Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (421. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.928
Cevap
186
Favori
769.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikail63

    Kardeşim burdaki mantık nedir anlamadım. İtiraz edeceğim tabi fakat acıklamarında kanıtlayıcı belgeler sunulmadı geri dönüş nasıl olacak korkusu varmış pardon da adıma kayıtlı işyerimin belgelerini sundum hepsi resmi ve adıma kayıtlı 4 araç ruhsatı sundum çözemedim ben bu vize işini. Kafam takılan nokta şu ucak biletinin ödemesini yapamadım ve otelin ödemesini yapmadım

    Alıntıları Göster
    Sinir bozucu bir durum ama Takılmayın. Red lerde bir mantık yok. Aynı belgelerle; itiraz veya tekrar başvuru yapın. Red maddeleri içinde yazılı açıklama yapın. Zaten yapabileceğiniz başka birşey yok.
    Foruma göz atarsanız, daha acı hikayeler oldugunu görürsünüz.




  • mikail63 M kullanıcısına yanıt
    Zaten sizde rezervasyon olarak istiyorlar vize alıp almayacsğınızın garantisi olmadığı için ödeme yapmadığınız daha iyi olmuş. İtiraz dilekçesi yazıp işyeri evraklarınızı ıslak imza ve kaşeli olarak tekrar sunun yeni rezervasyonlarla birlikte. Kalacağınız süre 10-15 gün kadarsa farklı şehir farklı otel rezwrvasyonları yaparak şansınızı deneyin.
  • 19 Ocak da başvuru yaptık 20 ocakta işleme alında 1 ay olacak nerdeyse hala konsoloslukta işlem görüyor Allah'ta. Biletimiz martın 13 ünde bilerek 2 ay önceden başvurduk :) bakalım çıkacak mı 3 kişi ailecek gidiyoruz turistik 10 günlük lazım bizden sonra ankaraya başvuranlar almışlar herhalde çıkmıcak :)
  • İstanbul/Altunizade den 31 ocak'ta başvuru yaptım 22 şubatta da uçak var . Daha önce 4 kere Almanya'dan vize aldım ilk defa bu kadar tedirginim. Ne olur ne olmaz diye Almanca şekilde konsolosluğa mail attım başka ne yapabilirim bilemedim.
  • 31 Ocak'ta Antalyadan başvurduğum vize için 17 Şubat'ta pasaportumu teslim aldım. Uçuşum 20 Şubat'ta ve 10 gün kalacağım. Vizeyi 30 gün multi şeklinde, 12 iş günü içerisinde verdiler. Darısı bekleyenlere arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerone -- 18 Şubat 2020; 16:18:40 >
  • Seyahat tarihine göre mi sonuçlandırıyorlar anlamadım ki. Önceki 4 vizem den farklı olarak 60 euro olan vize ücretini, eşim Alman vatandaşı diye ödemedim acaba bundan dolayı mı bu kadar uzun sürdü çözemedim.
  • Merhaba arkadaşlar geçen yıl yeni ise girdim diye red almıştım ve o redde itirazda bulunmuştum ve öylece itirazı yarıda bırakmıştım. Bu yıl yeni bir başvuru yapıyorum şirket Fuat davetiyem var masraflar şirkete ait. Az önce geçen yılki itiraz ile yeni bir mail geldi gerekçeler falan yazıyor sorum söyle o red bu yeni başvuruyu etkiler mi lütfen bilen biri yardımcı olursa iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suganday

    Zaten sizde rezervasyon olarak istiyorlar vize alıp almayacsğınızın garantisi olmadığı için ödeme yapmadığınız daha iyi olmuş. İtiraz dilekçesi yazıp işyeri evraklarınızı ıslak imza ve kaşeli olarak tekrar sunun yeni rezervasyonlarla birlikte. Kalacağınız süre 10-15 gün kadarsa farklı şehir farklı otel rezwrvasyonları yaparak şansınızı deneyin.
    Merhaba hocam yine ben geçen yıl yeni ise girdim diye red almıştım ve o redde itirazda bulunmuştum ve öylece itirazı yarıda bırakmıştım. Bu yıl yeni bir başvuru yapıyorum şirket Fuat davetiyem var masraflar şirkete ait. Az önce geçen yılki itiraz ile yeni bir mail geldi gerekçeler falan yazıyor sorum söyle o red bu yeni başvuruyu etkiler mi ?
  • 31 Ocak ve sonrası istanbul'dan başvuru yapıpta pasaportu gelen var mı ?
  • 19 Ocak Ankara yaptık hala gelmedi İstanbul daha hızlı ama 7 8 günde geliyor diye biliyorum


    Ayrıca bilenlere sormak istiyorum bu kadar uzun süre beklemeye kesin red gelir herhalde ??? 32 gün olmuş xd
  • Almanya konsolosluğuna Almanca, ingilizce, türkçe olarak fax ve eMaillerle resmen mobbing yaparak uçuşuma 14 saat kala 5 yıllık vizemi aldım :)

    iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize)iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize)




