Şimdi Ara

***iFaith Yeni Programımız ve İphone-İpad Genel yaşanan Problemler ve Çözümleri*** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
186
Cevap
8
Favori
23.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grimfandango83

quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

Sorun 2 kısmında ifaith dısında alınan shsh kayıtları ile geri dönulebilir.

Seninle ilgili olan kısım ifaith restore videosu. Çünkü tiny vb. Araçlarla shsh kaydı alma zamanını kacirmissin.

Evet dediğin gibi 1. videoda benim durumumu daha iyi açıklıyo, ama tam olarak değil bence..

Bu videoda zaten 4.2.1 sürümü için shsh kaydı alıp bunu orijinal sürüme aşıladıktan sonra bu aşılı sürümle tekrar restore işlemi gösterilmiş.

Ancak bence asıl önemli olan, mevcut sürümün shsh kaydı alınıp yine mevcut orijinal firmware dosyasına aşılandıktan sonra, sürüm yükseltip (örneğin 4.3.1 sürümden ios5 e geçtikten sonra) tekrar bu aşılı firmware dosyasıyla eski sürüme düşürme (ios 5 den tekrar 4.3.1 e) işleminin yapılabiliyor olması..

Bunun yapılabilir olduğunu gösteren bir video ekleyebilirsen konunun çok daha faydalı bir hal alacağını düşünüyorum.

Bu arada bu konuyu açtığın ve emeklerin için tekrar teşekkürler

vincentlord ve marmarali arkadaşların da ortak noktaları sürüm yükselttikten sonra tekrar eski sürümlerine dönememeleri..her ne kadar marmarali arkadaş bb yükselttikten sonra deniyor olsa da genelde ifaith programını kullanacak birisi farkli bir sürüme geçip daha sonra eski sürümüne dönebilmek için kullanır bu programı bence..

İnsan mantıken aynı sürüme restore etmeye izin veriyosa sürüm yükselince de tekrar eski sürüme dönülebilmeli diye düşünüyo, ama uygulamada da yapılabilir olduğunun görülmesi önemli bence

• güncel
  • Selamlar,
    Arkadaşım yurtdışından getirttiği simkilitli iPhone 4 ünde çok problem yaşamaya başladı ve cihazın restore olması şart gibi. Malum gevey ile kullandığından cihaz restore sonrası iOS5 ile çalışmayacak.
    Şuanki sürümü 4.3.3, iFaith ile Shsh kaydını alıp yine bu sürüm ile restore yaparsak simkilitten ötürü problem yaşarmıyız ?

Yada izlememiz gereken yolu aşama aşama yazabilir misiniz ?
    Teşekkürler.
  • Snowbreeze cfw 5.0.1 restore yaparsan gevey çalışır.

Ama 4.3.3 shsh kaydını alıp ifaith ile de restore edebilirsin.

İfaith basebandi korur. Ve geveyi kullanmaya devam edebilirsin.

İlk mesajda ayrıntılı videolu anlatım var.
  • Arkadaşıma ait 4.2.1 JB simkilitli telefonu satmak için içini temizlemeye çalışırken kilitledik, jb olduğundan bunu yapmamamız gerekiyormuş. Ben daha önce 4.2.1 için shsh kaydı almıştım, yani en kötü ihtimalle ios5'den downgrade yapacaktım. Tesadüf olarak bu başlığı buldum ve ifaith'i indirdim, telefon açılmadığı halde shsh kaydını aldı, ilginç olan aldığı kayıt 4.1 versiyonuna ait?!. İnternetten 4.1'i indirip program vasıtası ile imzaladım ve 10.4 itunes ile restore ettim, telefon şu an açıldı. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler.
  • @sarerer

"Restorenin sonunda itunes size soracaktır yeni telefon olarak mı kullanacaksınız yoksa eski telefondaki verileri yüklensin mi?( Bu adımda eğer daha önceden appstore dışında farklı yerlerden yükleme yaptıysanız önce cydiadan appsync for 4.0+ eklentisini kurmanız daha sonra backupları yüklemeniz gerekmektedir.)
    Eski telefonu seçerseniz herhangi bir veri kaybı yaşanmadan backuplar yüklenerek restore tamamlanır. Yeni telefonu seçerseniz cihazınız fabrika ayarlarına dönecektir."

