Şimdi Ara

IELTS sınavına hazırlanmaya çalışıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. IELTS sınavına hazırlanmaya ÇALIŞIYORUM. Pek iyi gittiğim söylenemez. Kursa giderek B2 seviyesine kadar geldim fakat kendimi B1 seviyesinde olarak görüyorum. Durumumu aşağıda anlatıyorum sizde bana bi seviye biçersiniz artık fakat asıl istediğim şey başka. IELTS hazırlanırken ne yapmam gerek hep beraber bana bir yol haritası çizelim be dostlar, büyükler..

Kelime Bilgisi: Çok da iyi olduğu söylenemez. Basit yazıları anlayabilecek kadar var. Academic words listesini bilirsiniz orada ki kelimelerin yarısından fazlasını biliyorum.

Listening: Bildiğiniz leş. Gerçekten leş. Dinlediğim çoğu şeyi anlamam. O kadar dinleme yapmama rağmen bi türlü ilerleme kat edemedim. Ama karşımda biri konuşsa böyle basit konulardan konuşsak anlayabiliyorum.

Reading: Bu konuda iyi olduğumu söyleyebilirim. Cümleyi size harfi harfine çeviremem fakat genel olarak ne söylediğini anlatabilirim.

Writing: Şimdi gramer olarak komplike konuları bildiğimden tek cümle halinde destan yazabilirim. Bi ara acaba ne kadar uzun cümle yazabilirim diye bi deniyeyim dedim 34 kelimelik bir cümle yazdım. :D yazma konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum aslında.

Speaking: İngilizce'yi kursa giderek öğrendiğimden pratik yapma şansım epey oldu. Bu konuda çok sıkıntı çekmiyorum. Bildiğim veya basit konuları rahatlıkla konuşabilirim.

Genel olarak part part ingilizcem bu durumda. IELTS'e girmeyi düşünüyorum. Normalde Temmuzda girmeyi planlıyordum ama o zamana kadar hazır olamayacağım gibi. Hedefim 6 almak. Yurt dışında görüştüğüm şirket IELTS belgesi istediği için Academic/General farketmeden 6 almam lazım.

Ne yapmamı önerirsiniz şimdi. Şimdiden teşekkürler.

• Listening de kötüysen yapman gereken şey belli: dinlemek. Podcast dinleyebilirsin. Öğrenenlere özel seviyeli podcast ler mavcut. Ama başlangıçta kolaylık olsun dersen vidyo destekli olarak dinlersin, yani youtube ta video izlersin. İzlenebilecek kanallar için Ted Talks, Ted-ed, in a nutshell, it's okey to be smart önerebilirim. Writing için bir şey diyemiyorum çünkü küçük bir yerde yaşadığımdan kotrol ettirebilecek birini bulamıyorum (evet, online olarak kontrol eden uzmanlar da var). Kurs hocalarınla konuşup kontrol ettirebilirsin. Ben online grammar checker lerin hepsinde tek tek taratıyorum.
  • dostum 2017 de girmiştim. tecrübelerimi, neler yaptığımı, nasıl geçtiğimi vs. Kişisel Blog umda tüm tecrübelerimi anlatmıştım.

BURADAN okuyabilirsin

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slanski48 -- 31 Mayıs 2020; 15:59:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknaltn777

Listening de kötüysen yapman gereken şey belli: dinlemek. Podcast dinleyebilirsin. Öğrenenlere özel seviyeli podcast ler mavcut. Ama başlangıçta kolaylık olsun dersen vidyo destekli olarak dinlersin, yani youtube ta video izlersin. İzlenebilecek kanallar için Ted Talks, Ted-ed, in a nutshell, it's okey to be smart önerebilirim. Writing için bir şey diyemiyorum çünkü küçük bir yerde yaşadığımdan kotrol ettirebilecek birini bulamıyorum (evet, online olarak kontrol eden uzmanlar da var). Kurs hocalarınla konuşup kontrol ettirebilirsin. Ben online grammar checker lerin hepsinde tek tek taratıyorum.
    Dinlemeyi sürekli yapıyorum. İngilizce altyazılı dizi de sürekli izlerim aşinalık için. Sanırım listening için en iyi yöntem sırf podcast dinleyerek kulağa işkence etmek. Öneriler için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slanski48

dostum 2017 de girmiştim. tecrübelerimi, neler yaptığımı, nasıl geçtiğimi vs. Kişisel Blog umda tüm tecrübelerimi anlatmıştım.

BURADAN okuyabilirsin

kolay gelsin.
    Güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Teşekkürler. Önerdiğiniz uygulamalara mutlaka bakıcam
  • Dil okulundan ve yabancı hocalardan birebir ozel Online eğitim almak isterseniz bana mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz..
  • O kadar param yok maalesef. Evde kendim hazırlanıyorum.

Reading için ne önerirsiniz ? Speaking için Cambly den dakika satın almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r4ced -- 18 Mayıs 2020; 15:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.