Şimdi Ara

İddia ediyorum, Türkiye'nin en yaşanılır şehri Konya'dır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
7.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yurtiçi yurtdışı birçok şehir gezdim konya'da okuyorum ilk 6 maddeye kesinlikle katılıyorum 7.madde için de kesin bi şey diyemem şehirde sadece 200k üni öğrencisi var. benim yaşadığım yer takıldığım gezdiim yerlerde sadece öğrenci olduğu için halkıyla pek muhattap olmuyorsun o yüzden bi şey diyemicem ama yaşaması çok rahat ve güzel bi şehir. belediyeleri de çalışıyor. hükümet şehri olmasının da etkisi çok var bu şehre özel muamele yapılıyor. ilerde burda yaşamak isterim.

bu arada yobaz diyenler sanki izmirde adanada mersinde vs hiç yobaz yok :D allahtan biliyoz neyin ne olduğunu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada konyadan kız alınmaz 2 tane konyalı kız arkadasım oldu bi tanesiyle ilişkim hala devam edşyo bu türbanlılar çok tehlikeli özellikle konyadakiler üni türban ikilisinin %80i baskasının yatağına girmiştir çok net diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

Misafir olarak takılırken düşük yaş profili dikkati mi çok çekmişti ama bu kadar olacağını düşünmemiştim. Bloklamayı öğrenince dediğinizi yapacağım.

Günaydın.

Biyolojik olarak yaşı büyük olanların ise maalesef ki akıl yaşları küçük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 22 Mart 2018; 13:31:54 >

Bu sürede 8 kere elektrikler kesildi birisi nadir demişti.

Üstelik elektrikler kesilince bütün ulaşım iptal

Her yere metroyla gidiyordum ve metro elektrik olmayınca yolda kalıyordu

Altyapısı çok dandik şehirde çoğu yerde lagam kokusu var

Memleket olacak yer degil

Memursan görevin bitene kadar kalıp gidersin öyle bir yer

Orijinalden alıntı: Fleches z Noires

bu arada konyadan kız alınmaz 2 tane konyalı kız arkadasım oldu bi tanesiyle ilişkim hala devam edşyo bu türbanlılar çok tehlikeli özellikle konyadakiler üni türban ikilisinin %80i baskasının yatağına girmiştir çok net diyorum

Kardeş boşver mübarek gece geçsin sonra bunları yaz

Orijinalden alıntı: Ochikonde

quote:

Orijinalden alıntı: Karısız Bela

konyada yaşamamış hiç konu sahibi

Doğduğumdan bu yana Konya'da yaşıyorum, hiç öyle yobazlık falan yok. Asıl siz yaşamamışsınız.

Başka yer görmedin ise kendi içinde tabi normal karsilarsin. Biraz şehir gez geri gelde anlarsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-2A62F6A00

Konya Türkiye'nin tarımsal sanayi devidir. Her gün soframızdalar, var olun. Sevgiler.

Ne ekiliyor artık konya da. Buğday Rusya mercimek kanada pirinç Amerika vs ne kaldı geri.

İ5 10400f, 16 GB DDR4 (3200MHZ), MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6, ASUS Prime Z490-A Intel LGA1200 DDR4, 240 GB SSD + 120GB SSD SAMSUNG HARDDİSK 1TB 7200 RPM HDD, AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W
  • Türkiye'nin tartışmasız en güzel şehri, Avrupai özellikleriyle Eskişehir'dir.

• Zamanında Konyaya Mevlana görmek için gezmeye gittik 15,20 kişilik grupla. 1 gün otelde konakladık. Abi ne esanafı esnaf ne insanı insan acayip bir şehir. bu kadar insan boşa bağnaz demiyor. Örnek 1 : Lokantanın birine girdik sözde muhafazaklar selam verdik alan olmadı, yemeği yedik kasaya gittik parayı ödedik hayırlı işler dedik dersin adamın anasına sövmüşün bir bakış sorma neyse dedik amca tersinden kalktı o yüzden oralı değil. Ordan büfeye gittim benzer olaylar vs vs. karşılaştığımız 30 Tane konyalıdan abarmıyorum 25'i böyle.

Orijinalden alıntı: xtonymadx

quote:

Orijinalden alıntı: Haluk Ermiş

quote:

Orijinalden alıntı: xtonymadx

15 senedir Konya'da yaşıyorum,

1-Ulaşım rahat zira bir tane tramvay var heryeri dolaşıyor o tramvaya da adamlar taktik bulmuş tramvay gelip görevlinin önünü kapatınca millet engelli girişinden elkart denen naneyi tutmadan giriyor içeri oh beleş bindin , otobüsler hafta içi tıklım tıklım olur çoğu eskidir.Dolmuş söylemiyorum bile para üstü gelmez gelse de kendini dışarı atman arkayı dörtleyen ekipteysen imkansız gibidir.Dolmuş trafiğe yakalandımı herkes çöker yere sanırsın askerdesin.

2-Elektrik nadiren gider , su hiç gitmez , yollar düzgündür ancak yollar ralli pisti gibidir.Hızlı ve öfkeli ruhunu yaşamak istiyorsan doğru yerdedir ancak araç modelleri şahin üstüne çıkmaz.Kimse sinyal vermez.Ne döner kavşakta ne düz yolda.

3-Eğitim olanakları neye göre yüksek fikrim yok ancak sağlık için aynı şeyi söyleyemem.Eğitim hastanesin de koridora taşan acil hastalar var yeni yapılan hastane desen..neyse söylemiyorum.Yol da karşılaştığın iki adamdan bir tanesi suriyeli.

5-Nüfus yoğunluğunu yukarda toplu taşıma için söyledimö.

