Şimdi Ara

Idioterne-Gerizekalilar (1998)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu filmi birkac ay once bulup bugun izledim. Ve acikcasi umdugundan cok fazlasini buldum ve muthis bir filmdi.

IMDB Linki:http://www.imdb.com/title/tt0154421/

Filmi izlemeyenlerin izlemesini oneriyorum. IMDB uzerinde 10 puan verdim, ve bu puani her filme vermem. 10 puanimi hak eden 2 filmden biri Idioterne.

Yorumumu yapmam gerekirse, bambaska bir konu, bambaska bir teknik kisacasi hersey bambaskaydi ve film izerlerken almam gereken eglenceyi her sekilde aldim.

Guldum, guldum ve hatta aglama esigine geldim. Insanlarin icindeki saf duygulari her turlu yapmacik hareketlerden kacinarak sadece bu film yansitti. Cig ve islenmemis olarak.

Filmin icerdigi felsefe oldukca guzel ve sonunda film hakkinda konusulmak istense gunler boyunca konusulabilir.

Izleyenler varsa yorumlari alalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofistike Sinist -- 16 Şubat 2010; 21:30:06 >

Gercek olan daima gizlenecektir cuzi ruha, gelismedikce. Kadimlerin BILDIKLERI ve masallar
    yuce isik oldu onumuzde, distan en ice. YASA, ilahi ve muhtesem oldu gozlerde,
    gerceklik doldu fikirlerde. Bilim ise bir golgeye benzedi bu guc karsisinda, geriden geriye.
    Acinasi tarafi, bu hep boyleydi tekrarlayan ritimde. Kulak vermek gerekir boyle bir guce, iclerde
    bekleyen bilgeye...

http://predator.fakdisizm.com/

• afişinde koca bi göt görünüyo. hay gerizekalılar hayy

Orijinalden alıntı: turanhan

afişinde koca bi göt görünüyo. hay gerizekalılar hayy

• Bu konuyu görünce merak edip indirdim "keşke etmeseydim" ve izledim daha doğrusu katlandım... Bu hani kimilerin çok seveceği anlata anlata bitiremeyeceği (bkz: konu sahibi) kimlerinin nefret edeceği hatta tiksineceği (bkz: ben) türden filmlerden gerçi bu yapıma film denir mi onu bile bilemiyorum...

Grup sex olayına değinmeden geçemeyeceğim filme ilgi duyulmasını arttırmak için yapılmış atraksiyondan ibaret bir iğrençlikti bana göre...

''Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim.''
    (El Gazali)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastenc

Bu konuyu görünce merak edip indirdim "keşke etmeseydim" ve izledim daha doğrusu katlandım... Bu hani kimilerin çok seveceği anlata anlata bitiremeyeceği (bkz: konu sahibi) kimlerinin nefret edeceği hatta tiksineceği (bkz: ben) türden filmlerden gerçi bu yapıma film denir mi onu bile bilemiyorum...

Grup sex olayına değinmeden geçemeyeceğim filme ilgi duyulmasını arttırmak için yapılmış atraksiyondan ibaret bir iğrençlikti bana göre...

Filmde igrenclikle vardi tabi ozellikle o sahneler biraz asiri dozdaydi ama burda onemli olan toplumsal tabulari asmak. Orada ne olursa olsun mutlu yasayan insanlar var, bir cok insana sorsan "amacin ney?" diye, "mutlu olmak" der, mutlu olabilmek o kadar zor birsey degil. mutlu olan insanlari elestirmek ve mutlu olma yollarina sirf toplumsal bazi kurallara aykiri diye muhalefet yapmakta odunluktan baska birsey degildir.

tabi filme bakilan bakis acisi her insanin degisir. kimisi ozurlu gorur, kimisi sefkat isteyen ozurlu gorur, kimisi acinasi insan gorur, kimisi "aha bu ben" der, kimisi "helal adama" der, kimisi "hmmm cok dogru" der, kimisi "gerizekalilarin sevecegi film" der, kimisi ise olaylara direk tabiri caizse "bodozlama" dalarak bu yapiti film olarak nitelendirmez bile. bir goruntunun film olabilmesi icin insana farkli duygular yasattirip, ana hatti aktarmasi yeter bence. bu filmde kurgudan cok bir fikir var. eger bu fikri biraz daha "toplumsal tabulara" duyarli bir sekilde cekselerdi, heralde bu film IMDB'de birinci olurdu.

Gercek olan daima gizlenecektir cuzi ruha, gelismedikce. Kadimlerin BILDIKLERI ve masallar
    yuce isik oldu onumuzde, distan en ice. YASA, ilahi ve muhtesem oldu gozlerde,
    gerceklik doldu fikirlerde. Bilim ise bir golgeye benzedi bu guc karsisinda, geriden geriye.
    Acinasi tarafi, bu hep boyleydi tekrarlayan ritimde. Kulak vermek gerekir boyle bir guce, iclerde
    bekleyen bilgeye...

http://predator.fakdisizm.com/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.