Şimdi Ara

İherb Türkiye için bitmiştir maalesef (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.545
Cevap
3
Favori
111.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben omniaa'ya katılıyorum. Demek istediği çok mantıklı. Ben müşteri olarak kargomun takipli olarak gönderilmesini istiyorum. Bunun bedelinide ödemeye hazırım.

Zaten DHL ile de gelirken ben 15-16 usd den aşağı kargo hiç ödemedimki. Ne kadar farkedecek? Hem farketse bile bu benim tercihim olur.

Iherb bu seçeneği eklemeli. Sonuçta firmanın bir kaybı yok. İsteyen Airmaille takipsiz 4 usd ye alır kargosunu. İsteyen 15-20 usd verir takip numaralı alır.

Belki tek sorun Iherb ün bu registered ya da takip numarası verilebilen anlaşmayı yapmak için ne kadarlık bir potansiyel olup olmadığının farkında olmamasıdır.

Bu farkındalığı Iherb için sağlamak ise bizlerin görevi.....

Ominaa kardeş ben de face yok onun dışında bu mücadelene nasıl yardımcı olabilirim?
  • Bize getiren postacı da uyarmış zaten. Bu şekilde kayıtsız(imzasız) postayla kargo almayın demiş.
    Ben sizi tanıdığım için kapınıza kadar getirdim size teslim ettim, ancak işine gelmeyen başka postacı olsaydı aşağı da atar kaçardı demiş.
    Kayıtlı postaları imza ile teslim zorunluluğu varmış, bilginize.
  • Desteğin için çok teşekkür ederim sinan3ay

quote:

Orijinalden alıntı: sinan3ay
    Belki tek sorun Iherb ün bu registered ya da takip numarası verilebilen anlaşmayı yapmak için ne kadarlık bir potansiyel olup olmadığının farkında olmamasıdır.

Evet, çok doğru söylüyorsun. Potansiyeli fark etmeleri gerekir tabii ki, ancak bunu da en doğru şekliyle deneme yanılma yöntemi ile yapabilirler bence. Bizim milletin bu şekilde bir talebi olmaz. Olana razıyız her zaman genlerimize işlemiş. Iherb kayıtlı posta için geçici bir dönem anlaşma yapabilir, bu seçeneğin kendileri için karlı ve uygulanabilir olup olmadığını görebilirler. Tabi daha önceki dönemlerde bunu deneyip denemediklerini bilmiyorum. Zaten supplement seçeneği ve fiyatları uygun olan Almanya için bunu uygulamazlar evet, çünkü bu astarı yüzünden pahalıya gelir, Almanya'daki fiyatlarla posta ile gönderilen miktaradaki ürüne (80 $) bir de 15-16 dolar eklenirse rekabet edemezler ama en azından supplement fiyatlarının 3-4 kat fazla olduğu Türkiye'de daha pahalı olan kayıtlı posta seçeneğini kullansalar bile eminim bir çok müşteri riskleri en aza indirgemek için bu seçeneği tercih eder. Tabi iherb'ün Türkiye'deki supplement piyasasındaki fiyatlardan haberi yoktur. Bakalım ben dilim döndüğünce iherb'e ve yetkililerine mail attım durumu anlatan. Cevap gelirse aktarırım.

Bu arada soruna gerekçe gösterilen tebliğ için Tarım Bakanlığı KKGM'deki şube müdürü açık ve net şekilde o tebliğin ithalatçı firmaları ilgilendirdiğini söyledi. Yani şu an gümrüklerde yaşanan durumun yasal bir gerekçesi yok.

• omniaa arada bize kızıyorsun destek vermiyoruz diye ama emin ol durum öyle değil.Mesela ben facebook denen illeti kullanmadığım için oradan birşey yapamadım.
    Bu iş çözülürse (Türkiye çapında) %30 senin sayende olacak, arkandayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

omniaa arada bize kızıyorsun destek vermiyoruz diye ama emin ol durum öyle değil.Mesela ben facebook denen illeti kullanmadığım için oradan birşey yapamadım.
    Bu iş çözülürse (Türkiye çapında) %30 senin sayende olacak, arkandayız.

%70 benim sayemde diyosun yani bobita

Aslında kimseye kızmadım, gaz vermeye çalıştım..
    Ben de facebook kullanmam, zaten anlamışsındır dandik bir nick almıştım bi zamanlar.. o işe yarıyor arada bir.

zaten bu iş hallolsun bu konuyu da sildiricem.. fazla göze batmayalım bundan sonra