  • Syg10 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İyi yolculuklar. Bende 6. aydaki seyehatim için başvuru yapacağım. Daha önce 2 vizem vardı ama ben de uzun süreli almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor. siz ne yaptınız başvuru formuna süreyimi uzun yazdınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robin.Hood

    Hayırlı olsun. İyi yolculuklar. Bende 6. aydaki seyehatim için başvuru yapacağım. Daha önce 2 vizem vardı ama ben de uzun süreli almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor. siz ne yaptınız başvuru formuna süreyimi uzun yazdınız
    Bildiğim kadarıyla istediğiniz süreyi yazamıyorsunuz, onlar süreyi kafalarına göre veriyorlar.
  • Robin.Hood R kullanıcısına yanıt
    Çok etkili olmaz ama bir sebep belirterek başvuru evraklarınız arasına bir dilekçe ekleyebilirsiniz süre konusunda.
  • kaos87 kullanıcısına yanıt
    Ankara normal sürenin uzaması ret geleceği anlamı taşımıyor rahat olun.
  • Slmvv S kullanıcısına yanıt
    Aradan uzun bir zaman geçmiş etkilemez hocam. Zaten şartlarda değişmiş bu başvurunuz farklı değerlendirilir.
  • Arkadaşlar selam,

    Topluma yararlı olması adına bunları yazıyorum. Daha evvel forumlarla alakam yoktu ancak bu vize olaylarının yarattığı sinir krizlerinden ötürü bu işlere girdim. Neyse;

    Ben vize başvurumu 10 Şubatta Ankara iData'dan yaptım sabah saat 8'de. Aynı gün pasaportum büyükelçiliğe iletildi ve işleme alındı. Vizemden hala ses soluk yok. Dolayısı ile panik içinde email, fax, dilekçe verme tarzı şeyler denedim geçen hafta; sonuç yok. Bugün iData'ya gittim henüz 28 Ocak'taki başvurulara ait pasaportların bugün sabah onlara geldiği söylediler. Ben gittiğimde sisteme girişlerini yapıyorlardı hatta. Sistem her gün saat 11-12 gibi güncellenirmiş. Yani aynı gün saat 15.00'de vizeniz büyükelçilikçe onaylansa dahi; ertesi gün öğleden sonra iData'ya gidip pasaportunuzu alabileceksiniz..

    Birkaç yıl önceki Almanya vizem 5-6 güne çıkmıştı. Buna güvenip başvurdum, başvurduktan sonra son dönemlerde bu şekilde uzun sürdüğünü farkettim! Herkese tavsiyem asla Almanya'dan vize başvurusu yapmaması. Diğer iyi Schengen ülkeleri (Fransa, İtalya vb.) 3-4 günde bu vizeyi vermekte. Sınırdan geçebilir miyim korkusu da olmasın; mutlaka aksilikler yaşayan olmuştur ama başarı oranı çok yüksek! Ayrıca bunlar vize çıkarmadığında da zaten biletlerimiz yanıyor; o yüzden gidip şansımızı denemek her türlü karlı!

    Bana gelecek olursak; 27 yaşımdayım, bugüne kadar yaklaşık 20 farklı ülke gezdim. Devletin iyi bir kurumunda Uzman Yardımcısı olarak çalışıyorum. ERASMUS ile 6 ay Almanya'da okudum. Aktif Amerikan vizem var. Son 2 yılda iki kere 6şar aylık İngiltere vizesi aldım. (2.si 1 günde çıkmıştı) ANCAK GÜNLERDİR ÇIKMAYAN ALMANYA SCHENGEN VİZE PROBLEMİ yaşıyorum.

    Uçuşum 26 Şubat gecesi. İnşallah vize çıkar. Dua etmekten başka yapacak hiçbir şeyimiz yok... Herkese bol şans.

    Bu arada, lütfen yazı yazan arkadaşlar biraz kendisi hakkında da bilgi versin; nasıl profillere çıkıyor; kimler red yiyor ya da kolaylıkla vize alıyor vs. öğrenelim...




  • smasher3670 S kullanıcısına yanıt
    Italya adamdir
  • smasher3670 S kullanıcısına yanıt
    dış işleri bakanlığının sitesinde ilk girişin vize alınan ülkeden yapılması gerektiği yazıyor ama iş pasaport polisinde bitiyor.Sorun etmenden alabilir de almayadabilir.Ama ilk girişi oradan yapmaman sonraki vize başvurusu için olumsuz bir durum
  • Herkese merhaba,

    12 Şubat’ta idata gayrettepe üzerinden yaptığım turistik vize başvurusu bugün sonuçlandı ve 1 yıllık multi vize vurulmuş pasapoetumu bugün teslim aldım.

    Benzer tarihlerde başvuranlara belki yardımcı olur.
    Herkese bol şans



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public Enemy -- 25 Şubat 2020; 20:29:40 >
  • 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.