Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (443. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.252
Cevap
207
Favori
804.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla helal olsun cleanton hep burdasın :)))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Baalzebuub B kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimalle sorun olur. İdata'ya gidip düzgün evrağı yeniden verin.

• Ofis başka bir ilde olduğu için bu işlemi yapmam zor o nedenle ne yapsam bilmiyorum şansıma artık. Ne yapalım çok geç fark ettim :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iData üzerinden Almanya vize talepleri ne kadar sürede sonuçlanıyor, güncel bilgisi olan var mı? Resmi davetiye ile aile ziyareti başvurusuna 3 haftadan fazladır sonuç alamadık.

• Merhaba, 21 Eylül'de İdata Bursa'ya İtalya vizesi için evraklarımı teslim ettim. 2 gün sonra tüm evraklar konsolosluğa ulaştı ve "başvuru dosyanız ilgili elçilik/konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır" yazısı çıktı. 23 Eylül / 2 Ekim arası işlem görmedi. Yunanistan 5 günde tamamlamıştı her şeyi. Yakın zamanda İtalya vizesi alan oldu mu?

• semih_lee S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, başvuru Bursa'dan yapıldığı için normalde 5 gün + 2 iş gününde vizenizin sonuçlanması gerekiyordu. Bu hafta elinize ulaşması gerekiyor pasaportunuzun.

Almanya olsa şu an için bireysel başvurularda 45 güne kadar çıkabiliyor ama İtalya için şu an öyle bir durum yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

Evet hocam kaç gündür beklerken bugün durumu değişti ve "Başvuru dosyanız iDATA ofisleri arasında gönderim sürecindedir" şeklinde güncellendi. Yarın ya da en geç Çarşamba günü alırım pasaportu diye tahmin ediyorum. O kadar olumsuz ve kötü yorumlar okudum ki her platformda, vize red değil de onay alırsa çok sürpriz olacak. İnanılmaz bir dönem geçiriyoruz... Sanki birileri Türkiye'ye toplu saldıracak da tüm ülkeler kapalı kapılar ardında TR vatandaşları kesinlikle çok yüksek oranda red edilmeli, saldırı esnasında ülkelerimizde TR vatandaşları olmamalı gibi bir talimat vermiş gibi durum var. Her yerde gerekçesiz red okuyorum.

• Neyseki 1 saat önce hızlı hızlı güncellendi ekran ve pasaport geldi. 2 ay multi 30 gün kalmalı vermiş İtalya. Sürpriz şuanlık, okuduklarımdan sonra.

komplo kurmayı çok seviyoruz ,ilginç bir milletiz vallahi. YAni dediğiniz gibi bir talimat nasıl olabilsin alelade memurana bile bu bilgiyi mi geçecekler . En en büyük sıkıntımız iltica oranımızın yüksek olması ve ülkemizin vatandaşlığının çerez niyetine satılması. Ben vizeye başvuruken evrak topladığım kurumlar bile git gelme abi yaa diyordu, iş yerinde herkes kal orda niye dönüyorsun kafasında . Bu şekilde kahve muhabbetine dönmüş durumda iltica etme işi. Gidip gelmeyenin haddi hesabı yok adamlar tabii böyle uğraştırır

• Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

Çok seviyoruz hocam doğru da, mültecilerin karşılığında vize serbestisi verecek olanlarla beraber, gözlerimle Yunanistan'a yığılan zırhlı araçları görüp sonrasında da red üstüne red yağınca haliyle komplo kuruyoruz. Mültecilerin aldığı vatandaşlık tabi ki etkileyebilir ama 3 defa İtalya'dan schengen alan adama 4.kez istediğinde red veriyorsan bu komplo değil tahmin yürütüp mantık aramaktır. Neyse, kimsenin savaşmadığı günler yaşarız umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_lee -- 7 Ekim 2022; 2:45:49 >

inşallah hocam yurtta barış dünyada barış her zaman ama türklerin abd ve avrupaya mülteci olarak sığınması malesef bizi daha çok yorar. Seyahat sağlık sigortasını aldığım firma çalışanı bile ciddi ciddi 2-3 kere ya boşver gelme diye akıl verdi , çevresinden örnekler verdi daha sonra da bu aralar çok red oluyor ya red olursa bana yaz sigortayı iptal edelim diyor , acaba neden red ediyorlar :D

• Uzun süreli vize için dilekçe yazılabilir deniliyor. Bu dilekçe de tam olarak ne belirtmek gerekiyor acaba?