• Seçenek olarak koysunlar, herkes registered ile alacak diye birşey yok. İşini riske atmak istemeyen registered alır,
    ucuz isteyen ise 3-4$'lık standart ile göndertir. Iherb için olumsuz olan birşey yok ki burada.
    Ben de facebook kullanmıyorum bu arada, fakat video vs. izlemek için kullandığım sahte hesabımla gruba yazıyorum.(oradaki çakma alman benim )
  • Bence iherb, en fazla 80 dolarlık fatura içeren ürünü bir de 15 dolara gönderirsem kimse sipariş vermez diye düşünüyordur haklı olarak.. Ama bilmiyorlar ki buradaki fiyat yüksekliğini ve az ürün çeşidini.. neyse ben kısaca hatırlattım bunu onlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Seçenek olarak koysunlar, herkes registered ile alacak diye birşey yok. İşini riske atmak istemeyen registered alır,
    ucuz isteyen ise 3-4$'lık standart ile göndertir. Iherb için olumsuz olan birşey yok ki burada.
    Ben de facebook kullanmıyorum bu arada, fakat video vs. izlemek için kullandığım sahte hesabımla gruba yazıyorum.(oradaki çakma alman benim )

Ya bişey diyimmi nice parfüm sitelerinde registered mail var adam 5 pound kar etcem diye gidiyo düz postayı seçiyo sonra kaybolunca ,satan kişiye cemkiriyo onlarda yasaklıyolar bir süre sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

quote:

Seçenek olarak koysunlar, herkes registered ile alacak diye birşey yok. İşini riske atmak istemeyen registered alır,

Ya bişey diyimmi nice parfüm sitelerinde registered mail var adam 5 pound kar etcem diye gidiyo düz postayı seçiyo sonra kaybolunca ,satan kişiye cemkiriyo onlarda yasaklıyolar bir süre sonra.

Yasaklanacak birşey yok ki, registered ile gönderilince zaten imza karşılığı teslim alıyorsunuz standart kargolar gibi.
    Asıl bu şekilde devam ederse kaybolan posta şikayetleri yüzünden iherb bizi komple silecek defterden. Sanırım abd'de kayıtlı posta biraz
    zahmetli ve pahalı, yoksa hongkong'dan çalışan tüm sitelerde ücretsiz kayıtlı posta gönderimi var. Elektronik ıvır zıvır lazım olunca bu şekilde tercih ediyorum.

• Vallahi arkadaşlar siz mahallenizin postacısıyla aranızı iyi tutmaya bakın, bütün gönderileri sorunsuz alırsınız Bugün yine sorunsuz bir şekilde aldım ürünlerimi. Üstelik ABD'den Kayseri'ye 6 günde geldi ;) Ürünler Almanya'dan geçip Priority Mail ile geliyor yani hiç bir yerde bekleme yapmadan hızlı bir şekilde geliyor genelde.
  • Tüm destek olan arkadaşlara bende teşekkür ediyorum .Bende her yere bu konuda e-mail atıyorum.Dilekçelerimize halen cevap verilmemesini anlayabilmiş değilim.Sanki çok önemli devlet meselesi.Altı üstü bir karar verilecek.Benim korkum dilekçeleriniz de bize ulaşmadı yada kayboldu demeleri.Şaka olarak söylüyorum ama Türkiyede her şey
    mümkün.Aklıma gelmiyorda değil dilekçelerimizi sümen altı etmiş olmaları. Benim demek istediğim İherb sitesinde % 6 lık bir indirime gitmişl.Kış ortasında pek görülmüş indirim değil.Gerçi bu indirimi yapınca ekstra VIP indirimi uygulamıyorlar.Buna dayanarak satışları düşmüş olabilir diyorum.Gerçi bu indirim kandırmaca zaten VIP için %4-5-6 oranları uygulanıyor.Hediye çeki ile %5 uygulanıyor.Ayrıca İherb te ocaktan bu yana fiyatlarda ciddi bir artış var kimi ürünlerde %20 ye yakın zam var.Başka sitelerle karşılaştırdığımda bayağı bir pahalılık var.Muhtemelen kargoyu ucuz gibi göstererek fiyatlara geçirdiklerini tahmin ediyorum.Dediğiniz gibi keşke kayıtlı posta olsada rahatça sipariş verebilsek.Bugün sipariş veripte 3 hafta dır Airmaille İherb ten sipariş verdiğim ve gelmeyen 2 paketim için PTT yi aradım.Adamlar dediğiniz gibi kayıtlı isteyin bize birşey sormayın sorumluluğumuz yok dediler.Kaybolmuşşsa kaybolmuştur yapacak bişey yok dediler.Kısaca üstüne su için dediler

• VIP olmak için ne yapmak gerekiyor peki ? Ben normal üyeyim sanırım.
  • quote:

VIP olmak için ne yapmak gerekiyor peki ? Ben normal üyeyim sanırım.