demişsin.Ben eski cihazımla yeedeklediğim verileri yeni cihazıma yüklemek istiyorum.Eski cihazı jailbreakli kullandığımdan appstore dışından da yüklemelerim olmuştu.Şimdi, benim bunu yeni cihaz olarak tanıtıp, önce jailbreak yapıp appsync i yükledikten sonra itunesdaki yedeklerim sıfırlanıyor mu, yani böyle yaparsam, tekrar daha sonra bu eski yedeklerimi yükleme şansım olur mu.Yoksa eski cihaz olarak kabul ettiğimizde kendisi otomatik olarak eski verileri telefona yedekliyor mu..Ben önce appsync ile yükleyip sonra eski yedekleri geri yüklemek istediğim için özellikle soruyorum..

Bu arada ben eski cihaz olarak kabul edip, cihaz yedeklerini kendi otomatik yüklemesin diye beklemeden (o sırada itunes sanırım eski yedeklerimi geri yüklemeye hazırlanıyodu, ama emin değilim belki de bana öyle gelmiştir) cihazın bilgisayarla bağlantısını kestim, umarım bi sıkıntı olmaz..

Bi de benim cihaz malesef 4.3.5 olarak geldi..SHSH im olmadığından versiyonu değiştiremiyorum.Peki daha sonra tekrar restore ihtiyacı doğarsa 4.3.5 den restore yapabilir miyim, evetse nasıl..Yok eğer yapamazsam mecburen ios 5 e mi güncellemem gerekecek..

Biliyorum sorularım çorba gibi oldu, ama beni anladığını biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimfandango83 -- 27 Kasım 2011; 14:44:15 >

• 1. Eski cihazın dosyalarını yeni cihaza yükleyebilirsin.
    2. Pc ile bağlantısını kesmenden dolayı sorun olmaz.
    3. Jb yap sonra appsync yükle. Pc'ye bağla itunesu aç ve sorduğunda eski cihazını seç. Backupları yükleyecektir.
    4. 4.3.5 shsh kaydı için çok geç. Dolayısıyla en son sürüme restore etmek zorunda kalacaksın zor durumda.

Ama bu sürümün shsh kaydını almanın da mantığı pek yok. Çünkü tethered jb ios 5'de de var.
    Eğer jb yapacaksan ios 5.0.1'e geç derim.

Anladığım kadarıyla yazdım. Bu arada cihazın hayırlı olsun. Umarım sim kilitsizdir.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 29 Kasım 2011; 9:51:47 >
  • quote:

1. Eski cihazın dosyalarını yeni cihaza yükleyebilirsin.
    2. Pc ile bağlantısını kesmenden dolayı sorun olmaz.
    3. Jb yap sonra appsync yükle. Pc'ye bağla itunesu aç ve sorduğunda eski cihazını seç. Backupları yükleyecektir.
    4. 4.3.5 shsh kaydı için çok geç. Dolayısıyla en son sürüme restore etmek zorunda kalacaksın zor durumda.

Ama bu sürümün shsh kaydını almanın da mantığı pek yok. Çünkü tethered jb ios 5'de de var.
    Eğer jb yapacaksan ios 5.0.1'e geç derim.

Anladığım kadarıyla yazdım. Bu arada cihazın hayırlı olsun. Umarım sim kilitsizdir.

Kolay gelsin

Cok tesekkurler bu guzel aciklamalarin icin..
    4.3.5 tethered a gectim ama sanirim yanlis bi islem yapip eski app lerin ustune sync yaptim
    Ama o kadar kotu yapmislar ki menuyu bununla ilgili bi uyari vermedi.
    Peki simdi itunes, bilgisayar uzerindeki yedeklerin ustune mi yazmis oldu, yani bunlari tekrar yukleme sansim
    Yok mudur..

