Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
2.085
Cevap
41
Favori
85.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstinaf yeterlilik sınırında davanın karar tarihindeki miktar mı baz alınır yoksa davanın açıldığı tarihte ki mı?
    Dava değeri davanın açıldığı tarihteki kira bedeli x 12 = 37500 TL
    Hangi tarih baz alınacak bilen cevaplarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okan2112 kullanıcısına yanıt

Tahliye ise dava açıldığı tarih, tespit ise karar tarihi.

• haklı hukuk mücadelemi kazandım arkadaşlar darısı sizin başınıza.

2023 kasım ayında tahliye taahhütnamesi ile icraya verdim.imzaya itiraz ettiler ve dava sulh hukuk mahkemesine taşındı.

2024 temmuzda ilk celse,aralıkta ikinci ve son celse görüldü ve tahliye verildi.istinafa gitme imkanları varken gitmediler ve evi dün itibariyle boşalttılar.

• umutbaran kullanıcısına yanıt

Kesin bilgi mı hocam? Tahliye davası. Bu hesaba göre tahliye verilirse istinaf yolu açık olcak. 2023 Aralık da dava açtık o zaman ki kira bedeli ile dava değeri 37.500 yapıyor.2023 istinaf sınırını dikkate alcaz mı? Keşke bekleyip 2024de acsaymisiz davayı

• RavenoLL R kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun inşallah.

İmzaya itiraz edince bilirkişiye gitti değil mi imzalar? Kaç para ödediniz acaba bilirkişi için?

Karara çıktığı tarihteki istinaf sınırına göre hesaplanır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umutbaran kullanıcısına yanıt

Karara çıktığı tarih mi yoksa dava açıldığı tarih mi hocam

Karar çıktığı tarih

x (formerly twitter)
    Yankı Büyüksezer (@yankibuyuksezer) on X
    https://x.com/yankibuyuksezer/status/1719376082254565676?s=46&t=VkJDYnbcKMMYzakAWRAHlA

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hayirli olsun. Darisi basimiza isallah bizimkilerde defolup gider.

Doğrudur bilirkişiye gitti imzalar.2 bin küsür tl civarı ödemiştim

Anladım.. peki bu bilirkişi ücreti, harçlar ve diğer giderler davayı kazandığınız için size geri ödenecek mi yada ne kadarı ödenecek, bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız

Kabul/ret oranına göre karşı taraftan alınıp size verilmesine karar verilir.

4600 tl civarı ödediğim harçlar masrafları vs ben alacağım.18000 tl vekalet ücreti de ödeyecek kiracı onu da benim avukat alacak

• Arkadaşlar 20 Ocak yani bugün yeni malik ihtiyaç nedeniyle ilk celse görüldü.

hakim Mayıs sonuna 2. celseyi attı ve tanıkların dinlenmesi için tebligat çıkarılmasını talep etmiş.

2. celseyi 4 aydan fazla bir süreye atması canımızı çok sıktı açıkcası..

Bir de kiracı boşanmış durumda ve evde kadın yaşıyor, biz kira sözleşmesi adamın üzerine olduğu için davayı adama açtık.

Şu anda karşı tarafta buna itiraz ediyor ve taraf biz değiliz diye itiraz ediyor.

Avukatım da evde oturan kadın ile de arabuluculuk sürecini başlatıp ona da dava açalım diyor ve muhtemelen bunu da yapacağız süre kaybetmemek adına.

Bu konuda bilgili bir avukat arkadaş varsa ve beni yönlendirebilirse sevinirim.

• Fofana F kullanıcısına yanıt
    Izmirde benimkini 6 ay sonraya verdiler. Bu sekilde sikintili durum varsa keske ikisine birden dava acilsaymis. Simdi onun sureside bosa gitmis olacak. Benim ilk avukatim hatasi yuzunden davam red olmustu. 1 yil bekleyip baskasi ile actim. Isallah bu avukatta sikintim olmaz.istanbuldaysa eyupoglu isikgor avukatlik burosu twitterda surekli bilgi veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fofana

Arkadaşlar 20 Ocak yani bugün yeni malik ihtiyaç nedeniyle ilk celse görüldü.

hakim Mayıs sonuna 2. celseyi attı ve tanıkların dinlenmesi için tebligat çıkarılmasını talep etmiş.

2. celseyi 4 aydan fazla bir süreye atması canımızı çok sıktı açıkcası..

Bir de kiracı boşanmış durumda ve evde kadın yaşıyor, biz kira sözleşmesi adamın üzerine olduğu için davayı adama açtık.

Şu anda karşı tarafta buna itiraz ediyor ve taraf biz değiliz diye itiraz ediyor.

Avukatım da evde oturan kadın ile de arabuluculuk sürecini başlatıp ona da dava açalım diyor ve muhtemelen bunu da yapacağız süre kaybetmemek adına.

Bu konuda bilgili bir avukat arkadaş varsa ve beni yönlendirebilirse sevinirim.

Taraf kendileri değilse evden çıksın gitsinler, taraf evde yaşayan kişi, siz sözleşme yaparken evli oldukları için, evde oturan taraf oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bugün olan dava, hakim izinli olduğu için 9 ay sonrasına ertelendi. Mahkemeye basvurduğumda, verilen ilk dava günü bile bu kadar uzak tarihli değildi.

• yazargizli Y kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Biz de aynı şeyi 2 defa yaşadık maalesef.

• Fofana F kullanıcısına yanıt
    Arada kira sözleşmesi olmadığı için Arabuluculuk şart değil. Kaymakamlık fuzuli işgal yapın.

• ozzyken kullanıcısına yanıt

Merhabalar bende ay sonu tahliye tahaddüt ile dava açacağım. Avukat açacak. Bu imza itiraz tazminatıni avukat ilk dilekçeye mi yazıyor. Yoksa hakim mi belirliyor?

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.