VIP lik sistemini kaldırdılar. 28 Şubat'a kadar tüm ürünlerde ekstra %6 indirim var.
  • 4 Şubat tarihinde iherb den 3 adet ürün sipariş etmiştim, 2 kutu 250 kapsül omega 369, 1 adet de diş macunu...bugün eve teslim etmişller arkadaşlar...ben bu şekilde az da olsa almaya devam edeceğim...ocak ayında da vapor nano sipariş etmiştim 2 lbs lik o da eve gelmişti ama kutu açılmış vaziyetteydi...
  • Arkadaşlar benim normalde reçete ile satılan bir ilacı temin etmem gerekiyor. fludrokortizon içeren bir ilaç. Tabii benim reçetem yok.Destekleyici ürün/supplement değil. Bu tür ilaç getirten varmı dışarıdan? güvenilir bir site arıyorum. Hatta araştırma yaparken goldpharma isimli bir siteye rastladım. Türkçe hazırlanmış. Aranızda bu siteden sipariş veren var mı acaba?Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burzumvarg

4 Şubat tarihinde iherb den 3 adet ürün sipariş etmiştim, 2 kutu 250 kapsül omega 369, 1 adet de diş macunu...bugün eve teslim etmişller arkadaşlar...ben bu şekilde az da olsa almaya devam edeceğim...ocak ayında da vapor nano sipariş etmiştim 2 lbs lik o da eve gelmişti ama kutu açılmış vaziyetteydi...

jelatini açılmışmıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: burzumvarg

4 Şubat tarihinde iherb den 3 adet ürün sipariş etmiştim, 2 kutu 250 kapsül omega 369, 1 adet de diş macunu...bugün eve teslim etmişller arkadaşlar...ben bu şekilde az da olsa almaya devam edeceğim...ocak ayında da vapor nano sipariş etmiştim 2 lbs lik o da eve gelmişti ama kutu açılmış vaziyetteydi...

jelatini açılmışmıydı?

jelatini açılmak ne kelime böyle gelen var

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

Allah belanızı versin

Evet paketim geldi yinede Allah belanızı versin
    niyemi bukadar sinirliyim
    son durumlardan sonra
    test amacı ile ayın 14unde bır proteın tozu sıparıs ettım

bugun sabah gelmıs peder alırken
    hop
    bıraz bahsıs at
    yoksa gumrukten alırsın
    seklınde kandırılıp bı 5 lıra kadar parası alınmıs pederın

hadı onu gectık...

gelen paket bu sekılde

yanı yırtık
    ezık
    acılıp kapatılmıs
    (gumruk tarafından degıl gumruk kontrollerınde acılıp kapatıldıgında kapatılan yere yesıl
    gumruk kontrolunden gecmıstır bandı yapıstırılır)

ıcındekı urunler acılmıs kurcalanmıs
    guvenlık bantalrı vslerı yırtılmıs
    kazayla darbeyle vs olmalıgı kesın cunık guvenlık bandında eksık parca var
    sanırım proteın tozunun ıcıne tukurulmus
    ıcınde vıcık vıcık balgam gıbı bırsey var
    cope gıttı...

ve
    KAPATILMADAN bana getırılmıs

bunu yapan namussuz kimdir bilmiyorum ama
    basbakanlık bimer
    ptt genel mudurluk
    ptt avrupa yakası dagatım mud.
    ptt sisli mud resımlerı ve durumu anlatam bır maıl ılettım...

iste sonuc:

ilk gordugum hali:

İherb Türkiye için bitmiştir maalesef

• Benimde bugün İherb ten airmaille sipariş ettiğim ürünlerden biri 3 hafta sonra nihayet geldi.İçinde now spirulina 454 gr vardı.Kağıt bırakmışlar eve, postaneye gittim.Tarım ve köyişleri bakanlığından evrak getirmeniz gerek dediler.Ne dediysem adamları razı edemedim.3 hafta bekleyişten sonra sevinecektim.Ama hevesimiz kursağımızda kaldı yani bir daha airmaillede bişey istemeyeceğim şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibaba392

Benimde bugün İherb ten airmaille sipariş ettiğim ürünlerden biri 3 hafta sonra nihayet geldi.İçinde now spirulina 454 gr vardı.Kağıt bırakmışlar eve, postaneye gittim.Tarım ve köyişleri bakanlığından evrak getirmeniz gerek dediler.Ne dediysem adamları razı edemedim.3 hafta bekleyişten sonra sevinecektim.Ama hevesimiz kursağımızda kaldı yani bir daha airmaillede bişey istemeyeceğim şimdilik.

postaneye kdr geldı ıse
    gumrukten gectı demektır
    yazılı evrak ısteyın

urune cokmek ıcın yapıyorlar.
  • Geçmiş olsun dostum. Görünen o ki büyük boyutlu ürünlerin başına geliyor bu olay genelde.
    200-300gr geçmemek lazım tek siparişte. Ufak boyutlu ürünleri gözardı ediyorlar sanırım büyük risk taşımadığı için.
    Buradan yazılanlara ve yaşadıklarıma bakılırsa ufak supplement'lara karışmıyorlar sanki. Kesin bir yönetmelik yok gibi,
    tamamen insafa kalmış bir olay yani, o yüzden fazla büyük şeyler alıp şansı zorlamamak lazım diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.