Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.256
Cevap
207
Favori
805.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Acentadan daha bilgilisiniz :D

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için..

Peki aile birleşimi için eş orada öğrenci ya da stajyer durumundaysa nasıl oluyor ? Bu durumda aile birleşimi için başvuramıyoruz diye biliyorum. Bu sebeple aile ziyareti olarak başvurdum..

E benim eşim orada fakat eğitim aliyor su an.. Alman vatandaşı kendisi ... Benim oraya yerleşme niyetim yok Turkiyede çalışıyorum gideceğim vakitler sadece şubat tatili ve yaz tatili 2 ay.

Bu durumda ben ne yapmalıyım? Schengene mi aile birleşimine başvurmalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırcicek K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bana idata'daki personel 3 günlük rezervasyonun yeterli olduğunu söylemişti. Randevudan bir gün önce yaptırın dedi. Eğer THY'ye üye olursanız 3 günlük alabilirsiniz ama arkadaşların dediği gibi bir günlük rezervasyon da yeterli olabilir. Dün başvurumu yapmıştım. Başvuruyla ilgili yazdığım mesajımı okuyabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuneyt86 C kullanıcısına yanıt
    Bir yıllık Almanya vizemin sonuna geldik. 30.01 Bursa iDATA dan yeni başvurumu yaptım. Bakalım yeni vize ne gelecek 🧐

• Srkyhsyn2 S kullanıcısına yanıt
    Esin almansa aile birleşimine hartz4 da alsa a1 yeterlilik sınavını alıp gidersin eşin ev tutar. İspat edersin evli oldugunu 3 ayda çözülür d tipi vizeni alırsın

Schengen icin. Durum farklı. Senin durumunda evrak listesini harfi harfine yaparsan. Red sonucun olumluya dönebilir ama

Anladıgım kadarı ile senin durumunda demedigin veya dikkatinden kaçan baska bi durum var

Eşin alman pasaportuna sahipse hic canını sıkma. Senin almanyada bir alman vatandası kadar hakkın var gerekli istenilenleri yerine getirdinmi eşin ev tutacak ikinizin sıgacagi bu aile birleşiminde

Turist olrak kendin yeterli olucan o zaman ondada sıkıntı yaşamassın
    Dusardayım su an sora sana ayrıntılı yazarım

• Arkadaşlar 9. maddeden reddedilmemek için başvuru dosyanıza nüfus müdürlüğünden alabileceğiniz mühürlü nüfus kayıt örneğinizi ve üzerinize kayıtlı olan tapu ve araç ruhsatlarını da koyun. Faydası olacağını düşünüyorum. İtiraz ederken de dilekçeniz ile birlikte bunları gönderebilirsiniz.

Turist olarak başvursaydınız kesinlikle alırdınız. Aile ziyareti davet mektubu falan işleri çok karıştırıyor çünkü gideceğiniz evin büyüklüğüne ailedeki kişi sayısına maaşlarına falan bakıyorlar..
    ziyaret vizesi başvurusu yaparken eşinin Almann oldugunu söyledinmi eger söylemediysen kuşku uyandırmış olabilirsin.
    eşin orda sen burda oldugun için de red verilmiş olabilir.eger eşinle beraber Almanyaya gitseydin vize harcı bile vermene gerek yoktu ama senin durumun biraz karışık.Ama eminimki çözülebilir.iyi bi yerde okumustum her vize kişinin kendine özeldir.iyi düşün sana en uygun belgeleri hazırla hepsini uygula inanıyorumki yazın başvurdugunda direk alacaksın vizeni.
  • 22.01 de başvuru yaptım, 30.01 de pasaportumu teslim aldım. İzmir iData.

AB vatandaşı eşiyim, ilk vize başvurum. 24 gün 10 gün kalmalı multi vermişler, 1 hafta istemiştim.

AB Vatandaşıyla evli olupta vize alacak olan varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
  • NeCroMaN N kullanıcısına yanıt
    Hangi tür vizeye başvurdunuz?

https://www.idata.com.tr/storage/images/pages/files/5b0d068ba5a05-02freizgigkeitrecht_deu_turkei.pdf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.

Almanya için, 8.maddeden red gelince itirazı nereye ve ne şekilde yapmak gerekir.

Telefonla arayıp sorabileceğimiz numarası var mı Ankara'da.

• PRESSIX kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Vize bölümünün numarası: 03124555330 Bu numaraya ulaşmanız çok zor oluyor genellikle sabah 8 9 gibi açıyorlar. Vize bölümünün web sayfasına form doldurup gönderebilirsiniz. Bir de fax çekebilirsiniz. Almanca ve türkçe itiraz dilekçesi yazabilirsiniz. Form doldurup fax çekebilmek için google'a almanya büyükelçiliği iletişim yazın.

• Örnek olması açısından yazıyorum : UK Vize 6 ay 2015 - ITA Vize 28 Gün 2018 - GER Vize 6 Ay 2019. (Üniversitede öğrenciyim). Son vize için Idata Kadıköy'den Ocak 18 başvurdum bugün geldi ve son dakika geldi yani aslında bugün uçağım vardı ama ertelemem gerekti ki biraz geç başvurarak ben hata yaptım orasını kabul ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluPassione -- 1 Şubat 2019; 13:4:9 >
  • BluPassione kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Davetiye ile m i başvurdunuz yoksa turistik olarak mı?

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Turistik olarak başvurdum ve tek giriş olarak işaretledim, 6 gün gidiş geliş olacak yazmıştım ve belgelerimin hiçbiri eksik değildi. Ve sonuç olarak Multi 6 aylık vize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluPassione -- 1 Şubat 2019; 13:9:35 >
    Anladım çok sevindim iyi yolculuklar dilerim

Sponsorunuz varmiydi yoksa kendi banka hesabınızda para mi gösterdiniz?

• vurucu066 V kullanıcısına yanıt
    Sponsor olarak Babamı gösterdim. Ayrıca 2 adet tapu vardı.
    Hocam bende hollanda ya başvurmuştum ogrenciyim universteden izin belgemi öğrenci belgemi transkripti mi falan koydum 2. Vizem olacaktı hollandadan üstümde 2 tane hesap gösterdim yani 4 5 yıllık hesaplar içindeki paralarda yıllardır var yeni yatırılan paralar değil 1 tanesi haraketli hesabin hemde yetim aylığı hesabımı yetim aylığı aliyorum aylık 720 tl onuda gösterdim hesaplar imzalı kaşeli 5 aylık dökümleri koydum. Davetiyem var 2000 euro brüt geliri var davet edenin geçen yılda 1 aylık istemiştim bu yilda 1 aylık istedim sadece 3. Maddeden red geldi maddi kaynaklar falan diyordu neden olabilir?

• vurucu066 V kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bir uzmanlığım yok açıkçası. Sadece örnek olsun diye yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.