Şimdi Ara

Iğdır nasıl bir yer (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
23.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ağrı-Kars-Iğdır özeti; (2017 yılına özel edit olsun)

Açıkçası Iğdır memurluk için en uygun görünüyor. Hayat gerçekten çok ucuz. Meyvenin, etin, süt ürünlerinin en tazesini ve en güzelini çok daha uygun fiyatlardan alabilirsin. Şehir merkezi çok küçüktür. Neredeyse her yer yürüme mesafesinde. Havalimanı şehir ve yaşam alanı dışında kalıyor.

Kars'a gelecek olursam Iğdır'dan tek farkı biraz daha büyük olması. Iğdır ve Kars'ta halkın yarısını Azeriler diğer yarısını ise kürtler oluşturmakta. Ne kadar birbirlerini sevmeselerde açıkçası seçim günü dışında ben bir problem görmedim. Genelde sorunsuz sessiz şehirlerdir. Bir zamanlar Iğdır, Kars'ın ilçesiydi. Büyüme yaşadı ancak bu büyüme sadece nüfusa yansıdı, şehire değil. Gelişmişlik aynı düzeyde. Açıla cafeleri vs. saymazsak.

Ağrı'ya gelecek olursak ilkokul dönemimde bulunmuştum. Bu yüzden pek bilgim yok ne yazık ki. Diğer 3 şehire gitmedim, bu yüzden onlar hakkımda da bilgim yok. Ancak Iğdır memurluk için en uygun şehirlerden biridir diyebilirim.

Birkaç şeyden daha bahsedeyim Iğdır hakkında. Hayat kışın 6-7 civarı biter. Kışları gerçekten çok serin geçiyor. Kışları kar yağar ancak, geçen kış yağmamıştı ilk defa. Civar köyleri vardır. Pek gezilip görülmeye değer mi onlara sen karar verirsin. Vali Yolu vardır genelde kafeler hep buradadır, hayatta buradadır şehirde. Şehir küçük olduğundan her işini çok rahat halledebilirsin ki bu gerçekten büyük avantaj. Büyük süpermarket olarak şehirde 2M Migros mevcut. En büyük süpermarket ne yazık ki bu. Ek olarak şehirde sinema yok. Tiyatro imkanları ise kısıtlı. Ayda neredeyse 1 kere izlenmeye değer oyunlar oynanıyor ve oyuncular geliyor. Şehir mimarı açıdan dikkat çekiyor bunu da belirteyim. Azeri kesimi daha lüks hayat sürerken diğer kesim biraz daha farklı bölgelerde bulunuyor ki bunu sokakların, yolların atmosferinden anlayabiliyorsun. 2 yıllık yaşantımda sadece 1 kere seçimde olay oldu. Onun dışında birde terör saldırısı oldu daha 2 ay önce. Iğdır ve Kars en azından diğer şehirlere göre daha temiz diyebilirim.

Yazacaklarım bu kadar. Terör açısından Iğdır ve Kars sıkıntısız olacaktır diğer şehirlere göre. Sosyal hayat sıfırdır ancak hayat gerçekten ucuz. Bende İzmir'den giden birisi olarak büyük zorluk yaşadım ancak zaman pekte yavaş geçmedi diyebilirim.

• Iğdırda Dırdır çok olur derler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpa07

şu ana kadar tanıdığım ığdırlıların hepsi yalancı sahtekar ve pkklıydı.

Azeri olanlar denk gelmemiş sana.Benim anne tarafı da Iğdır'dan Azeri Türkü.Bütün akrabalarım milliyetçi ve Türkçü.En son baktığımda MHP kazanıyordu seçimleri.Hatta Sinan Oğan da Iğdırlı.Son seçimlerde hdp kazanmış ama.Iğdır'ı da kaybediyoruz yavaş yavaş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.