< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (444. sayfa)

-
-
Merhabalar,
İstanbul altunizade den italya vize başvurusu yapan oldu mu ?
6 ekimde başvuru yaptım henüz dönüş gelmedi, çok yoğunluk var galiba.
-
Merhaba, İtalya için 16 hatta bugün ile birlikte 17 gün çok uzun bir süre.
İtalya için;
"Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir."
Almanya olsa 45 güne kadar sürebilir derdim ancak söz konusu İtalya olunca ya yoğunluk var ya da çalışanlar biraz yavaş çalışıyor diye yorumlayabilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
8 Eylül'de idataya basvurdum. İkametimden dolayı İzmir idataya gideceğim.sorun şu ki ulusal 19 f çalışmak için başvurdum.randevu atamasının 4-5 ay sürdüğünu söylüyorlar.bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başvuru sonucunu nasılsın sorgulayabiliriz? Pasaportu teslim almadan öğrenebilir miyiz?
iData Gayrettepe Ofisi Yenilemiş!
• Premium Lounge için normal ofisin hemen yanında yeni bir dükkan kiralanmış, çok daha konforlu ve sakin.
• Premium Lounge müşterileri için Astoria AVM otoparkı 2 saat ücretsiz olmuş.
• Pasaport Teslimat noktası ofisin dışına konumlandırılmış, ofis içerisi rahatlatılmış.
• Premium Lounge içerisinde özel parmak izi alma yeri yakın zamanda açılacak.
Bilindiği üzere eskiden Premium Lounge için ekstra ücret ödemek pek mantıklı olmuyordu. Aldıkları paranın tam karşılığını alamıyordunuz ancak Gayrettepe ofisi için bu durum değişmiş durumda.
(!) Bu arada sanırım başvurularda azalma var, yoğunluk gözlemleyemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 24 Ekim 2022; 11:38:10 >
Merhaba,
İnternetten araştırmalarıma göre konsolosluk seyahat tarihini baz alarak değerlendirme yapıyormuş, bugüne kadar hala pasaportum gelmedi, seyahat tarihi 30 aralık. Umarım 2 ay pasaportum konsoloslukta kalmaz. :)
-
15 Ocak tarihinde Almanya’ya ziyaret amaçlı tatil planım var . Kars da ikamet ettiğim için en yakın ofis Trabzon da en erken 15 aralik a randevu vermekte . Bu tarihte başvurduğum takdirde seyahatim ciddi manada tehlikeye girecektir. İstanbul altinuzade ofisinde ise 1 hafta sonrasına randevu alınabilmekte. Ancak idata bin sayfasında geçen hafta söyle bir duyuru yayınlanmış. Ankara konsolosluk a bağlı illerde ikamet edenler dış temsilciliklere başvuramazlar. Bu durumda normal şartlarda İstanbul dan başvuru şansım kalkıyor ancak sistemden İstanbul a randevu almaya çalıştığımda sistem randevuyu vermekte. Çağrı merkezinden hiç bir şekilde kimseye ulaşamıyorum . Konuyla alakalı bilgisi olan var Mıdır?
-
Sistem hatalı olarak randevu veriyordur. Herkes bağlı olduğu bölgedeki temsilciliğe başvurmalı. Ama tabi risk alarak deneyebilirsiniz. Sonuçta başvuru paranız yanar. Başka bir şey olmaz.
-
Passaportum mevcut
Yeni calismaya basladim
Shengen bolgesinde 20 yili askin yerlesik yasayan tanidiklarim var davetiye alabilirim.
Vize almam mumkun mu acaba? 1 haftalik falan.
Yaş 30
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Davetiye vize alma şansını arttırır lakin kesin cıkacak diye bişi yok. Sgk dökümünü istiyorlar. Oraya gittiğin zaman tekrar ülkene gelecek misin seni buraya bağlayan neler var diye bakıyorlar. Ben 2019 da bekarken başvurmuştum.2 yıldır da bi şirkette çalışıyordum. Amcam alman vatandaşı davetiye göndermişti. Lakin cıkmadı. Şimdi de Kasım 28 inde başvurcam bu sefer ki fark evli ve bir çocugum var şansım belki biraz artmıştır diye düşünüyorum.
-
Bugünkü güncellemeyle randevu alınamayan ofislerin (gaziantep trabzon) randevuları açıldı. İlgilenenlerin bilgisine.
-
18 mayıstan beri bekliyoruz aile birleşimi için şimdiden nefret ettik almanyadan gittiğimizde nolacak göreez
-
Hocam o zamandan bu yana randevu vermediler mi? Ben Eylül ayında başvuru yapmıştım randeve için.
vermediler.Allah sabır versin sana dostum en 6.7 ay sürüyor Ankara. istanbul biraz daha hızlı oda 4.5 ay sürüyor ortalama randevu ataması
-
Sağolun hocam. Ankaradan başvuru yapmıştım. Çok ilginç. Bilerek mi yapıyorlar anlamadım. Umarım kısa zamanda sonuçlanır işiniz.
ben turistik için başvurdum ekimde kasım 30 a aldım randevuyu demek ki aile birleşimi için cok oyalıyorlar
-
Ankarada süreçler çok uzun çünkü kapsam bölgesi çok büyük. İkincil ikamet göstererek İstanbul üzerinden başvuru yapmak daha mantıklı. Haziran sonunda yaptığımız ulusal vize başvurusu 1-2 protokol uyuşmama durumu sebebi ile ekimde sonuçlandı. Bizden sonra aynı koşulda başvuru yapan arkadaş bizden önce almanyaya geldi
NRW bölgesi bir garip ama şimdilik yaşam güzel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 26 Kasım 2022; 23:46:45 > -
İstanbulda almanya için idataya başvurduktan ortalama kaç gün sonra randevu veriyorlar acaba bilgisi olan var mıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blind Man -- 30 Kasım 2022; 20:7:12 >
Zaten başvuru esnasında randevu tarihinizi alıyorsunuz. Yoğunluğa göre değişiyor. Bilgilerinizi girerek iData sistemi üzerinden tarihleri kontrol edebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X