Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.252
Cevap
207
Favori
804.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağol hocam valla bende düşünmüyorum aslında. Daha önce iş ve turistik için 6 aylık sınırsız vermişti italya. İtalyaya 2 kez, fransa ya 1 kez giriş yaptım. Yüksek maaş belgeledim, şirketimde uzun yıllardır ve yönetici konumundayım. Versinler artık. Sizin de hayırlı olsun ziyaretiniz inşallah. Bakalım yarın büyük gün. Bir de uzun süreli istedim, göreceğiz.
  • Özellikle İzmir'den başvuru yapmış arkadaşların yorumunu merak ediyorum:
    16 Haziran tarihinde Antalya idata ofisinden Almanya vizesine başvurdum ve 17 Haziran tarihinde belgelerim konsolosluğa (İzmir) ulaştı. Şu an başvuru durumu "konsoloslukta" olarak görünüyor. Uçak biletim 2 Temmuz cumartesi gününe. İdata ofisinde çalışan görevli yetişir yorumunda bulundu, ki ben de yetişir diye başvurdum fakat 15-20 gün bekleyen kişilere rastlayınca tedirgin oldum.

Ağustos 2015 döneminde İstanbul İdata ofisinden Almanya vizesine başvurmuştum (3 ay çok girişli) ve konsolosluk belgelerimi aldığı gün veya ertesi gün, vize vererek pasaportu göndermişti.

Şu an belgelerim tam, çalışıyorum. 2015'ten 90 günlük çok girişli Almanya vizesi, 2011'den ise Schengen bölgesine 90 günlük vize + 6 aylık oturma iznim vardı, onları da sundum.

Bu şartlar altında vizem 29 Haziran tarihine kadar -uç bir durum olmazsa- kargoya verilir, değil mi? İstanbul'da süreç hızlı sonlanmıştı, fakat İzmir'de genel süreç nasıl işler bilmiyorum. Aslında nasıl olsa yetişir diye yorumlara hiç bakmadan başvurmuştum ama şimdi vizesi yetişmeyenleri görünce biraz tedirgin oldum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi in science we trust -- 20 Haziran 2016; 18:12:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ndartain

Özellikle İzmir'den başvuru yapmış arkadaşların yorumunu merak ediyorum:
    16 Haziran tarihinde Antalya idata ofisinden Almanya vizesine başvurdum ve 17 Haziran tarihinde belgelerim konsolosluğa (İzmir) ulaştı. Şu an başvuru durumu "konsoloslukta" olarak görünüyor. Uçak biletim 2 Temmuz cumartesi gününe. İdata ofisinde çalışan görevli yetişir yorumunda bulundu, ki ben de yetişir diye başvurdum fakat 15-20 gün bekleyen kişilere rastlayınca tedirgin oldum.

Ağustos 2015 döneminde İstanbul İdata ofisinden Almanya vizesine başvurmuştum (3 ay çok girişli) ve konsolosluk belgelerimi aldığı gün veya ertesi gün, vize vererek pasaportu göndermişti.

Şu an belgelerim tam, çalışıyorum. 2015'ten 90 günlük çok girişli Almanya vizesi, 2011'den ise Schengen bölgesine 90 günlük vize + 6 aylık oturma iznim vardı, onları da sundum.

Bu şartlar altında vizem 29 Haziran tarihine kadar -uç bir durum olmazsa- kargoya verilir, değil mi? İstanbul'da süreç hızlı sonlanmıştı, fakat İzmir'de genel süreç nasıl işler bilmiyorum. Aslında nasıl olsa yetişir diye yorumlara hiç bakmadan başvurmuştum ama şimdi vizesi yetişmeyenleri görünce biraz tedirgin oldum açıkçası.

Aslinda ucusuna 2 hafta kala hem de yogun olan yaz aylarinda basvurarak biraz riske girmissin diye dusunuyorum hocam. Ama yine de yetisir diye tahmin ediyorum.

• İki çocuğumu bu sene tatil için almanyaya göndermek için plan yaptık. Ancak almanyadaki davetiyenin geç çıkmasından dolayı henüz vize başvurusu yapamadık. benim kendi şirketim var ve 2 adet tapum mevcut. Sizce hangi konsolosluğa başvuru yaparsam en kısa sürede sonuç alabilirm. İstanbulda ankarayada gidebilirim.
  • quote:

Benim de tarihler benzer ama uçuşum 29unda :( umarım ikimizin de zamanında yetişir.

• şöyle bir sorunum var. beni istek edecek olan aile ben almanyadayken turkiyeye tatile gelicek. sizce sorun olur mu? ben almanyaya giderken onlar burda olacak yani. bilen varmıdır arkadaşlar
  • Esquierdo kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım hiç endişelenme çıkar. Aynısı bana italyada oldu ancak uçak bileti tarihini de dikkate aldıkları için mutlaka yetiştireceklerdir. Çünkü umurlarında olmuyor diye düşünsekte bu onlar için de prrestij kaybıdır bence. Bu arada bursadan başvurumu biletim 6 ağustos olmasına rağmen 1 gün sonra istanbulda onayladılar ve 6 aylık sınırsız verdiler, Herhalde bölgeye göre yoğunluk değişiyor
  • helloween kullanıcısına yanıt
    sanırım sorun olmaz ancak o aile de risk almış. Olası bir polislik durumun olsa kendilerine de ulaşılması gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca olmaz ama havaalanında problem olsa yine ulaşacakları kişinin onlar olması lazım.Gönlünü ferah tut, inşallah birşey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nargrith

quote:

Benim de tarihler benzer ama uçuşum 29unda :( umarım ikimizin de zamanında yetişir.