6-Sosyal imkan mı? şehir de toplasan 3 tane avm zaten hangi sosyal ortam? parklar sigara izmaritleriyle dolu,yollar da öyle.Deniz bile yok.Her taraf pislik için de

7-Şehir nerde park var göster bana 2-3 tane park var içlerin de en düzgünü olimpiyat parkı gerisi tırt

8-İnsanları kaba,otobüste dolmuşta çocuklu bayana yer verirsin iki kişilik yerde.Kendi oturur boş olan yere de çocuğu oturtur sen yine ayakta gidersin.

Bu kadarı yeterli bence

sosyal imkan demek avm mi demek sizin için ?

sizin için ne demek aydınlatır mısınız?

Benim için sosyal imkan demek, 50 den fazla merkezde kurs veren Komek dir, büyüklü küçüklü ayda 100 den fazla etkinlik yapan Kültür A.Ş. dir, Kültür Bakanlığına ait 7 tane müzedir. Trip advisor da Konya diye sorgulama yapınca 58 tane yapılacak etkinlik çıkıyor, her 15 günde birini yapsa Konyada yaşayan bir kişi, bir kaç senede bitirir ancak hepsini.

Avm ler malesef sosyal imkandan ziyade insanları daha da asosyal hale getiren, insanlara para harcatmak üzere kurulmuş beton yığınları benim gözümde.

• Konyalı olarak söylüyorum Konya Türkiye'nin en rezalet şehirlerinden biridir.

İnsanları yobaz düşüncesiz kendi çıkarları için çabalayan sizi sürekli yolmaya çalışan tiplerden ibarettir ayrıca çok kıskançtırlar sizin gelişmenizi iyi bir yerlere gelmenizi istemezler bilgi vermezler sadece hep ben diye yaşarlar.

Elektrik geçen yıl 12 defa kesildi elektrik kesilmez sular gitmez diye birşey yok.

Trafik olarak tamam nüfus az olduğu için pek trafik problemi olmuyor ama iş-okul gidiş dönüş saatlerinde ciddi yoğunluk yaşanıyor ayrıca trafik kurallarını burada yaşayacaksanız eğer tamamen unutun Konyalılar trafik kurallarına uymazlar kafalarına göre hareket ederler.

Kızları genelde kapalı ama bir o kadarda kaşardır saman altıdan su yürütürler.

Erkek olmama rağmen şort vs giydiğimde toplu taşıma araçlarında vs tip tip dik dik bakarlar. Kırmızı tozpembe eflatun vs renkleri erkek giyerse kesin ılık gözüyle bakarlar.
    Onların gözünde erkek demek kot pantolon + rugan ayakkabı + tesbih + gömlektir veya tshirt.

Sosyal imkan açısından hiçbir şey yoktur. Var diyenler inferno denen kümese gidiyordur kesin. Onun dışında Starbucks bile 2 tane var koca şehirde.

Ulaşım çok zordur bir yerden bir yere gitmek en az yarım saattir. Selçukludan merama gidecek olursanız toplu taşıma ile 3 saati bile bulabilir.

Otopark falan 2 tane otopark var şehrin en işlek yerinde oda.

Toplasan 4-5 tane kafa dinlemelik park bahçe var büyük.

15 Yıldır Metro yapılacak yapılıyor deniliyor 15 yıldır ben duyuyorum bunu hala ortada birşey yok.

Suriyeliler ve arap sevicileri çoktur.

Yardım severdirler ama kendi çıkarları varsa.

23 Yaşındayım 20 yılım Konya'da geçti Konya'da doğup büyüdüm yani en iyi ben bilirim burayı aklınız varsa kesinlikle Konya'nın yanından bile geçmeyin.

Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• Bir Konya'lı olarak sehrimin insanlarından ben de pek hazzetmem ama şehir olarak ele alırsak Türkiye'nin en önde gelen şehirlerinden biri. Bir arkadaş denizi bile yok demiş Konya için. Yani öyle bir demiş ki sanki her şehirde deniz var, Konya'da yok.

İç Anadolu kardeşim, denizi iç Anadolu'ya mı getirelim. :)

Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri Konya'da

En çok parkı bulunan şehirlerin başlarında gelir ve bu parklar öyle küçük kıytırık parklar da değil. Çoğu yürü yürü bitmez denilen cinsten ve içi dolu. Yani bir çimen, iki ağaç değil.

Sosyal aktivitelerde bulunacağınız birçok yer var

Sağlık açısından pek iyi değil. Suriyeliler her halt için hastanelere gidiyorlar çünkü.

Düzenli yerleşme ve yolları iyi.

Vs vs

İşim var uzatamayacagim daha fazla ama kısaca sehir çok güzel bir şehir ama huzur yok. İnsanlar mutsuz görünüyor. Herkes asabi. Farklı insan tipleri az. Eskişehir ile kiyaslarsam mesela Eskişehir Konya kadar değil ama nedense Konya'dan çok daha güzel hissettiriyor. İnsanlarinin yüzü gülüyor, herkes mutlu. Çeşit çeşit insan var ki bu da düşünce özgürlüğünü gösterir. Orada gezerken gerilmiyorsun, senin de hep yüzün gülüyor. Huzurlu oluyorsun.

Ama insanı açısından bence bir Afyon kadar da değil. Afyon'da okuyorum, lanet ettim 4 sene nasıl geçecek diye.

• Maalesef hocam. Haklısınız ki öyle.

Yine misafirim başlıklara bakıyorum. Uzay konusu bir tane içerik ile ilgili yazı yok, akp'liler ile CHP'liler birbirine girmiş. Ateistler ile müslümanlar birbirine girmiş. En çok beğenilen mesajlar kendi başına başka konu. Öyle yani garip

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.