Şimdi Ara

Ideos x5 akıcı kullanım rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
4
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala inatla ideos x5 kullananlar için bir rehber hazırlamak istedim. Bildiğiniz gibi telefon oldukça yavaş çalışıyor. Bazen iyice şişiyor. Uygulamaların yanıt vermemesi, telefon geldiğinde cevaplayamama, numarayı çevirdikten sonra arama ekranının gelmemesi, resetlenme vb. şeyler sık sık oluyor.
    Rehber sadece telefonu hızlandırma değil, sade ve güzel bir görünüm amacı da taşımaktadır. Aynı zamanda yüklü gelen programların yerine android 4.0 temasına uygun ve daha kullanışlı bazı uygulamalar önerildi.

Ana ekran tasarımı biraz ilginç gelebilir belki ama kullandığınızda kullanışlı olduğunu göreceksiniz. Her adımı eksiksiz yerine getirmeye çalışın. Önce dediklerimi yapıp sonucu görün daha sonra eksikliğini isterseniz tekrar açabilirsiniz.

Öncelikle Aurora sp+ update1 ve 2 yi aşağıdaki adresten indirin ve yükleyin. Yüklemeden önce eski sisteminizi yedekleyin. Eğer zaten bunu kullanıyorsanız temiz kuruluma gerek yok.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2295318

Yüklü gelen kaldırdığım uygulamalar
    Voice dialer, voice search, gtalk, quicksearch box, picotts, pocketskiptrack, file exp, browser, music, ses kaydedici, Googletts, youtube. Bazılarını daha günceli olduğu için bazıları da daha iyisi olduğu için kaldırdım. Mesela youtube uygulamasını marketten güncellediğinizde sistem uygulaması olduğu için eski ve yeni versiyon ayrı ayrı tutuluyor. Bu yüzden kaldırıyoruz. Ben Gmail kullandığım için email uygulamasını da kaldırdım. Siz kullanıyorsanız kalabilir.

Kullanmadığınız uygulamaları da yüklemeyin. Mesajlaşma gibi bildirim veren uygulamaların fazlalığı telefonu yavaşlatıyor. Mesela bende fb Messenger ve whatsapp kurulu. Viber, Skype, line vs. kullanmıyorsanız hepsini birden kurmayın.

Facebook uygulamasını mümkünse kullanmayın. Zaten bir işe yaradığı yok. Tarayıcıda daha iyi. Mesajlaşma için de ayrı uygulama var zaten.

Android sistem ayarları:

-Power widgeti göster kapalı. Andorid 4.0 a sonradan eklendiği için o kadar da düzgün çalışmıyor. Telefonu yavaşlatıyor ve bildirim çubuğunun boş gelmesine sebep oluyor.
    -Gmail ve takvim hariç tüm senkronizasyonlar kapalı. Kendi ihtiyacınıza göre başkalarını açıp kapatabilirsiniz. Mümkün olduğunca az olsun.
    -Ekran kilidi: kapalı. Güç butonuna neredeyse hiç yanlışlıkla basmadığım için ve giriş şifresi kullanmadığımdan kapattım. Siz açabilirsiniz. Bu biraz kişisel tercih.
    -Geliştirici seçeneklerinde: 2D gpu oluşturmaya zorla(sorun çıkarıyor), pencere ve geçiş animasyonları ölçekleri hepsi de kapalı

Yüklenecek uygulamalar

Exdialer

Ayarlar: Eğer özenle oluşturduğunuz bir resimli rehberiniz yoksa fotoğraf göstermeyi kapatın.
    Duyulabilir dokunma sesleri, tuş titreşimleri ve donanım hızlandırması kapatın. Hafızada tut açık

Dosya yöneticisi
    https://play.google.com/store/apps/details?id=fm.clean sade bir şey işinizi görüyorsa bunu
    Daha gelişmiş bir şey gerekiyorsa es file exp. veya solid Explorer (paralı)

Nova launcher prime
    Ücretsiz versiyonda bazı özelllikler olmayabilir.
    Ayarlar:
    -Masaüstü kılavuzu: 5x4 veya 6x4
    -Kalıcı arama çubuğu: Asla
    -Ana ekran sayısı: 2. İkiden fazla ekran kullanmasanız iyi olur. Tamamı ikonlardan oluştuğu için 3 tane olduğu zaman bazen hangisinde olduğunuz şaşırıyorsunuz. Gerekirse araçlar ve oyunlar gibi bir-iki tane klasör açıp onun içine yerleştirebilirsiniz.
    -Ayarlar, indirelenler, exdialer kullandığımız için diğer telefon uygulaması, superuser, klavye uygulaması, nova launcger gibi kısayolları ana ekrana koymanıza gerek yok.
    -Widget kullanmayın.
    -Kaydırma efekti: Hiçbiri
    -Duvar kağıdını kaydır: Kapalı
    -Sonsuz kaydır: Açık
    -Scrool indicatör: Hiçbiri ya da Düz mavi çizgi
    -Uygulama menüsü kaydırma efekti: hiçbiri
    -Menu action: hiçbiri
    -Uygulamaları gizleye girip hepsini gizleyin
    -Uygulama menüsü gruplarına girip widgetler hariç hepsini silin.
    -Uygulama menüsü widgetler kapalı.
    -Alt paneli etkinleştir: Kapalı
    -Kaydırma hızı: Işıktan hızlı
    -Animasyon hızı: Işıktan hızlı
    -Uygulama animasyonu: Sistem
    -Jestlerin hepsi kapalı

Google play store ayarı:
    -Bildirimler ve uygulamaları otomatik güncelleme kapalı: Uygulama yüklerken telefon çok yavaşlıyor bu yüzden arka planda olur olmaz zamanda iş çevirmesin. Güncellemeleri elle yapın.

