Şimdi Ara

Igo 8 en iyi poi manager....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ashus.net admini olan coder bir arkadaşla görüşme halindeydim...igo 8 de poi leri düzenleme konusunda bir zorluk vardı...bilirsiniz .upoi dosyalarını düzenleyecek bir program dünyada mevcut değildi...Artık mevcut Ben bu Coder arkadaşa sponsor oldum ve oda programı geliştirdi.....Herneyse programa bir göz atalım...

Tüm poi lerinizi

Google Earth (*.KML)
    iGO POI Explorer CSV (*.CSV)
    iGO8 user edited (*.UPOI)

dosya biçimleri arasında karşılıklı çevirebilirsiniz...Bu ne demek? diyelimki 1 .upoi dosyanız vardı bununla bir başka .upoi dosyasını birleştirmek istiyorsunuz...Eskiden bu mümkün değildi....Yada mevcut poileriniz var bunları görüp düzenlemek istiyorsunuz......Artık hepsi mümkün...Sadece Ashus sitesine gidip kaydolun ve çalışmaya başlayın...Dünya'da ilk olarak sadecewww.i-go8.com da.

SİTEYE ULAŞMAK İÇİN:
    http://www.i-go8.com/2008/09/i-go8com-presents-ashuss-poi-editor.html

• Kimse bir sitede online bu işi yapmak istemez efektif bir kullanımı yok çünki.Onun yerine bu işlemi installer'ı olan bir yazılım haline getirip yapsaydı makbule geçerdi.

Bu da bir başlangıç sayılır,ancak hala eski igo2006+ sahibi skinner'ler igo8'e geçmedi.Sanırım bir çoğu ücretisz geçişi bir çoğu da yeni PND almayı bekliyorlar.Sanırım bir süre sonra igo2006+ ta olduğu gibi skin'ler ve destek verenler artacaktır.

Ben gene yineliyeyim....Bence Specter 320x240 olan skindeki sistem ile gidiyor ve butonlar 480x272'de ufak duruyorlar,kullanımı zor.Ben bile halen teddy_b'nin skinini kullanıyorum,çünki rahatça kullanılıyor.
  • son yolladığım 1.3.17 480x272 en mükemmelidir... 480x272 yi tek çevirebilen adamın kendi release i...Tüm buttonlar baştan dizayn edildi...sadece sağa sola çekilmedi...Specter sağ sol yaparak dizgi yapmaya çalışıyor.....

installer olayını söyledim....insanlar bilgisayarlarına my squel mi ne öyle birşeyler kurmak zorunda kalır kullanamazlar dedi...Yoksa bende isterdim...neyse hiç yoktan iyi sonuçta:)Kullanımı da çok basit aslında bence güzel oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 7 Eylül 2008; 18:12:00 >
  • Source code'u bir inceliyeyim belki bişiyler yaparız.MySql'e gerek yok,o sunucuda olduğundan uğraşmamış :) Boş vaktim olursa bir ara bakarım.

Skin' e bir bakayım,ayrıca bir tavsiyede daha bulunayım,sitendeki linklere dışarı çık komutunu verme,çünki linke tıklayan siteden çıkıp ilgili linke gidiyor.Bence yeni sayfada açtır.

Kolay gelsin
  • djdigy5

Yabanci forumlardan takip ettigim kadari ile size gelen teklifler sonucunda siteinizi Ingilizce yapmaya karar verdiniz ancak Turkce site, Ingilizce bilmeyen Turk kullanicilar icin bence faydaliydi. Ingilizce yayin yapan baska sitelerin oldugunu dikkate aldigimizda sitenizi hem Turkce hemde Ingilizce yapmaniz bence hos olur.

Benim ki sadece bir oneri, tabi ki karar sizin...

Dostlukla
  • quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Source code'u bir inceliyeyim belki bişiyler yaparız.MySql'e gerek yok,o sunucuda olduğundan uğraşmamış :) Boş vaktim olursa bir ara bakarım.

