Şimdi Ara

İep ile çalıştığım günler 4a'da gözükmüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşkurun işbaşı eğitimi programıyla bir kurumda çalıştım. 2016 Eylül'de ayrıldım; ama 4a hizmet dökümünde hala gözükmüyor. Bu arada sigortam vardı. Bu programın kapsamını bilen var mı? İep ile çalışılan günler hizmet dökümüne yansımıyor gibi bir ibare mi var maddelerde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• iskurun duzenledigi kurslar degilmi? hani iskur sizi bir isyerine yolluyor, 3 ay kurs mahiyetinde calisiyorsunuz. begenirlerse devam ediyorsunuz falan. o sistemde kurs suresince sigortali gorunmuyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş başı eğitim programında sadece devlet gss + maaş öder o kadar. Şirkettten para çıkmaz yemek yol dışında. Yani senin sigortan gss dışında yoktu. İşkurun yeni oyunu , milleti sigortasız çalıştırmanın yeni yolu. Welcome to Türkiye

• Ben 2016 mart ayında iep ile kuruma başlamıştım. Sözleşme 6 ay demişlerdi, sonra 1 yıla uzamış program. Öyle dediğiniz gibi kısa değil. Adam kendi elemanı gibi çalıştırıyor maaşını İŞKUR veriyor. Benim 7 aylık çalışmam var hizmet dökümünde gözükmedi. Bir de kurum kendi sözleşmesini imzalayacaktı 6. Ayda ama imzalamadı iep ile 6 ay daha devam et dedi ben de bastım istifayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhandsome -- 16 Şubat 2017; 13:16:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo Kalınski

İş başı eğitim programında sadece devlet gss + maaş öder o kadar. Şirkettten para çıkmaz yemek yol dışında. Yani senin sigortan gss dışında yoktu. İşkurun yeni oyunu , milleti sigortasız çalıştırmanın yeni yolu. Welcome to Türkiye

Ve çoğu kurum da işbaşı eğitim programıyla işçi alıyor. Birkaç yer vardı gitmedim. Hala işsizim.

• Aman hocam aklınız varsa gitmeyin ben 3 ay çalıstım maaşların ne zaman yatacağı belli değil ne yattığına dair mesaj falan alıyorsunuz sözde istihdam arttı diye göz boyamak için yapılan yeni bi üçkağıt tam işverenin istediği gibi cebimden beş kuruş çıkmasın köle çalıştırayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# ve Php aynı anda gider mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhandsome

quote:

İş başı eğitim programında sadece devlet gss + maaş öder o kadar. Şirkettten para çıkmaz yemek yol dışında. Yani senin sigortan gss dışında yoktu. İşkurun yeni oyunu , milleti sigortasız çalıştırmanın yeni yolu. Welcome to Türkiye

Ve çoğu kurum da işbaşı eğitim programıyla işçi alıyor. Birkaç yer vardı gitmedim. Hala işsizim.

Bide ****ler işe alırken son 6 ay sigortasız olmalısın diyorlar. Yoksa işe falan almıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Bide ****ler işe alırken son 6 ay sigortasız olmalısın diyorlar. Yoksa işe falan almıyorlar.

Yazık gerçekten!

• Hocam iyi günler,

İEP süresince çalıştığınız günler işkur sadece sizi sağlıktan yararlandırır fakat prim ödemez kurs boyunca fakat kurs süresi bitip çalıştığınız kurum sizi istihdam ederse sigortanız başlar ilk ay o ayın 23. günü bildirge onaylandığı zaman sigortanız gözükür farklı sorularınız varsa iletebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: swaggerthesenpai

Hocam iyi günler,

İEP süresince çalıştığınız günler işkur sadece sizi sağlıktan yararlandırır fakat prim ödemez kurs boyunca fakat kurs süresi bitip çalıştığınız kurum sizi istihdam ederse sigortanız başlar ilk ay o ayın 23. günü bildirge onaylandığı zaman sigortanız gözükür farklı sorularınız varsa iletebilirsiniz

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Sözleşme süresi 1 yıl oldu. Peki kim 1 yıl çalışıp da hizmet dökümünde çalıştığı günlerin yansımayacağını kabul eder?

Ve zaten kaç kurum çalıştırdığı elemanı istihdam ediyor?

• quote:

quote:

Hocam iyi günler,

Sözleşme süresi 1 yıl oldu. Peki kim 1 yıl çalışıp da hizmet dökümünde çalıştığı günlerin yansımayacağını kabul eder?

Hocam genelde yeni mezun arkadaşları işe alıyoruz biz kurum olarak iş bulmaktan yorulan aşırı ihtiyacı olan insanlar genelde kabul ediyor fakat bu sene mevzuat değişmiş son 3 ay sgk olmama şartı gelmiş istihdam oranı ise işkurla kursu başlatan kurum arasında kurs öncesi kararlaştırılıyor yanlışım yoksa şuan ki mevzuata göre toplam aldığın kursiyer sayısının %50 kadarını istihdam etmek zorundasın yoksa bir sonraki kurs döneminde işkur ödenek çıkarmaz ve kursun başlamaz.

• quote:

quote:

quote:

Hocam iyi günler,

Hocam genelde yeni mezun arkadaşları işe alıyoruz biz kurum olarak iş bulmaktan yorulan aşırı ihtiyacı olan insanlar genelde kabul ediyor fakat bu sene mevzuat değişmiş son 3 ay sgk olmama şartı gelmiş istihdam oranı ise işkurla kursu başlatan kurum arasında kurs öncesi kararlaştırılıyor yanlışım yoksa şuan ki mevzuata göre toplam aldığın kursiyer sayısının %50 kadarını istihdam etmek zorundasın yoksa bir sonraki kurs döneminde işkur ödenek çıkarmaz ve kursun başlamaz.

Çok teşekkürler beyefendi, iyi çalışmalar dilerim.

• Gokhandsome kullanıcısına yanıt
    Bende 6 ay olarak iep programından yararlandım eğer 4a hizmet dökümünde tüm hizmet dökümü kısmını işaretlersen yatmış olan gss primlerini görebilirsin .Yatırdığı primler emekliliğe işlemediği için bu sekmede gözüküyor eğer daha öncesinde lise stajı vs yaptıysanız bu bölümde gözükür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.