|
Bildirim

|
Gran Turismo PC ye gelmeden Sony PC ye oyun çıkardı demem
|
|
Döviz bu hızla yükseldiği sürece bir kaç yıla kalmaz Türkiye'de aaa konsol veya pc oyun fiyatları 5000'TL'leri bulur ondan sonra ülkede konsol - pc tartışması kalacakmı bakalım.
|
|
Stellar Blade 14 ay, Spider-Man 2 15 ay, Gow Ragnarok 22 ay sonra PC'ye çıktı. Tabi Stellar'da Sony yapımcı değildi. Spider 2'de ise Marvel'in etkisi oldu. Ama sonuçta, tamamen kendilerinde olan Gow Ragnarok bile 2 yıl dolmadan PC'ye çıktı. Son Steam Machine olayından sonra, bu strateji PS'e zarar verir gibi duruyor. Hele, HL3'le beraber güçlü bir Steam Machine'in çıkacağını da düşünürsek Zaten Sony'de de bir kafa karışıklığı olduğu belli. GT7 gibi bir oyunu PC'ye çıkarmadılar. Mesela Demon's Souls'u anlayabiliriz. Herkese hitap etmeyen bir remake olduğu için, şu aşamada PC'ye port etmeyebilirler. Fakat GT7, PC'de çok satacak bir oyun. Ona rağmen 3.5 yıldır PS exc kaldı. PC'de ayrı store açıp, Steam Machine'i es geçme olayı ne kadar tutar bilinmez. PC tarafında, Steam'i yok sayan hamleler pek başarılı olmuyor |
|
Bu söylentilerin Steam Machine'dan sonra çıkması tesadüf değil. Sony, mevcut PC stratejisiyle devam ederse, rakip konsolu beslemiş olacak. Bana kalsa oyunları PC'ye aynı gün çıkarsınlar; ama Steam Machine işi bozuyor |
|
Hocam burada dert yanacağına sat kurtul o zaman sanki zorla oyun oynatıyorlar gibi yazmışsın. 4 ayda 1 konsol açıyorsan ps5 sana göre değil demektir kasmaya gerek yok bu kadar nefret ederek oyun oynanmaz. Nerede mutluysan orada oyna sonuçta keyif işi bu 👍🏻 Bende portal almıştım 2-3 ay denedim güzeldi fakat beğenmediğim yönleri oldu sattım geçtim. Aldığın ürünün bağımlısı olmayın memnun değilseniz elden çıkartın gitsin... |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
| _____________________________ |
|
Bu söylentilerin Steam Machine'dan sonra çıkması tesadüf değil. Sony, mevcut PC stratejisiyle devam ederse, rakip konsolu beslemiş olacak. Bana kalsa oyunları PC'ye aynı gün çıkarsınlar; ama Steam Machine işi bozuyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfx -- 16 Kasım 2025; 15:5:47 > |
|
|
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Stellar Blade 14 ay, Spider-Man 2 15 ay, Gow Ragnarok 22 ay sonra PC'ye çıktı. Tabi Stellar'da Sony yapımcı değildi. Spider 2'de ise Marvel'in etkisi oldu. Ama sonuçta, tamamen kendilerinde olan Gow Ragnarok bile 2 yıl dolmadan PC'ye çıktı. Son Steam Machine olayından sonra, bu strateji PS'e zarar verir gibi duruyor. Hele, HL3'le beraber güçlü bir Steam Machine'in çıkacağını da düşünürsek Zaten Sony'de de bir kafa karışıklığı olduğu belli. GT7 gibi bir oyunu PC'ye çıkarmadılar. Mesela Demon's Souls'u anlayabiliriz. Herkese hitap etmeyen bir remake olduğu için, şu aşamada PC'ye port etmeyebilirler. Fakat GT7, PC'de çok satacak bir oyun. Ona rağmen 3.5 yıldır PS exc kaldı. PC'de ayrı store açıp, Steam Machine'i es geçme olayı ne kadar tutar bilinmez. PC tarafında, Steam'i yok sayan hamleler pek başarılı olmuyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 16 Kasım 2025; 20:18:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Mantıklı bir karar olmaz çünkü port maliyetleri yüksek değil. Oyunların çok yüksek satış rakamlarına ulaşmasına da gerek yok. Sonuçta bu oyunlar geç çıkıyor ve özellikle Steam’de MENA ile LATAM bölgeleri için özel fiyatlandırma uygulanmıyor. Eğer oyunları geç çıkarıyorsan, fiyatını buna göre biraz daha düşük tutman gerekir. Ayrıca indirim oranları konusunda da oldukça cimri davranıyorlar. Örneğin The Last of Us Part 1 çıkalı neredeyse üç yıl olacak ama hâlâ %50 indirim görüyor. Üstelik oyunlarına Denuvo gibi koruma yazılımları eklemedikleri için korsan kullanım oranı da yüksek. Sony eğer yaparsa en çok satacağı oyun Bloodborne portu olur diye düşünüyorum. Demon's Souls da iyi satış rakamlarına ulaşabilir. Aşağıdaki sitede Playstation oyunlarının PC portlarıyla ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz. reseteraAnalyzing Sony's PC strategy and the outcomes in its first 5 years (timeline, sales figures, charts, impact on PlayStation business) Sales - Sony - PC https://www.resetera.com/threads/analyzing-sonys-pc-strategy-and-the-outcomes-in-its-first-5-years-timeline-sales-figures-charts-impact-on-playstation-business.1104930 |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 17 Kasım 2025; 8:10:57 > |
|