Aralık ayında seyahat edeceğim, 2 ay sonra tekrar gitme durumum. Yardımcı olabilecek biri var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun süreli vize için dilekçenin işe yarayacağını sanmam. Ama yazmanızın da bir zararı olacağını düşünmüyorum, çünkü onlar kendi kafalarına göre veriyorlar. Vize süresini hesaplamanın bir algoritması yok, ne çıkarsa bahtına misali.

Dilekçe formatı şöyle olmalı:

Hangi Konsolosluksa ona hitaben,

Şu tarihle şu tarih arasında Almanyaya turistik/fuar ziyareti için vb.. seyahat edeceğimden çok giriş çıkışlı 5 senelik vizenin düzenlenmesini arz ederim. Masraflar tarafımdan/(veya şirket tarafından) karşılanacaktır. Tarih, isim, imza

• 0-6 veya 6-12 yaş arası çocuklar için vize ücret kısmını anlamadım. Aşağıdaki web sitesinde bu ücretler sıfır olarak gözüküyor.

idata.com.tr
    iDATA - Ücretlendirme
    https://idata.com.tr/ita/tr/p/uecretlendirme-ita

Sitenin altında da "2 Şubat 2020 itibariyle schengen vize ücreti 60 Euro 'dan 80 Euro 'ya, 6 - 12 yaş arası başvuru sahipleri için de 35 Euro 'dan 40 Euro 'ya yükselmiştir." şeklinde bir not var.

Tam olarak açıklayabilecek birisi var mı?

• hannibal kullanıcısına yanıt

Türk vatandaşları için 12 yaşına kadar ücretsiz.

• rmznsln R kullanıcısına yanıt

Sitenin altında "2 Şubat 2020 itibariyle schengen vize ücreti 60 Euro 'dan 80 Euro 'ya, 6 - 12 yaş arası başvuru sahipleri için de 35 Euro 'dan 40 Euro 'ya yükselmiştir." şeklindeki not bizi ilgilendirmiyor o zaman. Neden net bir şekilde açıklama yapmadılar ki anlamadım.

• cleanton kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba ;

22 eylül tarihinde idata aracılığı ile başvuru yaptım 10 ekimde pasaport tarafıma ulaştı ve red aldım. Daha önceki vizem yine almanya dan dı ve 5 yıllıktı ilk öncesinde almanyaya giriş yaptım ve o vizeyle 5 6 kez almanyaya ve sayısız defa diğer schengen ülkerine girip çıktım tamamı turistik amaçlı ve 6 7 günlük seyahatlerdi. İşveren olarak başvurdum ve şırketime ve şahsıma ait yaklaşık 50 adet gayrimenkul tapusu ve 2m üstü nakit para başvuru dosyamın içindeydi . şimdi itiraz sürecini başlattım sanıyorum ki ona da red gelecek ama işin peşini bırakmayıp yargı yollarının tamamını kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca çoğu kimsenin dosyasına baktıklarını bile düşünmüyorum hala geçerliliği olan amerika ve kanada vizelerim mevcut. .Burda hayatında ilk defa vize alıp şöyle 3 ay böyle 6 ay aldım diyenler sanıyorum şans faktöründen dolayı almışlar ve o şans maalsesef bana rastlamadı. Eğer gitmek zorunda değilseniz bence kesinlikle almanyaya başvurmayın dosyalara üstün körü bakıp bazılarına hiç bakmayıp direkt eliyorlar.

• Valla dediğiniz gibi tamamen şans olduğunu düşünüyorum artık. Size de vize verilmediyse kime vize verilecek şaşıyorum. Babam 55 yaşında ilk defa vizeye başvurdu 1 hafta içersinde sonuçlandı ve 2 yıllık vize vermişler. Bende şaşırdım babamda şaşırdı. Bakalım bende kasımın 28 ine randevu aldım. Kurumsal bi firmada çalışyorum evliyim 1 çocuğum var 1 hafta aile ziyareti olarak gideceğim inşallah red yemem.

• Eşiniz ve çocuğunuz da sizin ile beraber başvuru yapacak mı aile başvurusu red oranlarının daha yüksek olduğunu duydum

• 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.