• iTunes ipa kurulum dosyalarını pc klasorune yedekler. Pc üzerinde aradığında dosyaları bulup çift tıklarsan iTunes kütüphanesine atarsın. Daha sonra senkronize edersen itunestan cihazına gelir.
  • quote:

iTunes ipa kurulum dosyalarını pc klasorune yedekler. Pc üzerinde aradığında dosyaları bulup çift tıklarsan iTunes kütüphanesine atarsın. Daha sonra senkronize edersen itunestan cihazına gelir.

arama bölümünde yazınca çıkmadı.Peki önceki yedekteki dosyaları tek tek de yükleyebiliyo muyuz..Tamamını şimdikilerin üstüne yazmak istemiyorum eğer mümükünse, çünkü cihazı restore edeli bikaç farklı program ve uygulama yükledim..
    Önceki yedekten, örneğin doodle jump ı bilgisayardan bulup da itunes üzerinden cihaza atabiliyo muyum?
    ipa dosyaları, music/itunes/itunes media içinde tamam, ama burada cihazın içinde şu an yüklü olan app lerin ipaları var.Önceki yedeğin içinden tek tek seçip yükleme şansım yok mudur..

Peki eski yedeğin tamamını itunesda "Restore From Backup" yapsam şimdikileri siler de üzerine mi yükler ya da şimdiki programlar da korunur mu..Örneğin, önceki backupda avplayer yoktu. "Restore From Backup" yapınca bu program silinir mi

• Önceki backupta olanlar sadece yüklenir. Yani gider. Çok fazla uygulama yoksa tek tek indirip kursan problemin kısa sürede çözülecek gibi.
  • iphone 4- 4.3.2 ,,baseband 04.10.01. ifaith ile shsh kaydı alabilir miyim suan:) alamazsın diyenler varda konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sewinirim.
  • İfaith shsh kaydı alıp orjinal fw'ye asilayip restore yapabilirsin.

İlk mesajda ihtiyacın olan hersey var.
  • tşk ederim hocam yanlız bende jailbreak yklü değil ama gevey kullanıyorum herhangi bi problem olmaz dimi:D yeniyimde buralarda:):) tşk ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicoo34

iphone 4- 4.3.2 ,,baseband 04.10.01. ifaith ile shsh kaydı alabilir miyim suan:) alamazsın diyenler varda konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sewinirim.

Alırsın ve restorede edebilirsin rahatlıkla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 3g 8gb sahibiyim.5 ay önce telefoncuda jailbreak yaptırdım.fabrika ayarlarına döndüm telefon apple logosunda takılı kaldı.jailbreak yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

İşletim Sistemi :Windows 7
  • quote:

Orijinalden alıntı: anubis2005

quote:

Orijinalden alıntı: cicoo34

iphone 4- 4.3.2 ,,baseband 04.10.01. ifaith ile shsh kaydı alabilir miyim suan:) alamazsın diyenler varda konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sewinirim.

Alırsın ve restorede edebilirsin rahatlıkla

hocam peki jailbreak yüklersem tekrar kaldırmak imkanım varmı ? ayrıca jb yaptıktan sonra kaldırıp günceleme yaparken sorun olmaz dimi.birde restore etmem için b, neden yok.yani restore ne için gerekli. bilgi verirseniz sewinirim :)
  • Jailbreakin ne demek olduguyla ilgili ayrıntılı açıklamalar önemli konu ve başlıklar altında var.

Jb restore yapılarak kaldirilabilir. Jb den sonra güncelleme yapmak istersen problem olmaz yalnızca jb gider.

Bazen cihaza yanlış yükleme yapabilir veya cihazin sistem Dosyalarını silebilirsin. İste o zaman restore edilir.

Veya canın sıkılır ya iste o zaman restore yaparsın:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 4 Aralık 2011; 22:14:44 >
  • cok tşkler hocam ilgin için :)
  • iFaith v1.4 allows downgrade to iOS 5.0, jailbreaker's dream come true

İn the game of Apple versus the jailbreakers, Cupertino threw the community a curveball with iOS 5's newly restricted downgrade system which blocks devices from restoring to old 5.x firmware. With the help of his noble steed iFaith (a custom Windows tool), hacker iH8sn0w has found a way around the firmware block, making it possible for dumped iOS 5 signature hash blobs (SHSH blobs) to permit unsigned restores. Why all the fuss about downgrading to prohibited firmware? Prominent iOS hackers MuscleNerd and pod2g have stated that the first untethered jailbreak will arrive on iOS 5.0 and, as such, may require iFaith's downgrade process to facilitate user restores. While the jailbreak is still under construction, iFaith should assure disheartened users in the community that all is not lost. Want to learn about blobs, blobs, and more blobs? Continue past the break to view iH8sn0w's informative video.

Sanırım 1.4 versiyonu yayımlanmış arkadaşlar !

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.