Tahminim istanbul, ben bursadan başvurdum 1 günde istanbuldan 6 aylık çıktı. Aynı anda başvurduğumuz arkadaşa da 3 günde çıktı. Üstelik ikimizin de uçuşları ağustosun ilk haftasıyken. Yine de Ankarayı soruşturun.

• tuana26 T kullanıcısına yanıt
    Tahminim istanbul, ben bursadan başvurdum 1 günde istanbuldan 6 aylık çıktı. Aynı anda başvurduğumuz arkadaşa da 3 günde çıktı. Üstelik ikimizin de uçuşları ağustosun ilk haftasıyken. Yine de Ankarayı soruşturun. Çocuklar için muvafakatnameyi atlamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joyce84

almanyaya yolculuk yapacağım. size öncelikle davetiye için birşeyler sorayım

davetiye başvurusu için başvuru formuna benim pasaport numaram isteniyor. bu şart mı? henüz pasaportum çıkmadı. bugün başvuru yaptım pasaport için.

davetiye için bir ücret ödeniyor mu? ödeniyorsa ne kadar?

davetiye için pasaport no şart değil. bize gelen davetiye de pasaport no yazan kısım nich bekannt yazıyordu.ve geçen yaz annemi öyle gönderdim.
  • idata dan 30 hazirana randevu aldım.

davetiye almanyadan kargoya çıktı. bir kaç güne bende olur. tabi davetiye alınırken davet yapan kişi gelir beyan etti.

şimdi ben burdan ekstra bir gelir beyanı göstermem gerekiyor mu? maaş bodromu koydum. banka hesap dökümü koymadım. bankada zaten maaş yatıyor çekiyorum. birşey yok. araç ve tapu vs. var ama koymak istemiyorum. daha önce 2 defa ticari vize almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nargrith

quote:

3 haziranda basvurdum antalyadan o eksik bu eksik diye diye bugunlere geldim. Ucusumuz 29 haziranda ve hala vizenin gelmesini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• joyce84 J kullanıcısına yanıt
    Davetiyenin gereği zaten masrafları o ailenin karşılayacağını kanıtlar nitelikte olması bir anlamda diye biliyorum. Tapu ve araç ruhsatı koymakta fayda var. Dilekçeyi esasıyla yazan, diplomasını eke koyan mı ararsın. Ticari ile davetli turistik arasındaki farkı unutmayın. Birinde davet eden ve gönderen ticari firmaların kefaleti var. Yine de siz bilirsiniz
  • Herkese Merhaba,
    24 Haziran da İdata Bahariye şubesin 3 arkadaş randevu aldık ve evraklarımızı tam olarak hazırlayıp uzun uğraşlar sonucu teslim ettik daha önce turla vize almıştık ama ilk kez bireysel başvurduk ve evrakta gidilecek ülkeler kısmına Almanya ve italya yazdık ama italyaya ait herhangi bir uçak veya otel rezervasyonu yapmadık ilgilenen arkadaşlar da birşey demedi evrakları teslim ettikten sonra aklımıza geldi şimdi bu durum eksik evrak diye geri döner mi? (Sorun olmaz İnşallah)Bilen arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim takdir edersiniz ki stresli bi bekleyiş sardı bizi zaten birde bunu düşünmeyelim ☺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, bizde de aynı durum söz konusu 16 Haziran'da İstanbul'dan başvurduk. Başvuru kağıdından 21 Haziran'da teslim edilecek yazıyordu ancak bugün oldu halen Konsoloslukta gözüküyor. 2 Temmuz'da uçağımız var. Daha önce Amerika vizesi, Fransa Oturma izni ve Fransa vizesi almışlığımız da bulunuyor.

Sizde son durum ne? Nasıl bir yol izlediniz pasaport geldi mi?
  • arkadaşlar merhaba idata üzerinden almanya turist ve ziyaret amaçlı vize başvurusu yaptım tarih 16/06/2016 23/06/2016 tarihinde mail gelmiş fakat ben bugün farkettim arayıp ulaşamadım kapalı olduğu için yardımcı olurmusunuz... mesajda **** nolu başvurunuz İADATA'ya gelmiştir. mesai saatleri içerisinde teslim fişinizin aslı ile pasaportunuzu İADATA'dan alabilirsiniz. yani tam 1 haftada mail geldi içinde ne olduğunuda bilmiyorum acaba red olduğundan mı yoksa onaylandığından mı erken geldi pazartesiyi beklerken gerilmemek adına yardımcı olun lütfen-....
  • Arkadaşlar anneme 3 aylık Almanya vizesi için idataya aracı firmayla başvurduk 1 aylık vermişler acaba aracı firma hata mı yaptı yoksa normal mi daha öncede 1 ay gitmişti Pazartesi gidip dilekçe vericeğiz, bilgisi veya fikri olan varsa çok iyi olur.
  • efendhy06 E kullanıcısına yanıt
    inşallah olumludur kardeşim önemli olan türkiyeye dönemeni kanıtlayan evraklar sunmandı sunduysan kafan rahat olsun
  • muqo16 bütün evraklarım tamam gidiş dönüşte gösterdim fakat bakiyede 2500 tl vardı o korkutuyor beni
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.