Şimdi Ara

İDE & SATA & ESATA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çeşitli sorularım var. muhtemelen bir çok kişinin de birşeyler bulabileceği bir başlık olacaktır sizin yorumlarınızla. ide-sata-esata eksenli genel sorular.
    - esatanın, satadan performans açısından iyi olduğu doğrumudur?
    - ide destekli anakartıma en ileriye dönük ve performanslı şekilde nasıl bir hdd almalıyım?
    - cevap -muhtemelen- sataysa bunun en iyi, en performanslı ve güvenilir yolu nedir?(lütfen biraz ayrıntılı)
    - esata, satadan iyiyse, ide destekli anakarta bağlamak mümkünmüdür?
    - mümkünse bunun en iyi yolu nedir?

bilgileriniz ve yorumlarınız önemli benim için. lütfen sakınmayın biz cahillerden. çok teşekkür ederim şimdiden.

• 1- esata, sata dan daha performanslıdır.
    2- sata hdd taksanız daha iyi olur tabiki. performans istiyorsanız WD raptor dur ama seslidir.
    3- anakart sadece ide destekliyse ide to sata dönüştürücüler var. dönüştürücü sayesinde bağlayabilirsiniz. bunun gibi bir şey ilehttp://urun.gittigidiyor.com/IDE-HDDYI-SATAYA-CEVIRICI-SL-2IDE_W0QQidZZ11820308
    4- esata hepsinden daha iyi ama şu an sadece harici harddiskler için mümkün. dahili harddiskler esata olarak bağlanamıyor.
    5- anakarta esata çıkışı sağlamak istiyorsanız PCI veya PCI-X kartlar ile mümkün. meselahttp://urun.gittigidiyor.com/PCI-to-4x-USB-IDE-SATA-ESATA-EKRANPAZAR_W0QQidZZ9756527

• e-sata için detaylı bilgiyi burda bulabilirsiniz.
    Kısaca e-sata ile sata arasındaki tek fark e-satanın harici satanın ise dahile olmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 11 Ağustos 2008; 13:41:07 >
  • sata ile e-sata aynı şey
    e-sata harici sata demek
  • bilgiler için teşekkürler. bu durumdahttp://urun.gittigidiyor.com/PCI-to-4x-USB-IDE-SATA-ESATA-EKRANPAZAR_W0QQidZZ9756527 bu ürünle mi bağlamam daha uygun olur yoksa birdehttp://www.akortek.com/product_info.php?cPath=32&products_id=260 şöyle bir ürün buldum.ESATA/USB + IDE/SATA HDD Kutusu diyor.fakat IDE/SATA yı ESATA/USBye mi çeviriyor yoksa ESATA/USByi IDE/SATAyamı çeviriyor anlamadım. bu işime yarar mı ve sonuç olarak hangi ürünü önerirsiniz? ayrıca gittigidiyordaki ürünü daha güvenilir bir sitede bulma ihtimalim varmı?

• bir de WD 3,5" 500GB MY BOOK ESSENTIAL EDITION HARICI DISKi -http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30872 - çalıştırmak için böyle bir döndürücü yeterlimidir? pclabsda bu ürün üzerine bir makalede esata to esata da gerekli falan tarzı şeyler yazılıydı. tam anlayamadım o noktayı.
    der ki: Bağlayacağınız cihaza göre uygun eSATA ara kablosu gerekmektedir. ve esata kablolarında sorun olduğundan bahsediyor.http://www.pclabs.gen.tr/2007/09/26/esata-mercek-altinda-problem-mi-nimet-mi/2/
    ayrıca şöyle bir madde var:
    -eSATA desteklemek için özel bir donanım gerekmez. SATA destekli anakart, BIOS ayarı ve sürücü yeterli.
    bios ayar kısmına takıldım sorun yaratırmı? asus p4vp-mx anakartım.

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata ile esata farki
    11 yıl önce açıldı
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında kablolardan ziyade kullanılan kontrolcüler ile ilgili bir problem söz konusu gibi

WD 3,5" 500GB MY BOOK ESSENTIAL EDITION bu hdd den aldım yanındada akasa e-sata kablo aldım bilgisayara bağladığımda 5-6 dakika çalıştı sonra kilitlendi bir kaç kere daha denedim onlarda da bilgisayara restart attı ama kullanabildiğim zaman birimi içinde 8gb hd rip bir filmi kopyaladım performansı gerçekten mükemmeldi zaten o kopyalama işlemi bittikten sonrada bişey kopyalayamadım sonrasında usb den kullanmaya devam ettim sistemimi baştan kurduğumdan şu sıralar yine e-sata dan kullanma denemelerine başlıcam performansını gördükten sonra usb nin hızı çok komik kalıyor yanında bios ayarları kendi anakartım için konuşacak olursak Asus P5Q-E üzerinde kendisinden e-sata portu var normal sata kontrolcülerinden ayrı kendi kontrolcüsü ve sürücüsü mevcut anakarttan sadece enable etmem yeterli bence başkada bir yar yapmadım zaten ama performansını bir kere görünce usb de sürünüyormuşuz diyorsunuz.