Skin' e bir bakayım,ayrıca bir tavsiyede daha bulunayım,sitendeki linklere dışarı çık komutunu verme,çünki linke tıklayan siteden çıkıp ilgili linke gidiyor.Bence yeni sayfada açtır.

Kolay gelsin

Dışarı çık komutu mu? Ben pek anlamam bu işlerden zaten siteyi 2 günde yapmıştım...Nasıl yapabilirim ? Bir linke tıklayınca yeni bir sayfada açılmasından bahsediyorsunuz sanırım...Valla iyi olur..

@IceT
    Öneriniz için teşekkür ederim ama siteye hergün gelen 2000 kişiden çok azı türk....Benimde aklımda komple ingilizceleştirme vardı zaten ...Destek de görünce yapmaya karar verdim...Çok sorun olacağını sanmıyorum zira pekçok türk forumunda benim ve benim ki gibi sitelerden linkler veriliyor ve açıklamada bulunanlar oluyor....Pek sorun teşkil edeceğini sanmıyorum zaten navigasyonla ilgilenen kişiler aşağı yukarı biraz ingilizce biliyorlardır diye de düşünmüştüm...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdigy5 -- 7 Eylül 2008; 21:36:22 >

• Dışarıya olan linklere yada download için olan yerlere şundan örnek alarak ekleme yap.

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=26298676&url=http://www.adresiyaz.com" data-href="http://www.adresiyaz.com">Download</a>

Bencede sayfanı hem ingilizce hem türkçe yap,zor evet ama ufak ufak başlarsan ileride sorun olmaz.Bu arada host nerede ve nasıl bilmiyorum ama yedek almayı unutma sitenden.

Gelişmelere göre yakında farklı bir fikirde sunulabilir sana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet yaptım çok güzel oldu:)

Ya bide Türkçe istemememin nedeni o kadar zamanım yok çevirmeye falan...Yani polonya,italyan,fransız,macar hepsi ingilizce kullanıyorlar...Bide kalkıp Rürkçeye çevirmem hem yer kaybı hem de zaman....Dediğim gibi siteye günde 2000 kişi geliyorsa 100-150 si türktür sadece...ençok fransa ve almanyadan geliyorlar.... Bana da yazık:)

Ben yine de yeni fikirlere açığım:) bu arada sitenin yedeğini nasıl alabilirim?
  • site blogger da olduğu için yedeğini almana gerek yok bence.. Blogger a iyi bakacak olursan belki belki belki orada bir yedek alma muhabeti vardır..

Ha bir de poilerin bir sitede olduğu bence çok iyi. Beleşten ortak poi veritabanı olur işte. Daha ne istiyoruz ki.
  • Selam

Bu programı kullandım biraz once, IGO8 POI lerimi basarılı sekilde import ettim. Onları .KML formatında export ettim. Fakat expot edilen poi.kml dosyasını ne Google Erath ne de Poi editor yada baska program acamıyor, hata veriyor !!

Ne yapmak lazım ?
    Sanki kodlama hatası var export ederken ??
  • ben biara tomtom kullanmıştım ondaki poilerin üzerine gelince adres ve isim bilgilerini görebiliyordum. Şuan İgo kullanmaktayım fakat poiler sadece icon şeklinde ve adres isim görünmüyor üzerine tıkladığımda. Sadece poi aramada isimleri görebiliyorum. bu sorunu düzeltebilirmiyim acaba? bir ayarı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herhan00000

ben biara tomtom kullanmıştım ondaki poilerin üzerine gelince adres ve isim bilgilerini görebiliyordum. Şuan İgo kullanmaktayım fakat poiler sadece icon şeklinde ve adres isim görünmüyor üzerine tıkladığımda. Sadece poi aramada isimleri görebiliyorum. bu sorunu düzeltebilirmiyim acaba? bir ayarı var mı?

Evet yaa, bende de aynı dert var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.