verin, kira bedelini tam ödemediği için tahliye isteyin.

İletişim kurmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirkanim -- 17 Eylül 2024; 22:10:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fofana

Arkadaşlar selamlar,

Yeni malikin ihtiyacı sebebiyle tahliye davası açarak ben de aranıza bugün itibariyle katıldım.

Ben de kirada oturuyorum ve benim ev sahibim de bana kira tespit davası açtı.

Eğer kiracı evden çıksaydı hiç bu aşamalara gelmeden ne bizim ev sahibi ne de biz mağdur olmayacaktık.

Arabulucuda 200-300 civarı bir tutar istedi ama biz direkt reddettik. Davayı bugün açtık eşim ve benim üzerimize başka tapu olmadığını ev sahibimizin çektiği ihtarı vs. hepsini ekledik dava tutanağına.

Detaylar netleştikçe burada paylaşacağım ben de. İzmir'deyiz bu arada bakalım ilk celse ne zamana atacak.

1. duruşma tarihi ne zamana belli olur acaba?

tensip zaptı hazırlanmış ve ilk duruşma 4 ay sonrasında 20 Ocak'a attı. Nasıl bir süre sizce?

• Fofana F kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun. bizim de ilk duruşma 3 ay sonraya verilmişti. iyi bir süre bence. şimdi oturup o gün hakim izinli, raporlu filan olmasın diye duaya başlayın hemen. bizim 2 defa bu sebeple duruşma yapılmadı.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.