• akortek firmasındaki hdd kutusu ile ide veya sata hdd yi bilgisayara usb veya e-sata üzerinden bağlayabilirsiniz. yani 2 tane bağlantı noktası var. usb her bilgisayarda var standart zaten ama e-sata ayrıyetten daha hızlı bir bağlantı isterseniz diye e-sata içinde bu bağlantı noktası olan bilgisayar lazım.
    e-sata ayrı bir bağlantı tipidir. mesela ben e-sata - sata kablo ile harici hdd mi bağlantı yaptım ama makina usb gibi direk tanımadı. bağlantı kurmak için kapalı makinaya ilk önce harici hdd yi bağlayıp makinayı öyle açmanız lazım anca öyle tanıyor. pclabs da yazının sonunda PCI-x kart ile bağlantı kurulmuş onun sayesinde usb gibi tak çalıştır yapılmış. sizin anakartta da e-sata çıkışı olacağını sanmam. e-sata kablo ise ucunun kısa olduğundan dolayı harici hdd tanıtılamamış. kablonun ucundaki plastik kısım eritilerek uç kısmı uzunlaştırılıp onun sayesinde bağlantı kurulmuş.
    birde her e-sata çıkışlı kart uyumlu değil sanırım yazıda ondan bahsediliyor. silicon image cipli olması gerekiyomuş. kartı bir ara almayı düşündüm ama o ufacık karta 60 ytl istediklerinde bende vazgeçtim. 60 ytl ile yeni bir tane e-sata çıkışlı anakart alırım olur biter. (eskisini satıp tabiki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viperc -- 12 Ağustos 2008; 15:25:18 >

• teşekkürler fakat benim sorum şu:
    pci esata dönüştürücü, ve bu wd mybook dışında, örneğin belirttiğiniz esata-esata kablsounu benim de almama gerek varmı? anakartımda esata çıkışı yok pcidan bağlayacağım. diskin kendi kablosu hiç mi yok? esata disk yapıp bağlamak için kablo koymamışlarmı :S

@viperc yazınızı yeni okudum. üstteki sorumu yeniliyorum ve hdd kutusu falan rarzında daha zahmetsiz ve ucuz yine pci destekli kullanabileceğim bir öneriniz varmı. 500gb, taşınabilir ve iyi bir marka olması önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 12 Ağustos 2008; 15:30:00 >
  • benim önerim pclabs daki gibi PCI-X kart almanız lazım neden derseniz deneme yapılmış ve uyum sağlamış. kartıdahttp://www.bimel.com.tr/yeni/urun/dc-30102 buradan temin edebilirsiniz ama dediğim gibi 60 ytl fiyatı var.
    birde piyasadahttp://www.webdenal.com/store/s-link-sl-4u2s1i-4-port-usb-esata-sata-ide-cikisi-_fiyat.htm?idProduct=84698&idCategory=169&topnavCategory=37 bu tip bir kart var ucuz ama uyum sağlarmı bilemem.
    ne yazıkki harici hdd nin içinden esata kablo çıkmıyor. hiçbir esata destekli hariciden çıkmıyor. siz alacaksınız.
    eğer s-link marka PCI kartı almayı düşünüp de denerseniz ve uyum sağlarsa bir zahmet banada haber verirsen çok iyi olur. bende alırım.

• hem çevirici, hem kablo hem de taşınabilir olmasınından kaynaklanan pahalılığıyla 200ytlyi buluyor masrafı. taşınabilirlikten vazgeçip ide-sata dönüştürücüyle veya yine bir pci-sata ile normal sata alıcam böyle giderse. birde şu hdd kutularla kutusuz taşınablir hdd alıp daha ucuza mal olabilecek birşeyler yapmak mümkünmüdür? yine ide tabanlı anakarta.
  • hdd yi ve kutusu ayrı almak isteseniz bile aynı fiyata geliyor. sadece bir avantaji var ayrı almanın ilk başta düşük hdd alırsınız ilerde fiyatlar düşünce yükseltirsiniz. ama ucuz hdd kutusunun kaç gb kadar desteklediği de önemli. iyi bir şey alsanız. fiyat artıyor tabiki.
  • Evet arkadaşlar hallettim seagate ST3500320AS sataII 32 mb NCQ 500 gb harddisk aldım birde rain marka sata kart. ide anakarta pcı dan taktım çalıştı şuan harddiski problemsiz kullanıyorum. Ama insan oğlu doymazmış sürekli yeni bir şey istiyor. Bu yeni harddiski windows kuruluşunda göremiyorum sadece eski 40gb lık görünüyor.
    1- Bu 500 lük harddiske işletim sistemi kurmanın yolu var mıdır?
    3- Aygıt yöneticisinde bu yeni hddyi SCSI disk olarak görünüyor. Normal midir?
    2- Kapasite 465 civarı görünüyor normal midir?
    4- Hdd nin sürücüsünü bulamadım? seagate sitesine baktım. Nereden bulabilirim bilen var mı? Sürücü tarihi 2001 görünüyor.

Not: Sata kartın driverinı kurdum.

• quote:

Orjinalden alıntı: alper24

hem çevirici, hem kablo hem de taşınabilir olmasınından kaynaklanan pahalılığıyla 200ytlyi buluyor masrafı. taşınabilirlikten vazgeçip ide-sata dönüştürücüyle veya yine bir pci-sata ile normal sata alıcam böyle giderse. birde şu hdd kutularla kutusuz taşınablir hdd alıp daha ucuza mal olabilecek birşeyler yapmak mümkünmüdür? yine ide tabanlı anakarta.

bu problem ileri doğru olacaktır. şuanda pek fazla esata disk kutusu yok. benim kullandığım thermaltake ma4 disk kutusu. şuanda memnunum. esata ile çok hızlı. tabi fiyat yüksek ileri doğru disk kutuları artıcağından, rekabet artacak ve ucuzlayacaktır.
    benim aldığım Disk kutusu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.