Şimdi Ara

ihlas ani su ısıtıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bizde ihlas elektrikli ısıtıcı var da,

şimdi gece 3 gibi açık unutulmuş da su açık değilken elektrik yakmaz değil mi bu yani sanki hiç açılmamış gibi mi olur yoksa açık şekilde mi çalışır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İhlas Ani Su Isıtıcısı: Açık Kaldığında Ne Olur?

İhlas Ani Su Isıtıcısı, hızlı ve verimli bir şekilde sıcak su sağlayan popüler bir ev aletidir. Ancak, açık kaldığında ne gibi sonuçlarla karşılaşabileceğinizi bilmek önemlidir.

Elektrikli Şofben Açık Kalırsa Elektrik Yakar mı?

Evet, elektrikli şofben açık kaldığında elektrik yakar. Cihaz, suyu ısıtmak için elektrik kullanır ve açık kaldığı sürece elektrik tüketmeye devam eder.

Şofben Açık Kalırsa Ne Olur?

Şofben açık kaldığında aşağıdaki sorunlarla karşılaşabilirsiniz:

• Yüksek Elektrik Faturası: Cihazın açık kalması, önemli ölçüde daha yüksek elektrik faturalarına neden olabilir.
    • Su Kaybı: Şofben açık kaldığında, suyun sürekli buharlaşması nedeniyle su kaybı olabilir.
    • Aşırı Isınma: Şofben uzun süre açık kaldığında aşırı ısınabilir ve yangın tehlikesi oluşturabilir.
    • Kireçlenme: Açık kalan şofbenler, kireçlenmeye daha yatkındır, bu da performansını düşürebilir.

İhlas Elektrikli Şofben Ne Kadar Elektrik Harcar?

İhlas Elektrikli Şofben'in elektrik tüketimi, cihazın modeline ve kullanım şeklinize bağlı olarak değişir. Ancak, ortalama olarak aşağıdaki elektrik tüketimini bekleyebilirsiniz:

• 80 litrelik şofben: 1500-2000 Watt
    • 100 litrelik şofben: 1800-2500 Watt

Önemli Not:

Şofbeninizi kullanmadığınız zamanlarda kapatmak, enerji tasarrufu sağlamak ve yukarıda belirtilen sorunları önlemek için çok önemlidir. Ayrıca, şofbeninizi düzenli olarak bakım yaptırmak, güvenli ve verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dairenin suyu kapalı olsada içerisindeki kazandaki suyu sizin ayarladığınız sıcaklıkta tutmak için aralıklı devreye girip çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay_lermi

dairenin suyu kapalı olsada içerisindeki kazandaki suyu sizin ayarladığınız sıcaklıkta tutmak için aralıklı devreye girip çıkacaktır.

10 saat açık kalması elektrik olarak çok yükler mi yoksa pek sıkıntı olmaz 10 15 lira falan mı eder yoksa daha mı az?
  • cihaz kaç watt lık bilbiyorum ama 2000 watt olsa 1 saatte 70 kr harcar. ama sen 10 saat açık bırakacaksan bu 10 saat çalışacağı anlamına gelmez aralıklarla 4-5 saat toplam çalışması olur.
  • şimdiki şofbenler de su akışı yoksa şofben çalışmaz. ihlas da da vardır umarım.

ayrıca bizdeki arzum ve fakir şofben 3. kademede 7000w elektrik harcıyordu. ama ikisi de su kapalıysa çalışmıyordu.
  • inşallah öyledir ama mantıken su akmasada ısıtması gerekli diye düşünüyorum çünki 4-5 saat kullanılmadığında içindeki su soğur ve kullanılmaya başladığında ısıtması zaman alır zannımca..
  • quote:

inşallah öyledir ama mantıken su akmasada ısıtması gerekli diye düşünüyorum çünki 4-5 saat kullanılmadığında içindeki su soğur ve kullanılmaya başladığında ısıtması zaman alır zannımca..

siz termosifondan bahsediyorsunuz sanırım. termosifon dediğiniz gibi kazandaki suyu sürekli sıcak tutmak zorundadır. arkadaş şofben den bahsediyor. aşağıda resmi olan

ihlas ani su ısıtıcısı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcı /kettle tavsiye
    7 yıl önce açıldı
    klima su damlatıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

inşallah öyledir ama mantıken su akmasada ısıtması gerekli diye düşünüyorum çünki 4-5 saat kullanılmadığında içindeki su soğur ve kullanılmaya başladığında ısıtması zaman alır zannımca..

siz termosifondan bahsediyorsunuz sanırım. termosifon dediğiniz gibi kazandaki suyu sürekli sıcak tutmak zorundadır. arkadaş şofben den bahsediyor. aşağıda resmi olan

ihlas ani su ısıtıcısı

yok yaa ben termosifon sandım be usta patos kardeş sende şuna kestirmeden elektrikli şofben desene anlıyalım ozaman benim yazdıklarımın konuyla hiç alakası kalmadı heralde galiba sanırsam ama yinede ilerde termosifon alırsan aklında olsun ozaman konu gayet basit su kapalıysa şofbeni kapatmana bile gerek yok cevabı yerinde olurmuş.. Geçde olsa..

• içerisinde akış şalteri tarzında bi switch var su geçişi olduğunda bu switch cihazın rezistanslarını devreye sokup suyu ısıtır. su akışı olmadığında dolayısıyla rezistanslar çalışmaz. teknik açıklamasıda bu olsa gerek. tekrar pardon..
  • teşekkürler herkese saolun yoksa öğrenci halimle iflasımı verirdim mahkemeye :D
  • hey gidi ihlas su ısıtıcı. Çocukluğumda almıştı babam aşağı yukarı 20 sene kullanmıştık. Resmen taş gibi sağlam çıkmıştı :) 5-6 seferde taşınmıştık.
  • kedoxs K kullanıcısına yanıt
    her ecin vazgecilmeziydi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukluğumu hatırlattınız bana
  • biz hala ihlas kullanıyoruz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.