Yükelenecek diğer uygulamalar
    -Shuttle Müzik Çalar
    -Youtube
    -Google Maps
    -Easy voice recorder
    -Dolphin tarayıcı (Eklentileri ve sağdan soldan çıkan menüleri kapatın). Varsayılan tarayıcı da hızlı ama sık sık çöküyor.

Söylediklerimi mümkün olduğunca eksiksiz yaptıktan sonra telefonu recovery modda açın wipe cache ve wipe dalvik yapın. Bir süre bu şekilde kullanın telefonun kullanılabilir performansta olduğunu göreceksiniz.

Ideos x5 akıcı kullanım rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 21 Ocak 2014; 5:02:17 >

• ilk fırsatta deniyoruz
  • Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın bu da arka plan

http://i.imgur.com/qyEYp22.jpg
  • İste bunu istiyordum. Tesekkurler

• rom ve numara çevirici hariç anlatılanları yaptım holo launcher kullandım az ram harcıyor diye bakalım iyi görünüyor şimdilik
  • bende clean master tavsiye ediyim rami baya rahatlatıyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

rom ve numara çevirici hariç anlatılanları yaptım holo launcher kullandım az ram harcıyor diye bakalım iyi görünüyor şimdilik

holo launcher ne kadar harcıyor. Benim yaptığım ayarlarda 15mb civarı harcıyor nova.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperrkilicc

bende clean master tavsiye ediyim rami baya rahatlatıyo

rami boşalttığı doğru bunu kullanmadım buna benzer başka programlar kullandım ama ram boş olsa da yukarda saydığım yavaşlama sorunlarını yaşamaya devam ediyorsunuz. Bu programlar hiçbir işe yaramıyor bence.
  • Klavye olarakta slide it az ram kullanıyor discovery aldım ama ideosu hala bırakamıyom

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

Klavye olarakta slide it az ram kullanıyor discovery aldım ama ideosu hala bırakamıyom

Neden birakamiyorsunuz merak ettim Bana discovery getirin x5 i camdan firlatirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar yapacağını yapmışsın gene eline sağlık.
    Mayıs ayında x5 in 3üncü yılı bitiyor eğer uygun fiyata gelirse x5 ten sonra honor 3x e terfi edilir ne dersiniz.
  • Ellerine sağlık hocam en kısa zamanda deniyecegim ins.

• quote:

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

quote:

Klavye olarakta slide it az ram kullanıyor discovery aldım ama ideosu hala bırakamıyom

Neden birakamiyorsunuz merak ettim Bana discovery getirin x5 i camdan firlatirim

Bende anlamıyorum haftada 2 gün ideosu 5 gün gmd takılıyorum ve ideosu daha çok seviyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

quote:

Bende anlamıyorum haftada 2 gün ideosu 5 gün gmd takılıyorum ve ideosu daha çok seviyorum

İlgincmis.. En yakin zamanda atlatmaniz dilegiyle

Kolay gelsin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muhlis bey

Hobar yapacağını yapmışsın gene eline sağlık.
    Mayıs ayında x5 in 3üncü yılı bitiyor eğer uygun fiyata gelirse x5 ten sonra honor 3x e terfi edilir ne dersiniz.

ben kafaya koydum sıkıntı çıkmazsa direk honor 3x e terfi

@hobar
    holo launcher hd 15 mb harcıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 19 Ocak 2014; 10:36:45 >
  • Bu cihazı fazla kullanılan kalmadı heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 19 Ocak 2014; 23:54:13 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık valla epeydir yapmaya çalıştığımı yaptım sayende.
    Nova launcharında prosunu aldım bilmeyen varsa en paraya %50si iade ediliyor play dan aldıklarınızın.

Yalnız şu sistem dosyalarını kaldırırken sorun yaşadım ilk denemede kimisi kalktı kimisi kalmatı tekrar formatladım kurdum teli şimdi duruyorlar ellemdim. Siz hangi programla kaldırdınız sistem dosyalarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodur35 -- 20 Ocak 2014; 12:07:18 >
  • solid explorer. olmazsa kurulumdan önce zipin içinden sil öyle kur
  • Muhteşem bir çalışma çok teşekkürler sınavlar okul filan telefonla uğraşamadım dediğiniz gibi arama geliyor sapıtıyor telefon saçma saçma şeyler yapıyor rom coldblue jb çok hatası var geliştirilmesi durdurulmuş bir rom ama sırf tarayıcı performansı için kullanıyorum başka hiç bir romda online dizi ,video izlenmiyor izlense bile 5-10 dk buff yapmak gerekiyor. Sınavlar bitti ICS yüklemeyi düşünüyordum sizde + olanı önermişsiniz onu yükleyeceğim bütün rehberi uygulayacağım ama şu tarayıcı performansını başka hiç bir romda bulamadım bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
    Edit: Bu arada herkes terfiden bahsetmiş bana discovery verseler onu camdan aşağı atarım doğrusu okulda 35 kişilik sınıfın en az 15 kişisi discovery kullanıyor hepsi bi kişiden gördü çöp telefon ya :D her şey donanım değil bi tasarım malzeme kalitesi yazılım optimizasyon filan da önemli x5 gibi tel varken ben rahat rahat değiştirmem ama ascend mate 2 den çok hoşlaştım babam da fiyatını severse x5 in 3. yaş gününde aileden birine teslim töreni yapabilirim (ascend mate 2 dediğime bakmayın büyük ihtimallle max 700-800 liralık şu 3x filan alacaz herhalde yine x5 gibi mate 2 fiyatı şaşırtmazsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaulas -- 20 Ocak 2014; 21:43:40 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.