Şimdi Ara

Ide Vs Achi Vs Raid Mod?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sistemde biosa girdiğim zaman sata controllerin ''native ide'' ve yine sata3 controllerin de yine ide modda çalıştığını gördüm. Bu performans düşüklüğüne sebep olmaz mı? Achi moda geçtiğim zaman sistemim açılmıyor. Ne yapmam gerekiyor acaba? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Önce biosdan ahcı moduna geçiriceksin sonra direk win7 formatlıycaksın ahcı driverları otomatik kurulucak başka yolu yok diye biliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 6 Temmuz 2010; 2:43:08 >
  • XP kullandığınızı varsayarsak sata ahci sürücüleri xp kurulum cd sine entegre etmeniz lazım.Yada xp kurulumunun hemen başındaki menüye F tuşları ile girip sata_ahci sürücüleri yüklemeniz gerekiyor.Win 7 de sata_ahci sorunu yok.Biostan ahci seçimi yapıp kurabilirsiniz.
  • Win 7 kullanıyorum arkadaşlar. Demek format atmak zorundayım
    Oysa ki formatı da yeni atmıştım. Peki performans farkı çok olacak mı? Yoksa boşa bi uğraş mı olacak?
  • Performans çok farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenism

Win 7 kullanıyorum arkadaşlar. Demek format atmak zorundayım
    Oysa ki formatı da yeni atmıştım. Peki performans farkı çok olacak mı? Yoksa boşa bi uğraş mı olacak?

Fazla bir performans farkı olmaz...win7 kullanıyorsan ufak bir registry ayarı ile biostan ahci seçtikten sonra sürücüler otomatik olarak yüklenir eğer anakartının driverları destekleniyorsa..yani formatlamana gerek yok

bunun dışında hotplug özelliği filan gelir işte..
  • Intel(R) Rapid Storage Technology yazılımını yükleyin otomatik yüklenmişde olabilir driver eğer kurulursa rst menüden bakın ncq aktifmi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    raid 0 Kurulum sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Ssd için ahci ve raid modu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Intel(R) Rapid Storage Technology yazılımını yükleyin otomatik yüklenmişde olabilir driver eğer kurulursa rst menüden bakın ncq aktifmi.

şimdi deniyorum
  • quote:

quote:

Intel(R) Rapid Storage Technology yazılımını yükleyin otomatik yüklenmişde olabilir driver eğer kurulursa rst menüden bakın ncq aktifmi.

şimdi deniyorum

Programı kuramıyorum maalesef. Sistem gerekenleri karşılamıyor diye bir hata veriyor
  • quote:

http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2010/03/ahci-windows-7de-kurulumdan-sonra_31.html bu şekilde format atmadan etkinleştirebilirsin.

Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2010/03/ahci-windows-7de-kurulumdan-sonra_31.html bu şekilde format atmadan etkinleştirebilirsin.

Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Rica ederim, kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.