Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.252
Cevap
207
Favori
804.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emin misin kardesim? Yani daha önce böyle biseye şahit oldun mu? Edindiğim bilgilere göre vasıflı yüksek öğrenim görmüş kişileri alıyorlarmış benim bi vasfım yok sadece fabrikalarda makina operatörü olarak çalıştım ve halen devam ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genco1986

Arkadaşlar herkese meraba bana ablam tarafından almanya dan davetiye gelecek. Olurda vize alıp gidersem orda çalışma şansım olur mu? Yani bir iş bulsam devlet bana çalışma izni verir mi ?
    Çalışma şansın olur ama bu konuyu Almanya'ya gidince oradakilerle konuş. Buradan alacağın cevaplar seni yanlış yönlendirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taayasin18

Daha önce hiç Schengen vizesi almadım davetiye gelcek yardımcı olursanız cok sevinirim
    Ne yardımı istiyorsan sorunu yaz, cevabı olan birisi cevaplar.
  • En çabuk çıkan yer Ankara mı İstanbul mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesabım da ne kadar göstermem gerekiyor davetiye gelsede

• Arkadaslar merhaba,

13 Eylül tarihinde 1 Senelik Erasmus başvurumda bulundum. Bir gün sonra mail geldi, "Eksik belgeleriniz mevcut başvurunuzun işleme alınabilmesi için Bloke hesap veya varsa gelir belgelerinizi konsolosluğa teslim edin" Bunun üzerine halihazırda göstermiş olduğum 2000€ banka hesabımda vardı 3200€ olarak güncelleyip yeni dekont alarak Istanbul Başkonsolosluğunun vize departmanına 18 Eylül Tarihinde teslim ettim. 9 Ekim tarihinde uçuşum var. Birkaç gün önce konsolosluğun mail adresine durumumu ve süremin çok kısıtlı olduğunu gerekli ise aciliyet dilekçesi verebileceğimi ilettim. "Mesajınız vize bölümüne iletirmiştir" diye geridönüş aldım.

Konsoloslukta başvuru sırasında ne kadar sürede vizem çıkar diye sorduğumda maksimum 20 gün dediler. 9 Ekime kadar 13 iş günü ediyor. Pasaport durumumu takip numarasıyla sorguladığımda hala "Böyle bir pasaport sistemde kayıtlı değil" yazıyor.

Öğrenci olarak gideceğimden kısa sürede çıkar diyorlar fakat çok kısıtlı zamanım kaldı. Süreci bir numaradan arayıp durumu öğrenebilirmiyim bir fikri olan yazarsa çok sevinirim..

• Taayasin18 T kullanıcısına yanıt
    Şuan için İstanbuldan daha çabuk çıkıyor, lakin nereden başvuracağın ikamet yerine bağlı. İstanbul konsolosluğunun görev alanına giren iller İstanbul konsolosluğunun sitesinde yazıyor.

Bunun haricinde senin masraflarını kim karşılayacak? Kendin karşılayacaksan asgari olarak aylık 720 Euro koy hesabına derim.

Eğer ki masraflarını başkası çekecekse, onun evraklarını isteyecekler: masrafları çekeceğin dair dilekçe, maaş bordrosu, vs..

• CanYasar013 C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, hangi konsolosluktan başvuru yaptın?

Ankara için vize bölümünün numarasını yukarıda yazdım.

En doğru bilgiyi vize bölümünü arayarak öğrenebilirsin.

Benim kardeşim de 10 Ekimde Almanya'ya 2 aylığına Erasmusa gidecek. Sırf bu bekleme süresi yüzünden vize başvurusu yapmadı ve üniversitenin hazırlattığı gri pasaport ile gidecek.

• Barkleys B kullanıcısına yanıt
    Vizende Berline gideceğin yazmaz ki kardeş, gümrükte görevli memur ona bakmaz. Sadece dönüş biletini sorar. Dönüş biletini gösterirsin sıkıntı çıkmaz.

• gokmernes84 kullanıcısına yanıt
    Valla kardeşim Cuma günü (28 Eylülde) aradığımda hâlen 7 Eylüldeki başvurulardayız demişlerdi, lakin yukarılardaki Barkleys arkadaşımızın gönderilerini okuyacak olursan; kendisinin evrakları 10 Eylülde ulaşmasına ve konsolosluk 7 Eylülü değerlendirmesine rağmen vizesini aldı.

Bu iş nasip işi diye düşünüyorum, konsolosluk muhtemelen evrakları kafasına göre değerlendiriyor.

• Benim zaten planım 17 ekim gibi gitmek çıksında geç çıksın sorun değil ama herhalde o tarihe kadar bir cevap alacağımı düşününyorum inşallah.

• gokmernes84 kullanıcısına yanıt
    17 Ekime daha çok zaman var. O zamana kadar vakitlice çıkacaktır.

• İnşallah dostum

• Almanyaya turist gitmek isteyenler unutsun bu isi , %90 red veriyorlar bugunlerde , evli degilsen Turkiyede , cocugun yoksa , en az 5 yildir ayni isyerinde calismiyorsan , ustune kayitli ev araba yoksa , red veriyorlar , emeklilere bile artik red vermeye baslamislar

• İstanbul başkonsolosluğundan başvurumu yaptım vize bölümünün telefonu ne zaman arasam düşmüyor.
    Herhangi bir bilgi alamıyorum. Eksik belgemi teslim ettiğim tarihten itibaren işleme alınıp alınmadığını merak ediyorum.

Bir sorum olacak İstanbuldan başvuru yaptım benim belgelerim buradan mı işleme alınacak yoksa Ankaraya mı gidecek?
  • CanYasar013 C kullanıcısına yanıt
    Istanbul gerçekten telefonu düşürmek açısından sıkıntılı. İnşallah vizeniz sorunsuz çıkar.

İstanbul'dan yapılan başvurular İstanbul'da değerlendiriliyor, Ankara'ya gönderilmiyor. Antalya ve İzmir konsolosluklarında da işleyiş aynı..

Şansınız bol olsun. Değerlendirme sonucunu buradan paylaşırsanız herkes faydalanır.

• Benim cok az bi sigorta var üstüme hiç bişey Yok çıkar mı sizce

• Taayasin18 T kullanıcısına yanıt
    Reis o konuda bişi diyemem şansını denemen lazım. Lakin, şöyle de bir durum var. Geri geleceğini anlamaları lazım aksi halde geri döneceğiniz inandırıcı değildir tarzında bir açıklamayla vize başvurusunu reddediyorlar.

En azından sabit bir iş + hesapta 3-5 bin TL nakit + yıllık izin kağıdı ile başvurmak mantıklı olur. Aksi halde vize reddi kaçınılmaz..

• Bugun Ankara vize bolumunu aradigimda halen bes ve alti eylulde gelen basvurular ile ilgilendiklerini soylediler. Dort ekimde gidecegimi belirttim. Yetismez dediler.

Rezervasyonlarimi iptal ettirsem bu seferde rezervasyonlar yok diye red karari alacaklar.

• Endorphene kullanıcısına yanıt
    Nasıl hâlâ 5-6 Eylüldeki evrakları inceliyorlar anlamış değilim açıkçası, geçen hafta 10 Eylülde Ankara'dan başvuru yapan bir arkadaşın vizesi geçmişti eline.

Vallahi ben bütün rezervasyonları ve yıllık iznimi iptal ettim, zaten 5 günlüğüne gidecektim, o da bu hafta içindeydi. Boş yere beklemenin bir mantığı yoktu benim için.

• 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.